Filtruj według
Producenci
więcej... mniej
Cena
Filtruj
Leasing dla firm

Całość zakupu odpisz w koszty swojej firmy

Dowiedz się więcej

powered by

PIECE GASTRONOMICZNE

Piece gastronomiczne do profesjonalnej kuchni

Jeśli szukasz pieca gastronomicznego do swojej firmy, trafiłeś w dobre miejsce. W naszym sklepie posiadamy zarówno piekarniki, piece konwekcyjne, jak i konwekcyjno-parowe. Z oferty sprzętów bardziej wyspecjalizowanych zaoferować możemy Ci z kolei piece do pizzy oraz piece piekarnicze. Z łatwością znajdziesz u nas sprzęt kuchenny spełniający Twoje potrzeby, ponieważ posiadamy tylko urządzenia renomowanych producentów. Co dokładnie znajdziesz w naszej ofercie?

Piece konwekcyjno-parowe...

Są to wielofunkcyjne urządzenia, dzięki którym przygotujesz większość potraw. Działają szybko, a jakość dań nie odbiega od tej, którą uzyskasz, korzystając z usług profesjonalnego kucharza. Zajmują przy tym niewiele miejsca, a są w stanie zastąpić wiele innych urządzeń gastronomicznych. Nadzorowanie pieca konwekcyjno-parowego Convotherm easyTouch nie stanowi przy tym żadnego problemu, ponieważ większość efektów jego działania uzyskujesz praktycznie bezobsługowo, co pozwala zaoszczędzić mnóstwo czasu, który w kuchni jest niezwykle cenny. Za pomocą pieca konwekcyjno-parowego możesz m.in. ugotować posiłek na parze lub grillować. Bez problemu przygotujesz danie, wymagające gotowania w niskiej temperaturze, będziesz mógł dusić i blanszować. Nawet początkujący kucharz będzie w stanie szybko i sprawnie go obsłużyć, ponieważ wystarczy wybrać w urządzeniu pożądany rezultat, a resztę pracy wykona ono za nas.

… a może konwekcyjne?

Piece, wykorzystujące konwekcję, są jednymi z bardziej popularnych urządzeń gastronomicznych. Posiadamy w naszym sklepie wiele urządzeń tego typu. Jeśli zależy Ci na jeszcze lepszym przygotowaniu potraw, możesz zdecydować się na piec gastronomiczny z funkcją nawilżania jego wnętrza. Termoobieg zapewni Ci z kolei rozsądniejsze gospodarowanie w zakresie oszczędzania energii i sprawi, że potrawy będą zawsze równomiernie podgrzane. Urządzenia, łączące w sobie funkcję konwekcji, mikrofali i grilla będą natomiast w stanie zapewnić Twoim klientom błyskawiczne przygotowanie dużej ilości posiłków.

Piece gastronomiczne do pizzy

Piece, w których można przygotować pizzę, występują zarówno w wersji z zasilaniem elektrycznym, jak i gazowym. W przypadku tych urządzeń gastronomicznych zasilanie elektryczne jest niezwykle popularnym rozwiązaniem. Wersja elektryczna to bowiem dla firmy mniejszy koszt początkowy oraz możliwość późniejszej rozbudowy takiego urządzenia. Tam jednak, gdzie myślisz o przyszłych oszczędnościach, związanych z zużyciem energii elektrycznej, możesz zdecydować się na wybór urządzenia gazowego. W zależności od potrzeb Twojej firmy, możemy Ci zaproponować zarówno proste piece do gastronomii o podstawowych funkcjach, jak i te, które są w stanie w bardzo krótkim czasie wypiec duże ilości pizzy. Oferujemy piece jednokomorowe oraz dwukomorowe, ale też takie, które działają taśmowo. Wszystkie stanowią jednak produkty firm, które są czołowymi producentami urządzeń gastronomicznych w tej kategorii.

Piece gastronomiczne gazowe

Wiele zależy jednak od tego, do jakich celów ma służyć tego typu urządzenie w Twoim lokalu gastronomicznym. Istnieją przypadki, w których decyzja o zakupie urządzenia o zasilaniu gazowym jest najbardziej uzasadniona. Ma to miejsce między innymi w przypadku pieców do pizzy oraz piekarników gastronomicznych. Oba te rodzaje urządzeń występują jednak również w wersji z zasilaniem energią elektryczną, przed zakupem musisz więc dokładnie przeanalizować indywidualne potrzeby Twojego biznesu. Przykładowo, piece gazowe do pizzy są urządzeniami droższymi od ich odpowiedników elektrycznych o tym samym przeznaczeniu. Początkowy koszt zakupu może jednak okazać się mało znaczący, gdy porównasz go z oszczędnościami, związanymi z bieżącymi kosztami użytkowania.

Piece gastronomiczne elektryczne

Piece, zasilane elektrycznie, staną się naszym jedynym wyborem tam, gdzie z jakichś przyczyn nie możemy skorzystać z zasilania gazowego. Często o ich zakupie decydować może również początkowy koszt urządzenia - wiele z nich jest tańszych od swoich odpowiedników z zasilaniem gazowym. W niektórych przypadkach technika gastronomiczna poszła jednak tak daleko, że ich zastosowanie jest uzasadnione również przy dużym obciążeniu urządzenia pracą. W przypadku niektórych urządzeń okazuje się bowiem, że stosowanie zasilania gazowego przestaje być już uzasadnione ekonomicznie. Jest wiele innych cech, które przemawiają za wyborem urządzenia elektrycznego. Piece do pizzy pozwalają na dużo dokładniejsze dopasowanie temperatury wypiekania, cechują się też prostszą obsługą. Termoobieg w urządzeniach konwekcyjnych sprawia, że koszty energii nie są już dla nas znaczącym obciążeniem w codziennym prowadzeniu lokalu gastronomicznego. Za piecami elektrycznymi przemawia również to, że unikamy obowiązków, związanych z przyłączaniem urządzenia do sieci gazowej, a następnie kontrolą i konserwacją tej sieci w otoczeniu urządzenia. Ofertę kierujemy w znacznej mierze do lokali z grupy małej gastronomii oraz barów szybkiej obsługi. Nie przeszkadza to jednak w ich użytkowaniu w sklepie albo małej piekarni, a błyskawiczne przygotowanie potraw w niektórych z nich sprawdzi się także w szpitalach, na kampusach, targach, wystawach i na stadionach. Są to bowiem urządzenia dużo sprawniejsze, niż ich odpowiedniki, użytkowane na potrzeby kuchni domowych.

Dostępność: 4 tygodnie
Producent: Hendi
Kod produktu: 227060

Piec konwekcyjny H90 Hendi 227060

Cena podstawowa 2 484,60 zł Cena 2 056,01 zł
Netto 1 671,55 zł bez VAT
  • -17,25%
Pokazano 1-12 z 664 pozycji