KRAJALNICE

Krajalnice gastronomiczne

Idealne krajalnice gastronomiczne z oferty naszego sklepu internetowego:

  • Krajalnice ręczne, półautomatyczne oraz całkowicie automatyczne
  • Do podstawowych zastosowań: krojenia wędlin, sera lub pieczywa
  • O zastosowaniach niestandardowych, jak krojenie kiełbasek czy pomidorów
  • Krajalnice z podwójnym przeznaczeniem, zarówno do serów jak i do wędlin

Prowadzisz sklep, piekarnię czy supermarket, w którym regularnie na potrzeby swoich klientów potrzebujesz kroić ser, wędliny albo chleb? Idealnym rozwiązaniem będzie jedna z przeznaczonych do tych celów krajalnica. Są to wydajne i niezawodne urządzenia, dzięki którym z łatwością będziesz kroić idealnie powtarzalne plastry lub kromki. Sprawdź naszą szeroką ofertę urządzeń i znajdź krajalnicę najlepiej dopasowaną do potrzeb Twojej firmy.

Czy krajalnica jest potrzebna w mojej firmie?

Prowadzisz lokal gastronomiczny lub sklep spożywczy, w którym Ty lub Twoi pracownicy codziennie kroicie na plastry lub kromki duże ilości produktów żywnościowych? Tradycyjne krojenie nożem nie wchodzi tu w rachubę, ponieważ z jednej strony zajmuje bardzo dużo czasu, z drugiej zaś każdy plaster czy kromka krojone tą metodą wyglądałyby inaczej. Trudno więc mówić, że korzystanie z krajalnicy do wędlin stanowiłoby tu alternatywę do krojenia nożem – bardziej uzasadnione byłoby stwierdzenie, że urządzenie tego typu zrewolucjonizowałoby cały proces. Korzystanie z krajalnicy zajmuje bowiem zdecydowanie mniej czasu, a przy tym pozwala ona na pozyskanie idealnych plastrów sera, wędlin czy też kromek chleba.

Krajalnice to urządzenia wyjątkowo proste w użyciu, a przy tym niezawodne w działaniu. To właśnie te cechy sprawiły, że stały się one niezbędnymi sprzętami w wielu obszarach gastronomicznych. Odpowiednie wyregulowanie urządzenia daje Ci możliwość ustawienia pożądanej przez Twojego klienta grubości. Co więcej, gwarantuje powtarzalność tych wymiarów przy każdym ruchu, dzięki czemu klient otrzymuje praktycznie jednakowe plastry lub kromki. Dostępne w naszej ofercie krajalnice do wędlin odznaczają się wyjątkowo wysoką jakością wykonania. Ich solidna konstrukcja oparta została na nóżkach zakończonych gumowymi elementami. Dzięki temu niemożliwe jest przesuwanie się urządzenia w trakcie wykonywania pracy. Znacząco wpływa to na bezpieczeństwo pracownika, który je obsługuje. Do naszej oferty wybraliśmy krajalnice, wyposażone w świetnej klasy ostrza tnące – tak, by zapewnić skuteczne i szybkie cięcie wędlin, serów bądź chleba.

Krajalnica do wędlin

Podstawowe miejsce zastosowania krajalnic do wędlin to wszelkiego rodzaju supermarkety i hipermarkety oraz sklepy spożywcze. Metalowe obudowy urządzeń sprawiają, że są one wyjątkowo stabilne oraz niezawodne. Wbudowanie ostrzałki zapewnią Ci możliwość ostrzenia krajalnicy przy pełnym zachowaniu standardów bezpieczeństwa. Niezwykle istotne jest również to, by urządzenie pracowało cicho, a jego budowa pozwalała w łatwy sposób demontować elementy wymagające regularnego czyszczenia.

Krajalnica do wędlin nie kroi jedynie wędlin miękkich, ale zajmuje się też krojeniem wędlin twardych. Stąd powstała potrzeba montowania mocnych i wytrzymałych silników w urządzeniach tego typu. Wiemy, że plastikowe elementy urządzeń technicznych często zużywają się dość szybko. Ważne jest więc, by krajalnica miała takich elementów jak najmniej i by nie stanowiły one części, które mogą łatwo pękać w trakcie regularnego korzystania z urządzenia.

Krajalnica do chleba

Chleb krojony na kromki przy pomocy noża ma niezaprzeczalny urok w trakcie pikniku na świeżym powietrzu. Na co dzień większość z nas preferuje jednak kromki chleba, które są dokładnie i równo skrojone. Dzieje się tak nie bez powodu - na takiej kromce dużo łatwiej jest nam rozsmarować dżem lub położyć wędlinę. Właśnie dlatego producenci urządzeń gastronomicznych wprowadzili do swojej oferty krajalnice do chleba. Urządzenia te są w stanie pokroić w trakcie godziny nawet kilkaset bochenków na kromki o grubości od kilku do kilkunastu milimetrów. Będące na wyposażeniu krajalnicy do chleba półka odkładcza oraz szuflada do zbierania okruchów sprawią, że Twoja praca ze sprzętem będzie zarówno prostsza, jak i znacznie czystsza.

Krajalnica do chleba może mieć możliwość krojenia różnych rodzajów pieczywa: chleba jasnego, tostowego, razowego, a nawet ciężkiego pieczywa ziarnistego. W pełni profesjonalne urządzenia tego typu są przeznaczone do pracy ciągłej w piekarniach, ale też w sklepach, punktach gastronomicznych czy zakładach zbiorowego żywienia. W zależności od potrzeb Twojej firmy, masz do wyboru krajalnice wolnostojące oraz te, które możesz umieścić na istniejących już blatach.

Krajalnica do sera

Nie wszystkie krajalnice nadają się do każdego zastosowania. Gdy zachodzi potrzeba krojenia serów - urządzenia te muszą spełniać specjalne wymagania. Wszyscy wiemy, jak łatwo ser w trakcie procesu krojenia przywiera do noża. Producenci krajalnic zauważyli ten problem i postanowili go rozwiązać. Odpowiedzią na te wyzwanie okazało się pokrycie teflonem noża, jego pokrywy oraz płyty oporowej. Tak zmodyfikowana krajalnica do sera okazuje się być idealna do krojenia zarówno serów twardych, jak i miękkich czy wędzonych.

Krajalnica świetnie sprawdzi się w niewielkich placówkach zbiorowego żywienia, do których zaliczyć można żłobki, przedszkola czy szkoły. Co więcej, znajdzie też swoje miejsce w cateringu, hotelach, stołówkach, pizzeriach, a także w barach typu fast food. Urządzenia te pozwalają kroić plastry od wyjątkowo cienkich aż po takie o grubości ponad dwudziestu milimetrów. Jeśli chciałbyś, by Twoja krajalnica miała możliwość krojenia produktów innych niż ser, zapytaj nas o rozwiązania, które pomogą Ci kroić zarówno sery, jak i różnego rodzaju wędliny.

Pokaż jako

Produkty na stronie

Produkty na stronie

Categories

Filtr produktów