Filtruj według
Producenci
Cena
Kategorie
Filtruj
Leasing dla firm

Całość zakupu odpisz w koszty swojej firmy

Dowiedz się więcej

powered by

ODZIEŻ

Dostępność: 48h
Producent: Amerbox
Kod produktu: 570944

PRZYŁBICA OCHRONNA 570944 Amerbox

Cena podstawowa 35,67 zł Cena 30,32 zł
Netto 24,65 zł bez VAT
  • -15%
Pokazano 1-12 z 23 pozycji

Profesjonalna odzież do kuchni

Zapoznaj się z ofertą profesjonalnej odzieży stosowanej w gastronomii:

  • Zapaski kelnerskie i fartuchy do kuchni
  • Spodnie i bluzy kucharskie
  • Czapki kuchenne
  • Rozmiary odzieży od S do XXL

Obsługa kuchni musi posiadać odzież, która sprawdza się zarówno w trakcie prac kuchennych, jak też w trakcie podawania potraw klientom. Dlatego w naszym sklepie posiadamy różne odmiany profesjonalnych ubrań do kuchni. Są to zarówno spodnie i bluzy kucharskie, zapaski i fartuchy, jak i różnorodne czapki. Zapraszamy do zapoznania się z oferowaną przez nas odzieżą używaną w gastronomii.

Profesjonalna odzież w kuchni

Trudno wyobrazić sobie pracę w kuchni bez odpowiednio przystosowanej odzieży. Lata prac nad projektami ubrań stosowanych w gastronomii pozwoliły ustalić najlepsze wzorce, z których korzystamy do dzisiaj. Stosowana w kuchni odzież pozwala zachować higienę, a co za tym idzie – pokazuje klientom Twój lokal z najlepszej strony.

Klienci wiedzą bowiem, że kucharz i kelnerzy w schludnych, czystych i przede wszystkim profesjonalnych ubraniach są osobami, które pracę w kuchni traktują poważnie. Wizyta w takim lokalu nie grozi więc zatruciem nieświeżym jedzeniem lub kontaktem z czynnikami chorobotwórczymi, które zostały przeniesione przez ignorujący zasady higieny personel. Warto wyposażyć swoich pracowników w tradycyjnie powiązaną z branżą gastronomiczną odzież. Jest to tym prostsze, że ubrania kuchenne występują w wersjach unisex, dzięki czemu bez trudu można wyposażyć w nie cały zespół pracowników.

Zapaski kelnerskie i fartuchy kucharskie

Zapaski kelnerskie oferowane są w różnych kolorach i rozmiarach. Mogą więc one być białe, zielone lub niebieskie, jednak najczęściej spotyka się je w kolorze czarnym lub bordo. Dzięki oferowanym rozmiarom mini, midi i maxi każdy z pracowników powinien bez trudu znaleźć dla siebie zapaskę w odpowiadającym mu rozmiarze. Dzięki praktycznej kieszeni łatwo będzie przenieść dodatkowe przedmioty, gdy ręce będą zajęte wykonywaniem innych zadań w kuchni lub na sali gości.

Prace w kuchni nie mogą się obyć bez profesjonalnych fartuchów. Mogą one być wykonane z materiałów wodoodpornych bądź zwykłej tkaniny. Fartuchy wodoodporne wykonane są z dzianiny poliestrowej powleczonej polichlorkiem winylu. Są dzięki temu odporne na działanie wody, tłuszczów, środków dezynfekujących oraz na uszkodzenia mechaniczne. Część z fartuchów dzięki powłoce trudnopalnej świetnie nadaje się do pracy przy grillu. W wielu przypadkach kolor odzieży ma duże znaczenie z punktu widzenia marki firmy, dlatego fartuchy dostępne są w różnych, trudno brudzących się kolorach.

Bluzy i spodnie kucharskie

Bluzy kucharskie to jeden z atrybutów, po których bez trudu rozpoznajemy kucharza w tłumie innych osób. Charakteryzują się one dwoma rzędami guzików, co od razu nadaje kucharzowi poważnego, godnego zaufania wyglądu. Odzież ta występuje zarówno w wersji czarnej, jak i białej. Czarne wersje bluz kucharskich spotkać można jedynie w wariancie z długimi rękawami, białe jednak można wybrać w wersji z rękawem krótkim lub długim. Dzięki zatrzaskom bluzę można zapiąć znacznie szybciej, niż miałoby to miejsce w przypadku zapięcia na guziki. Odzież ta dostępna jest w rozmiarach od S do XL.

W naszej ofercie znajdują się czarne spodnie kucharskie. Producenci odzieży do pracy w kuchni proponują tę odzież w rozmiarach M, L oraz XL. Są one wyposażone w dwie praktyczne kieszenie. Guma w pasie sprawia z kolei, że kucharzowi łatwiej jest dobrać odpowiedni rozmiar do swojej sylwetki. Wykonanie z mieszanki tkanin naturalnych i syntetycznych daje nam z jednej strony komfort, którego nie jest w stanie zaoferować odzież w całości wykonana ze sztucznych tkanin, z drugiej zaś zwiększa się trwałość takich spodni.

Czapki kucharskie

Kiedy myślimy o znanych szefach kuchni, zazwyczaj przypominamy sobie widok kucharzy występujących w wysokich, białych czapkach. Takie nakrycia głowy używane są z przyczyn higienicznych i mogą występować zarówno w wersjach jedno, jak i wielokrotnego użytku. Kucharskie nakrycia głowy podzielić można na te z daszkiem oraz na tradycyjnie kojarzone z zawodem wysokie czapki kucharskie, które cechuje sztywny pierścień wokół głowy. Najprostsze modele tradycyjnych czapek wykonane są z fizeliny i mają wysokość od 20 do 25 centymetrów.

Droższe warianty czapek kucharskich wykonane są z mieszanek tkanin sztucznych i naturalnych bądź z czystych tkanin naturalnych. Zazwyczaj istnieje w nich możliwość regulacji obwodu czapki – tak, by była ona w stanie lepiej dopasować się do obwodu głowy. Dzięki uszyciu z naturalnych materiałów wiemy, że czapka taka będzie pochłaniać wilgoć, a nasza skóra będzie miała możliwość w niej oddychać. Czapki kucharskie cechują się różnymi rodzajami budowy, a co za tym idzie, mają inne nazwy. Najpopularniejszymi z nich są kucharskie czapki budyniówki oraz czapki Le Grand Chef.