Frytownice elektryczne

Szeroki wybór frytownic elektrycznych dla Twojego lokalu:

  • Modele do produkcji bardziej okazjonalnej jak i frytownice do produkcji ciągłej
  • Ze zróżnicowanymi opcjami opróżniania frytownicy ze zużytej frytury
  • Zarówno te, które przetwarzają kilka, jak i frytownice przetwarzające kilkadziesiąt kilogramów mrożonych oraz świeżych frytek w ciągu godziny
  • Z wieloma wbudowanymi systemami, zapewniającymi Ci bezpieczeństwo podczas pracy

Frytownica jest jednym z urządzeń gastronomicznych, których nie może zabraknąć w żadnej profesjonalnej kuchni. Świetnie sprawdzają się we wszelkiego rodzaju lokalach typu fast food, w lokalach gastronomicznych z kebabem czy też w barach. Dzieci kochają frytki, więc wprowadzenie frytek  do oferty z pewnością sprawi, że Twój lokal stanie się bardziej przyjaznym miejscem na wspólne rodzinne obiady.

Frytownice elektryczne - zalety

Niewątpliwą zaletą frytownic jest możliwość przygotowania ze zwykłych ziemniaków frytek, które tworzą doskonale pasujący do wielu dań dodatek. Poszczególne urządzenia z tej grupy różnią się jednak między sobą innymi, dodatkowymi zaletami. Niektóre z mniejszych urządzeń sprawdzą się doskonale jako dodatkowe urządzenie, pomagające w produkcji do kilku kilogramów frytek na godzinę. Inne z kolei są w stanie pracować w sposób ciągły w zastosowaniu przemysłowym.

To, co szczególnie odróżnia frytownice elektryczne, to forma zasilania tego urządzenia. Frytownica elektryczna daje możliwości instalacji praktycznie wszędzie, bez potrzeby posiadania przyłącza gazowego. Jest też ona zawsze bardziej ekonomiczna wtedy, gdy nie stanowi stale pracującego urządzenia. Nie wymaga ona aż takiej troski, jeśli chodzi o konserwację i zazwyczaj jest prostsza w naprawie.

Frytownice elektryczne i funkcje tych urządzeń

Są pewne cechy wspólne, które pozwolą Ci zidentyfikować dobrą frytownicę. Jedną z ważniejszych z tych cech będzie tu z pewnością chroniący frytownicę przed przegrzaniem termostat bezpieczeństwa. Dla Twojej ochrony z kolei ważny będzie izolowany uchwyt, dzięki któremu możesz mieć pewność, że bezpiecznie wyjmiesz  gotowe frytki z urządzenia.

Czasami nie ma znaczenia, kiedy dokładnie przygotowana zostanie porcja frytek. W niektórych przypadkach jednak różny czas dostarczania klientom poszczególnych potraw sprawia, że trudno byłoby przygotować na czas wszystkie porcje. Możesz wtedy zdecydować się na frytownicę podwójną - nie o jednej, ale o dwóch niezależnych komorach.

Idealna frytownica elektryczna - jak wybrać?

Przy wyborze idealnej frytownicy wiele zależy od tego, jakie będzie jej przeznaczenie w Twojej firmie. Jeśli myślisz o okazjonalnej produkcji frytek, warto zwrócić uwagę na mniejsze frytownice o pojemności do kilku litrów. Mogą one przetworzyć do kilku kilogramów mrożonych frytek w ciągu godziny. Sytuacja będzie wyglądała jednak inaczej, jeśli potrzebujesz produkować duże ilości świeżych frytek.

W takich przypadkach warto zastanowić się nad dużo bardziej wydajnymi urządzeniami z tej kategorii. Mogą one przetworzyć do kilkudziesięciu kilogramów mrożonych frytek w ciągu godziny i posiadają pojemność nawet do czterdziestu litrów. Dzięki temu możesz mieć pewność, że w Twoim lokalu nie zabraknie frytek nawet w tych porach dnia, w których ilość klientów jest największa.

Frytownice elektryczne - ważne detale

Niezwykle ważnym elementem profesjonalnej frytownicy jest kran spustowy. Niektóre z urządzeń posiadają wyjmowany pojemnik na fryturę, ale nie w każdym przypadku jest to najlepsze z Twojego punktu widzenia rozwiązanie. Zużyta frytura, nawet jeśli jest już zimna, stanowi nie lada problem. W razie jej rozlania się na meble lub na podłogę, całkowite usunięcie zanieczyszczeń byłoby niezwykle trudne. Dzięki kranowi spustowemu możesz mieć pewność, że łatwiej usuniesz zużytą fryturę nie martwiąc się jednocześnie o to, że może się ona rozlać.

Posiadane przez nas w sprzedaży frytownice mogą różnić się też innymi cechami. Część z nich wyposażona jest w pokrywy, co zwiększać może Twoje bezpieczeństwo przed ewentualnym dotknięciem gorącego tłuszczu. Inne z kolei mogą być wyposażone w tak zwany system zimnej strefy. Oddziela ona pozostałości smażenia poniżej poziomu grzałek, dzięki czemu zwiększa się wydajność tłuszczu.

Pokaż jako

Produkty na stronie

Produkty na stronie

Categories