Koszyk do serwowania, 290x220 mm Hendi 425534
- -6%
powered by
Filtry
Zapoznaj się z ofertą naczyń do serwowania z naszego sklepu internetowego:
• Półmiski żeliwne do serwowania
• Stojak na porcję frytek
• Koszyki i deski palety do serwowania
• Przeznaczona do serwowania witrynka chłodząca
Serwowanie potraw to ważna część pracy restauracji. Dobrze, by jedzenie było podane w estetyczny, a zarazem praktyczny sposób. W naszym sklepie zaopatrzysz się w półmiski do serwowania potraw ciepłych i stojaki na frytki. Znajdziesz tu również koszyki i deski palety do serwowania, a także witrynki chłodzące. Zapraszamy do lepszego zapoznania się z naszą ofertą oraz do zakupów.
Koszyki do serwowania to popularne akcesoria gastronomiczne. Niektóre z nich cechują się lśniącą metalową powierzchnią, podczas gdy inne zostały pomalowane na czarno. Możesz w nich podawać różne produkty – często klientom serwuje się w nich na przykład bułki, chleb albo ciasteczka. Możliwości są jednak znacznie większe. Deski do serwowania mogą mieć z kolei bardziej lub mniej tradycyjny wygląd. Te bardziej typowe mogą niewiele się różnić od drewnianych desek do krojenia, podczas gdy nietypowe stanowią niebanalne połączenie wyglądu deski do serwowania i palety magazynowej. Służyć mogą do podawania dań ciepłych, na przykład burgerów czy steków.
Być może jako restaurator wolałbyś postawić gotowe do obioru frytki tak, by klient mógł je zabrać w odpowiednim dla siebie momencie. Być może chciałbyś, by klient mógł postawić frytki na stoliku i nie musieć korzystać z obu rąk do ich jedzenia. W każdym z tych przypadków egzamin zda stojak do frytek. Pozwala on w stabilny sposób umieścić jedną torebkę tych produktów.
Żeliwne półmiski do serwowania cechują się czarną powierzchnią. Idealnie sprawdzają się jako naczynie do podawania potraw na gorąco. Konstrukcja i materiał wykonania półmiska pozwala długo utrzymać wysoką temperaturę serwowanych dań. Co więcej, naczynia tego typu przystosowane są do pracy z kuchniami indukcyjnymi, gazowymi, elektrycznymi i ceramicznymi, a także do stosowania w piekarnikach. To czyni z nich niezwykle wszechstronne elementy zastawy stołowej.
Niektóre potrawy lepiej jest podawać w formie, która zapewni im utrzymanie odpowiednio niskiej temperatury. Zaliczyć tu można wiele rodzajów wędlin, serów, ciast czy przekąsek. Dzięki wykorzystaniu specjalnych wkładów chłodzących jedzenie w witrynce chłodniczej do serwowania dłużej utrzyma swoją świeżość. Przezroczysta pokrywa pozwala każdemu z gości zobaczyć, jakie produkty znajdują się w jej wnętrzu. Ogranicza to potrzebę otwierania witrynki w celu sprawdzenia jej zawartości i dzięki temu tym dłużej udaje się utrzymać niską temperaturę produktów.