PMF M35 Silnik do miksera RM Gastro
- -20%
powered by
Filtry
Miksery zanurzeniowe świetnie sprawdzają się w wielu pracach w profesjonalnej gastronomii. Można ich używać w różnego rodzaju zakładach żywienia zbiorowego. Posiadamy zarówno urządzenia wyposażone w ramiona miksujące, jak i ubijające. Dostępność zarówno krótkich jak i długich ramion miksujących pozwala pracować w naczyniach o zróżnicowanej wielkości. Pełną ofertę mikserów ręcznych znajdziesz w naszym sklepie internetowym. Zapraszamy do zapoznania się z jego ofertą oraz do zakupów.
Miksery ręczne mogą być przeznaczone do pracy w naczyniach o różnych pojemnościach. Większość z nich najlepiej sprawdza się podczas obróbki żywności w naczyniach o pojemności wynoszącej od kilkudziesięciu do kilkuset litrów. Miksery zanurzeniowe różnią się między sobą pod względem długości ramienia, w które je wyposażono. Co za tym idzie, istnieje możliwość idealnego dobrania sprzętu pod kątem zadań, które będzie pełnić w Twoim lokalu gastronomicznym. Nie mniej istotna będzie łatwość czyszczenia tych elementów miksera ręcznego, które mają kontakt z żywnością. Dlatego w ofercie naszej firmy znajdziesz takie urządzenia, które dadzą Ci możliwość łatwego demontażu i czyszczenia dzwonu.
Miksery zanurzeniowe utrzymywane są w naczyniach siłą rąk kucharza. Sprzęty te muszą więc cechować się stabilną pracą. Niedopuszczalne jest, by takie urządzenie pracowało nierównomiernie. W przypadku natrafienia na twardszy fragment żywności mikser musi bez trudu poradzić sobie z jego obróbką. Ważne jest, by części odpowiedzialne za bezawaryjną pracę były wykonane z wytrzymałych materiałów. Zespoły silnikowe mikserów są więc wykonane w całości ze stali nierdzewnej. Tak samo jest też w przypadku obudowy trzepaczki i jej przekładni oraz dzwonu. Rozwiązanie takie zapewnia urządzeniu większą wytrzymałość.
W przypadku niektórych urządzeń istnieje możliwość oddzielnego zakupu ramion miksera oraz jego napędu. Jeśli wiemy, że w pracach kuchennych potrzebne będzie nam jedynie ramię miksujące, nie jest uzasadnione kupowanie ramienia ubijającego. Podobnie mają się sprawy w sytuacji odwrotnej, w której korzystać będziemy jedynie z ramienia ubijającego. Pozwala to też uniknąć kupowania w przyszłości kolejnego sprzętu, jeśli okaże się, że drugie ramię również jest nam potrzebne. Wystarczy wtedy wybrać potrzebny nam komponent. Niektóre urządzenia posiadają już noże w standardowym wyposażeniu. Pozwalają one na przygotowanie zup jarzynowych, przecierów, sosów, farszów, majonezu, przecieru pomidorowego czy pesto. Jeszcze inne miksery ręczne są od razu wyposażane zarówno w noże, jak i trzepaczki. Miksery zanurzeniowe z ramieniem ubijającym poza standardowymi funkcjami mogą też przygotowywać ciasto na naleśniki, ubijać pianę, a nawet pomagać przyrządzić krem. Stała prędkość nie daje zbyt wielu możliwości zróżnicowania zmiksowania potraw. Część sprzętów ma jednak możliwość regulowania prędkości, co pozwala uzyskać mniej lub mocniej zmiksowane potrawy.