Nadziewarka do kiełbas PROFI LINE 3L Hendi 282571
- -20%
powered by
Filtry
Jeśli myślałeś, że produkcja swojskich kiełbas jest trudna, powinieneś zmienić zdanie i zapoznać się z naszą ofertą urządzeń do nadziewania kiełbasy. Nadziewarki do kiełbasy to maszyny, których obsługa jest wyjątkowo intuicyjna i wygodna. A wszystko to dzięki ich niezawodnej i prostej konstrukcji. Jeśli chciałbyś rozpocząć produkcję niewielkich ilości kiełbas na potrzeby swoich klientów, koniecznie zapoznaj się z naszą ofertą urządzeń z tej kategorii.
Kilka lat temu umożliwiona została produkcja specyficznych wyrobów żywnościowych, które sprzedawane są później na rynkach lokalnych. Wprowadzone zmiany prawne pozwoliły również na wytwarzanie niewielkich ilości swojskiej kiełbasy. Małe rodzinne zakłady mogą w związku z tym produkować kiełbasę na potrzeby konsumentów końcowych. Mogą ją jednak również sprzedawać do punktów gastronomicznych oraz restauracji, ale również do prowadzących bezpośrednią sprzedaż sklepów i stołówek.
Jeśli na potrzeby swoich klientów chcesz przyrządzać własne wyroby wędliniarskie, urządzenie do nadziewania kiełbasy będzie idealnym sprzętem dla Twojej firmy. Nadziewarki są szczególnie polecane do realizowania potrzeb niewielkich sklepów, które produkują własne wyroby, gospodarstw agroturystycznych, ale sprawdzą się również w małych restauracjach oraz barach. Ich przeznaczeniem jest bowiem niemasowa produkcja gastronomiczna oraz amatorska produkcja wędliniarska.
W przypadku nadziewarki do kiełbasy niezwykle ważna jest łatwa obsługa tego urządzenia. Dlatego wyposażone są one w układ dwóch prędkości. Wolny bieg o niewielkim obciążeniu służy do napełniania osłonek farszem, zaś bieg szybki - do unoszenia tłoka urządzenia. Łatwość napełnienia pojemnika nadziewarki oraz jej demontażu i czyszczenia również nie są tu bez znaczenia. W przypadku obróbki mięsa jest to szczególnie istotne i dlatego producenci nadziewarek zwrócili na ten fakt szczególną uwagę.
Niezawodna, wykonana ze stali nierdzewnej konstrukcja nadziewarki wyposażona została w cztery wykonane ze stali, wymienne lejki kiełbaśnicze. Ich średnice to odpowiednio 16, 22, 32 oraz 38 milimetrów, a długość wynosi zazwyczaj 180 milimetrów. Dopełnieniem niewątpliwych zalet urządzeń do nadziewania kiełbas jest możliwość załadowania ich cylindra bez konieczności jego całkowitego demontażu.
Niektóre z tych doskonałej jakości urządzeń mogą posiadać możliwość montażu cylindra napełniarki na obie strony korpusu urządzenia. Stanowi to doskonałe uprawnienie, dzięki któremu obsługa przez osoby prawo i leworęczne może być tak samo łatwa, intuicyjna i wygodna.
Ze względu na panujące w tych sprzętach obciążenia mechaniczne, nadziewarki do kiełbas muszą być wytrzymałymi urządzeniami gastronomicznymi. Dlatego też wiele z ich elementów wykonano ze stali hartowanej. Mowa tu między innymi o układzie przekładni biegów oraz łożysku nadziewarki. Wysokiej jakości materiały tego typu dają Ci gwarancję, że Twój sprzęt będzie cechował się długą trwałością użytkowania oraz niezawodnością w działaniu.
Decyzja o wyborze nadziewarki do kiełbas w dużej mierze uzależniona będzie od wielkości produkcji, którą chcesz prowadzić. W przypadku niewielkiego zapotrzebowania na wytwarzanie swojskich kiełbas z pewnością wystarczy Ci urządzenie o pojemności zaledwie trzech litrów. Jeśli jednak Twoje zapotrzebowanie będzie większe, posiadamy w swojej ofercie nadziewarki do kiełbas o ponad trzykrotnie większej pojemności, wynoszącej aż dziesięć litrów.
Drugim z ważnych kryteriów jest wybór pomiędzy poziomym a pionowym urządzeniem do nadziewania kiełbas. Wiele zależeć tu będzie od Twoich osobistych preferencji i tego, jaką pozycję pracy z nadziewarką do kiełbas uznasz za wygodniejszą. Jeśli jednak nadal będziesz miał wątpliwości, skontaktuj się z nami, a pomożemy dobrać idealne urządzenie do Twoich potrzeb.