Aktywne filtry

Cena

  • 161,00 zł - 6 896,00 zł

    -

Filtr producentów

Waga (kg)

Wymiary (mm)

Średnica (mm)

Szerokość (mm)

Wysokość (mm)

Długość przystawki (cm)

Napięcie (V)

Moc (kW)

Moc (W)

Leasing dla firm

Całość zakupu odpisz w koszty swojej firmy

Dowiedz się więcej

powered by

Kompleksowe realizacje
obiektów
885 552 429

piec inox

MIKSERY RĘCZNE

Ręczne miksery zanurzeniowe

Miksery zanurzeniowe do pracy w naczyniach, patelniach

  • Z przeznaczeniem do naczyń o zróżnicowanej pojemności
  • Różne długości ramienia
  • Wyposażone w ramionami ubijające, miksujące lub oba
  • Zarówno niewielkie urządzenia, jak i miksery turbo

Miksery zanurzeniowe świetnie sprawdzają się w wielu pracach w profesjonalnej gastronomii. Można ich używać w różnego rodzaju zakładach żywienia zbiorowego. Posiadamy zarówno urządzenia wyposażone w ramiona miksujące, jak i ubijające. Dostępność zarówno krótkich jak i długich ramion miksujących pozwala pracować w naczyniach o zróżnicowanej wielkości. Pełną ofertę mikserów ręcznych znajdziesz w naszym sklepie internetowym. Zapraszamy do zapoznania się z jego ofertą oraz do zakupów.

Zanurzeniowe miksery ręczne

Miksery ręczne mogą być przeznaczone do pracy w naczyniach o różnych pojemnościach. Większość z nich najlepiej sprawdza się podczas obróbki żywności w naczyniach o pojemności wynoszącej od kilkudziesięciu do kilkuset litrów. Miksery zanurzeniowe różnią się między sobą pod względem długości ramienia, w które je wyposażono. Co za tym idzie, istnieje możliwość idealnego dobrania sprzętu pod kątem zadań, które będzie pełnić w Twoim lokalu gastronomicznym. Nie mniej istotna będzie łatwość czyszczenia tych elementów miksera ręcznego, które mają kontakt z żywnością. Dlatego w ofercie naszej firmy znajdziesz takie urządzenia, które dadzą Ci możliwość łatwego demontażu i czyszczenia dzwonu.

Solidne komponenty mikserów ręcznych

Miksery zanurzeniowe utrzymywane są w naczyniach siłą rąk kucharza. Sprzęty te muszą więc cechować się stabilną pracą. Niedopuszczalne jest, by takie urządzenie pracowało nierównomiernie. W przypadku natrafienia na twardszy fragment żywności mikser musi bez trudu poradzić sobie z jego obróbką. Ważne jest, by części odpowiedzialne za bezawaryjną pracę były wykonane z wytrzymałych materiałów. Zespoły silnikowe mikserów są więc wykonane w całości ze stali nierdzewnej. Tak samo jest też w przypadku obudowy trzepaczki i jej przekładni oraz dzwonu. Rozwiązanie takie zapewnia urządzeniu większą wytrzymałość.

Ramiona miksujące i ubijające do mikserów

W przypadku niektórych urządzeń istnieje możliwość oddzielnego zakupu ramion miksera oraz jego napędu. Jeśli wiemy, że w pracach kuchennych potrzebne będzie nam jedynie ramię miksujące, nie jest uzasadnione kupowanie ramienia ubijającego. Podobnie mają się sprawy w sytuacji odwrotnej, w której korzystać będziemy jedynie z ramienia ubijającego. Pozwala to też uniknąć kupowania w przyszłości kolejnego sprzętu, jeśli okaże się, że drugie ramię również jest nam potrzebne. Wystarczy wtedy wybrać potrzebny nam komponent. Niektóre urządzenia posiadają już noże w standardowym wyposażeniu. Pozwalają one na przygotowanie zup jarzynowych, przecierów, sosów, farszów, majonezu, przecieru pomidorowego czy pesto. Jeszcze inne miksery ręczne są od razu wyposażane zarówno w noże, jak i trzepaczki. Miksery zanurzeniowe z ramieniem ubijającym poza standardowymi funkcjami mogą też przygotowywać ciasto na naleśniki, ubijać pianę, a nawet pomagać przyrządzić krem. Stała prędkość nie daje zbyt wielu możliwości zróżnicowania zmiksowania potraw. Część sprzętów ma jednak możliwość regulowania prędkości, co pozwala uzyskać mniej lub mocniej zmiksowane potrawy.

Aktywne filtry

Pokazano 1-12 z 79 pozycji