Dyspenser do miodu z przyciskiem Hendi 452424
- -15%
powered by
Prezentujemy Ci naszą ofertę sprzętów do obsługi bufetu. To zarówno praktyczne meble cateringowe do wykorzystania choćby podczas imprez plenerowych, jak i różnorodne akcesoria, wykorzystywane do prezentowania potraw typu Fingerfood. Sprawdzą się one doskonale w firmach cateringowych i restauracjach, znajdą też swoje miejsce w lokalach fast-food czy pubach. Jesteśmy pewni, że w naszej ofercie bufetowej z pewnością znajdziesz produkt, spełniający Twoje potrzeby. Możemy również doradzić Ci w wyborze, jeśli będziesz potrzebował konsultacji przed dokonaniem zakupu.
Meble cateringowe nadają się zarówno do serwowania przekąsek FingerFood w ramach bufetów, jak i do wykorzystania jako pełnoprawne stoły, przy których goście spożywają gorące posiłki. W restauracjach i hotelach mogą posłużyć jako praktyczne meble ogrodowe albo jako sprzęty dodatkowe, które można w łatwy sposób magazynować. W ofercie producentów mebli cateringowych dostępne są: krzesła, ławy, stoliki koktajlowe i stoły. Meble cateringowe można składać – co za tym idzie, świetnie sprawdzą się na targach, konferencjach czy imprezach plenerowych. Mogą być też wykorzystane pod kątem odpoczynku na świeżym powietrzu lub wynajmu na imprezy, organizowane przez inne podmioty. Stoły cateringowe dzielimy na stoły standardowe oraz mniejsze, ale wyższe stoliki koktajlowe. Standardowe stoły występują w wersji okrągłej i prostokątnej. Większość naszych mebli cateringowych posiada białe blaty i siedziska. Taki stół cateringowy łatwo jest przykryć obrusem - kolor mebla nie będzie się przebijał przez biel takiego nakrycia. W trakcie imprez siedzisko krzesła bądź ławy może zostać zabrudzone potrawami lub napojami. Biały kolor krzeseł i ław sprawi, że każde zabrudzenie będzie na nich doskonale widoczne – dzięki temu gościom łatwo będzie uniknąć zabrudzenia ubrań.
Meble cateringowe to sprzęty wykonane z materiałów nierdzewnych, których losem nie trzeba się martwić, jeśli w trakcie imprezy plenerowej nagle zacznie padać deszcz. Są łatwe w czyszczeniu i odporne na zabrudzenia, co nie pozostaje bez znaczenia, gdy mamy do czynienia z imprezami masowymi. Stoły cateringowe zdeterminują wybory kolejnych, dopasowanych do nich mebli. Warto więc zwrócić uwagę na ich rozmiary – tak, by w połączeniu z ławami lub krzesłami optymalnie wypełniły przestrzeń do zagospodarowania. Jeśli organizowane przez Ciebie imprezy wymagają zakupu stołów okrągłych, jedyną możliwością pozostanie dobranie do nich odpowiednich krzeseł cateringowych. W przypadku, gdy wybór padnie na stoły prostokątne – można je ustawić w rzędzie lub osobno i dobrać do nich krzesła cateringowe lub ławę.
Pochodzące z angielskiego pojęcie FingerFood nie jest od razu zrozumiałe dla każdego. FingerFood to jedzenie, które można jeść palcami. Zazwyczaj do tej kategorii zaliczyć można wszelkiego rodzaju przekąski – wszystko to, czego nie jemy sztućcami, a co starcza na przysłowiowy „jeden kęs”. Bufet restauracyjny lub hotelowy to miejsce najczęstszego serwowania przekąsek FingerFood. Często są one też dostarczane przez firmy cateringowe na imprezy rodzinne, biznesowe lub firmowe. Pozwala to gościom dobierać przekąski według własnej diety bądź upodobań kulinarnych, bez narzucania przez obsługę sztywnych ram podawania posiłków. Goście mają też możliwość swobodnie rozmawiać i integrować się, nie będąc ograniczonymi siedzeniem za stołem.
Nieformalna definicja mówi, że FingerFood to głównie przekąski jedzone za pomocą palców. Wśród akcesoriów FingerFood spotkać można jednak również i sztućce. Część z przekąsek świetnie prezentuje się na specjalnych łyżkach. Łyżka taka najczęściej wykonana jest z melaminy lub metalu. W przypadku sztućców melaminowych spotykamy te w kolorze białym, czarnym lub jako łyżki łączące w sobie oba te kolory. Spotykane są również jednorazowe sztućce FingerFood. W takich przypadkach służą one do spożywania przekąsek, a nie ich prezentacji. W ofercie posiadamy jednorazowe łyżeczki i widelczyki FingerFood. W związku z tym, że są to akcesoria jednorazowe, są one pakowane jako zestawy po 100 sztuk.
Płyty wykonane z łupka przeznaczone są do serwowania przekąsek, dań i deserów. Produkowane w różnorodnych rozmiarach, w tym w standardzie Gastro Norm. Nadają się do zastosowania w trakcie degustacji potraw oraz do ich prezentacji. Płyty te wykonane są z naturalnego kamienia i częstokroć posiadają nieoszlifowane krawędzie, co dodatkowo podkreśla ich surowy charakter. Płyty FingerFood z łupka występują zarówno w wersji okrągłej, jak i prostokątnej. Niektóre z płyt prostokątnych dodatkowo posiadają uchwyty, które odróżniają się od łupka kolorem i materiałem, z którego je wykonano. Nadaje to płycie jeszcze bardziej elegancki wygląd. Do prezentacji FingerFood wykorzystuje się też tace. Akcesoria te zostały wykonane z porcelany lub melaminy. Zazwyczaj występują w białym lub czarnym kolorze. W ich przypadku również wybrać można spośród różnorodnych wymiarów, także tych dopasowanych do Gastro Norm.
Naczynia do przekąsek FingerFood mogą przebierać różne formy i kształty. Mogą nimi być kubki, miseczki i miski, pucharki i talerzyki. Naczynia do przekąsek występują w wersjach jedno i wielorazowych. Te drugie zazwyczaj wykonane są z profesjonalnego szkła gastronomicznego, porcelany lub melaminy. W związku z tym, że naczynia FingerFood są często myte, musiały być zaprojektowane pod kątem wysokiej wytrzymałości, by nie straszna im była regularna eksploatacja, w co wliczyć można też częste mycie w zmywarce. W związku z tym, że wiele przekąsek jest zazwyczaj prezentowanych jednocześnie, większość naczyń FingerFood sprzedawana jest w pakietach.