PIECE

Piece gastronomiczne

Piece gastronomiczne, rodzaje urządzeń dostępnych w naszym sklepie:

  • Korzystaj z prawie całkowicie bezobsługowych pieców konwekcyjno-parowych
  • Przygotuj doskonałą pizzę z naszymi piecami gastronomicznymi do pizzy
  • Minimalizuj koszty bieżące działalności z gastronomicznym piecem gazowym
  • Działaj szybko i elastycznie z zastosowaniem gastronomicznego pieca elektrycznego
  • Wybierz idealne rozwiązanie w postaci doskonałego pieca konwekcyjnego

Jeśli szukasz pieca gastronomicznego do swojej firmy, trafiłeś w dobre miejsce. W naszym sklepie posiadamy zarówno piekarniki, piece konwekcyjne, jak i konwekcyjno-parowe. Z oferty pieców wyspecjalizowanych zaoferować możemy Ci z kolei piece do pizzy oraz piece piekarnicze. Z łatwością znajdziesz u nas piec, spełniający Twoje potrzeby, ponieważ posiadamy tylko urządzenia renomowanych producentów.

Piece konwekcyjno-parowe

Tego rodzaju piece są wielofunkcyjnymi urządzeniami, dzięki którym przygotujesz większość potraw. Piece tego typu działają szybko, a jakość dań nie odbiega od tej, którą uzyskasz, korzystając z usług profesjonalnego kucharza. Zajmują przy tym niewiele miejsca, a są w stanie zastąpić wiele innych urządzeń gastronomicznych. Nadzorowanie pieca konwekcyjno-parowego Convotherm easyTouch nie stanowi przy tym żadnego problemu, ponieważ większość efektów jego działania uzyskujesz praktycznie bezobsługowo.

Za pomocą pieca konwekcyjno-parowego możesz ugotować posiłek na parze, grillować albo piec. Bez problemu przygotujesz danie, wymagające gotowania w niskiej temperaturze, będziesz mógł dusić i blanszować. Nawet początkujący kucharz będzie w stanie szybko i sprawnie obsłużyć piec konwekcyjno-parowy SelfCookingCenter Rational, ponieważ wystarczy wybrać w piecu pożądany rezultat, a urządzenie resztę pracy wykona za nas.

Piece gastronomiczne do pizzy

Jaki piec powinieneś wybrać dla swojego lokalu? Piece, w których można przygotować pizzę, występują zarówno w wersji z zasilaniem elektrycznym, jak i gazowym. W przypadku tych urządzeń gastronomicznych zasilanie elektryczne jest niezwykle popularnym rozwiązaniem. Piece elektryczne to bowiem dla firmy mniejszy koszt początkowy oraz możliwość późniejszej rozbudowy takiego urządzenia. Tam jednak, gdzie myślisz o przyszłych oszczędnościach, związanych z zużyciem energii elektrycznej, możesz zdecydować się na wybór pieca gazowego.

W zależności od potrzeb Twojej firmy, możemy Ci zaproponować zarówno proste piece do pizzy o podstawowych funkcjach, jak i te, które są w stanie w bardzo krótkim czasie wypiec duże ilości pizzy. Oferujemy piece jednokomorowe oraz dwukomorowe, ale też takie, które działają taśmowo. Wszystkie stanowią jednak produkty firm, które są czołowymi producentami urządzeń gastronomicznych w tej kategorii.

Piece gastronomiczne gazowe

W naszej ofercie znajdziesz różnorodne piece zasilane gazem. Wiele zależy jednak od tego, do jakich celów ma służyć piec w Twoim lokalu gastronomicznym. Istnieją przypadki, w których decyzja o zakupie urządzenia o zasilaniu gazowym jest najbardziej uzasadniona. Ma to miejsce między innymi w przypadku pieców do pizzy oraz piekarników gastronomicznych. Oba te rodzaje urządzeń występują jednak również w wersji z zasilaniem energią elektryczną, przed zakupem musisz więc dokładnie przeanalizować indywidualne potrzeby Twojego biznesu.

Przykładowo, piece gazowe do pizzy są urządzeniami droższymi od pieców elektrycznych o tym samym przeznaczeniu. Początkowy koszt zakupu może jednak okazać się mało znaczący, gdy porównasz go z oszczędnościami, związanymi z bieżącymi kosztami użytkowania pieca. Dokładnie tak samo wygląda sytuacja w przypadku kosztów bieżących użytkowania piekarników i części innych pieców gastronomicznych.

Piece elektryczne gastronomiczne

Piece, zasilane elektrycznie, staną się naszym jedynym wyborem tam, gdzie z jakichś przyczyn nie możemy skorzystać z zasilania gazowego. Często o ich zakupie decydować też może początkowy koszt urządzenia - wiele z nich jest tańszych od swoich odpowiedników z zasilaniem gazowym. W niektórych przypadkach technika gastronomiczna poszła jednak tak daleko, że stosowanie pieców elektrycznych jest uzasadnione również przy dużym obciążeniu urządzenia pracą. W przypadku niektórych urządzeń okazuje się bowiem, że stosowanie zasilania gazowego przestaje być już uzasadnione ekonomicznie.

Jest wiele innych cech, które przemawiają za wyborem urządzenia elektrycznego. Piece do pizzy pozwalają na dużo dokładniejsze dopasowanie temperatury wypiekania, cechują się też prostszą obsługą. Termoobieg w piecach konwekcyjnych sprawia, że koszty energii nie są już dla nas znaczącym obciążeniem w codziennym prowadzeniu lokalu gastronomicznego. Za piecami elektrycznymi przemawia również to, że unikamy obowiązków, związanych z przyłączaniem pieca do sieci gazowej a następnie kontrolą i konserwacją tej sieci w otoczeniu pieca.

Piece konwekcyjne gastronomiczne

Piece, wykorzystujące konwekcję, są jednymi z bardziej popularnych urządzeń gastronomicznych. Posiadamy w naszym sklepie wiele urządzeń tego typu. Jeśli zależy Ci na jeszcze lepszym przygotowaniu potraw, możesz zdecydować się na piec z funkcją nawilżania wnętrza pieca. Termoobieg zapewni Ci z kolei rozsądniejsze gospodarowanie w zakresie oszczędzania energii i sprawi, że potrawy będą zawsze równomiernie podgrzane. Urządzenia, łączące w sobie funkcję konwekcji, mikrofali i grilla będą natomiast w stanie zapewnić Twoim klientom błyskawiczne przygotowanie dużej ilości posiłków.

Ofertę pieców konwekcyjnych kierujemy w znacznej mierze do lokali z grupy małej gastronomii oraz barów szybkiej obsługi. Nie przeszkadza to jednak użytkować pieców konwekcyjnych w sklepie albo małej piekarni, a błyskawiczne przygotowanie potraw w niektórych z nich sprawdzi się także w szpitalach, na kampusach, targach, wystawach i na stadionach. Są to bowiem urządzenia dużo sprawniejsze, niż ich odpowiedniki, użytkowane na potrzeby kuchni domowych.

Pokaż jako

Produkty na stronie

Produkty na stronie

Categories

Filtr produktów