FE - 07 V Frytownica elektryczna 8 l z kranem Red Fox
- -20%
powered by
Filtry
Frytownica gastronomiczna elektryczna jest jednym z urządzeń, którego nie powinno zabraknąć w żadnej profesjonalnej kuchni. Świetnie sprawdzają się we wszelkiego rodzaju lokalach typu fast food, w lokalach gastronomicznych z kebabem czy też w barach, ale i w restauracjach. Trudno się temu dziwić - frytki to ciepła przekąska, która jest chętnie zjadana przez każdego, niezależnie od wieku. W tej kategorii naszego sklepu znajdziesz je w wersji elektrycznej. Zapraszamy do zapoznania się z ofertą!
To, co szczególnie odróżnia frytownice elektryczne, to forma zasilania tego urządzenia. Frytownice gastronomiczne elektryczne mogą być zainstalowane praktycznie wszędzie, bez potrzeby posiadania przyłącza gazowego. Jest też ona zawsze bardziej ekonomiczna wtedy, gdy nie stanowi stale pracującego urządzenia. Elektryczna frytownica nie wymaga też zbyt dużej troski, jeśli chodzi o konserwację, i zazwyczaj jest prostsza w naprawie.
Niewątpliwą zaletą frytownic jest możliwość przygotowania ze zwykłych ziemniaków frytek, które tworzą doskonale pasujący do wielu dań ciepły dodatek. Poszczególne urządzenia z tej grupy mogą różnić się między sobą cechami. Wśród naszego asortymentu znajdziesz je w wersjach mniejszych bądź większych, od takich producentów jak Red Fox, RM Gastro czy Lozamet. Niektóre z mniejszych urządzeń sprawdzą się doskonale jako dodatkowe urządzenie, pomagające w produkcji do kilku kilogramów frytek na godzinę, inne z kolei są w stanie pracować w sposób ciągły w zastosowaniu przemysłowym, wytwarzając nawet do kilkudziesięciu kilogramów w ciągu godziny.
Czasami nie ma znaczenia, kiedy dokładnie przygotowana zostanie porcja frytek, dlatego też sprzęty jednokomorowe bardzo często są wystarczające. W niektórych przypadkach jednak różny czas dostarczania klientom poszczególnych potraw sprawia, że trudno byłoby przygotować na czas wszystkie porcje. Jeśli więc zależy Ci na większej dowolności, w naszym asortymencie z łatwością odnajdziesz model frytkownicy dwukomorowej.
Są pewne cechy, które pozwolą Ci zidentyfikować dobrą frytownicę. Podstawową powinno być bezpieczeństwo jej użytkowania. Dbając o dobro naszych klientów, do oferty wprowadziliśmy frytownice wyposażone w termostat bezpieczeństwa, który pozwala uchronić je przed przegrzaniem. Co ważne, niektóre z oferowanych modeli posiadają także izolowany uchwyt, dzięki któremu możesz mieć pewność, że bezpiecznie i bez szansy na poparzenie wyjmiesz gotowe frytki z urządzenia.
Przy wyborze idealnej frytownicy wiele zależy od tego, jakie będzie jej przeznaczenie w Twojej firmie. Jeśli myślisz o okazjonalnej produkcji frytek, warto zwrócić uwagę na mniejsze frytownice o pojemności do kilku litrów. Mogą one przetworzyć do kilku kilogramów mrożonych frytek w ciągu godziny. Sytuacja będzie wyglądała jednak inaczej, jeśli typ lokalu wymaga produkcji dużej ilości świeżych frytek każdego dnia. W takich przypadkach warto zastanowić się nad dużo bardziej wydajnymi urządzeniami z tej kategorii. Dzięki temu możesz mieć pewność, że w Twoim lokalu nie zabraknie frytek nawet w tych porach dnia, w których ilość klientów jest największa.
Niezwykle ważnym elementem profesjonalnej frytownicy jest sposób jej opróżniania. Niektóre z urządzeń posiadają wyjmowany pojemnik na fryturę, ale nie w każdym przypadku jest to najlepsze z Twojego punktu widzenia rozwiązanie. Zużyta frytura, nawet jeśli jest już zimna, stanowi nie lada problem. W razie jej rozlania się na meble lub na podłogę, całkowite usunięcie zanieczyszczeń byłoby niezwykle trudne. Możesz jednak tego uniknąć, sięgając po model z naszej oferty wyposażony w kran spustowy. Dzięki niemu zyskasz pewność, że łatwiej usuniesz zużytą fryturę nie martwiąc się jednocześnie o to, że może się ona rozlać.
Posiadane przez nas w sprzedaży frytownice mogą różnić się też innymi cechami. Część z nich wyposażona jest w pokrywy, co zwiększać może Twoje bezpieczeństwo przed ewentualnym dotknięciem gorącego tłuszczu. Inne z kolei mogą być wyposażone w tak zwany system zimnej strefy. Oddziela ona pozostałości smażenia poniżej poziomu grzałek, dzięki czemu zwiększa się wydajność tłuszczu.
Przemyśl dokładnie potrzeby swojego lokalu i dokonaj świadomego wyboru, a z pewnością będziesz zadowolony! Zapraszamy do zakupów!