Radełko do pizzy czarne, czarny, (L)230mm Hendi 617014
- -15%
powered by
Filtry
• Poręczne i stabilne rączki akcesoriów
• Obrotowe ostrze, które znacząco ułatwia pracę
• Wyposażone w kołnierz chroniący kciuk
• Wykonanie nierdzewne pozwala długo się cieszyć dobrym stanem przedmiotu
Krojenie pizzy przed podaniem to jedna z ważniejszych czynności pod koniec przygotowywania potrawy. Warto wykonać ją jak najlepiej, żeby nie zepsuć finalnego efektu, na który składa się przecież nie tylko smak, ale i wygląd jedzenia. Dlatego dobrze jest zaopatrzyć swoją pizzerię w nasze radełka do pizzy. Ten wysokiej jakości sprzęt pozwoli Ci na szybkie i sprawne pokrojenie pizzy na kawałki. Zapraszamy do zapoznania się z tą kategorią produktów oraz do zakupów.
Widziałeś kiedyś może poirytowane twarze klientów pizzerii, gdy kawałek pizzy po który sięgnęli nie chciał się dać oderwać od całości dania? Być może nawet jakaś część jedzenia spadła na stolik, podłogę albo nawet na ubranie gościa? Co bardziej krewcy klienci mogliby w takiej sytuacji nawet wylać swoją złość na obsługę lokalu… Czy warto więc ryzykować takie nieprzyjemności? Zakładamy, że mimo wszystko nie i że lepiej byłoby dobrze pokroić pizzę na sześć czy osiem kawałków. Ale jak to skutecznie zrobić? Oczywiście dzięki nożom krążkowym dobrej jakości. Stworzono je specjalnie do takich celów, warto zatem zaopatrzyć się w te akcesoria na potrzeby swojej pizzerii. Zarówno po to, by uniknąć nieprzyjemnych sytuacji ze zdenerwowanymi klientami, jak również by zobaczyć zadowolone twarze gości, którym nic już nie przeszkadza w skutecznym sięgnięciu po kawałek ulubionego włoskiego placka.
Można by pomyśleć, że przecież każdy inny nóż poradziłby sobie równie dobrze jak profesjonalne radełko. Być może rozwiązanie takie sprawdziłoby się w warunkach domowych, ale nie w lokalu, w którym czas to pieniądz. Ostrze ze stali chromowanej sprawia, że nawet grube ciasto z dużą ilością farszu tnie się wyjątkowo łatwo. Podstawową różnicą pomiędzy nożem krążkowym a tradycyjnym jest to, że cięcie wykonuje się od góry, dzięki czemu proces ten przebiega dużo sprawniej. Jak można też zauważyć, pomiędzy uchwytem a ostrzem jest duży kołnierz z tworzywa. Cięcia muszą być wykonywane szybko i zdecydowanie. Może się więc zdarzyć, że ręka pracownika ześlizgnie się z uchwytu. Kołnierz ma za zadanie chronić jego dłoń przed kontaktem z ostrzem.
Średnica noży waha się zazwyczaj w okolicach 100 milimetrów. Wymiar ten pozwala na skuteczną pracę z praktycznie każdą pizzą. Są cechy bez których nie można skutecznie pracować ze sprzętem i takie, które są drugorzędne, ale mogą stanowić pomoc w wyborze pomiędzy podobnymi przedmiotami. Jeśli chcesz dopasować radełko do wystroju lokalu by zapewnić większą spójność całości, ważny może się okazać kolor rękojeści noża. Barwa niebieska, czarna, żółta i bordowa z pewnością pozwolą Ci na dobór odpowiedniego narzędzia do pracy.