Filtruj według
Producenci
więcej... mniej
Cena
Filtruj
Leasing dla firm

Całość zakupu odpisz w koszty swojej firmy

Dowiedz się więcej

powered by

PIECE KONWEKCYJNO-PAROWE

Piece konwekcyjno - parowe do gastronomii

Jeśli potrzebujesz wielofunkcyjnego urządzenia, które pozwoli Ci przygotować większość potraw, powinieneś poważnie rozważyć wybór pieca konwekcyjno-parowego. To stosunkowo niewielkie urządzenie sprawi, że szybko uporasz się z przyrządzaniem większości potraw, a ich jakość będzie identyczna z tą, którą zapewniłby profesjonalny kucharz. Cechuje je przy tym prosta obsługa, dzięki której każdy z pracowników szybko zaznajomi się z działaniem pieca. To jednocześnie możliwość przygotowania warzyw, mięs, ryb... a nawet wypieków i deserów do stosowania zarówno w małej gastronomii, jak i przy bardzo dużym zapotrzebowaniu na gotowe potrawy. <2>Piekarnik konwekcyjno parowy - jakie korzyści przynosi? Główną zaletą tego rodzaju urządzeń jest fakt, że zajmują niewiele miejsca i jednocześnie pozwalają przygotować w nich wiele różnorodnych potraw. Dzięki temu w jednym urządzeniu ugotujesz posiłek w niskiej temperaturze albo na parze, będziesz mógł w nim piec czy grillować. Nie sprawi Ci też kłopotu przygotowanie potraw, które wymagają duszenia czy blanszowania. A wszystko to stanie się prawie że automatycznie, ograniczając potrzebę nadzorowania pieca do absolutnego minimum. Piekarnik konwekcyjno-parowe obsłużyć może nawet niewprawny kucharz, ponieważ są one niezwykle łatwe w obsłudze. Masz przy tym pewność, że jakość potraw nie obniży się w zależności od tego, który z członków zespołu będzie odpowiedzialny za ich przygotowanie. Potrawy powstaną też na czas, bez opóźnień. Ta unikalna metoda przyrządzania potraw sprawia bowiem, że dania można przygotować dużo szybciej, niż przy korzystaniu z wcześniej dostępnych, tradycyjnych metod.

Piec konwekcyjny parowy cukierniczy - do czego służy?

Piece konwekcyjno-parowe to nie tylko potrawy mięsne czy przygotowanie warzyw. Urządzenia tego typu świetnie sprawdzają się też przy przygotowaniu deserów i wypieków. Cukiernictwo wymaga od nas spełnienia specjalnych wymagań, by gotowe wypieki spełniały najwyższe normy w zakresie smaku oraz wyglądu. W piecach konwekcyjno-parowych ciasta i inne wypieki nie mają nawet szansy wyschnąć - a wszystko to dzięki generatorom pary, które zapewniają wilgotny klimat wewnątrz komory urządzenia. Parametry możemy przy tym dostosować do tego rodzaju wypieku, który akurat postanowiliśmy przygotować, co sprawia, że stają przed nami nieograniczone wręcz możliwości dopasowywania ostatecznej formy wypieków do naszych i naszych klientów gustów.

Poznaj działanie pieca konwekcyjno-parowego

Unikalną cechą, łączącą wszystkie piece konwekcyjno-parowe jest to, że jednocześnie stosowana para oraz wysoka temperatura nie pozwalają potrawom tracić swojej wagi i wysychać. Parę i gorące powietrze można stosować zarówno jednocześnie, jak i oddzielnie. Daje to niespotykane dotąd możliwości łączenia wielu różnych metod przyrządzania posiłków w ramach jednego, niewielkiego urządzenia do obróbki termicznej. Piekarnik konwekcyjno parowy łączy w sobie działanie pary w temperaturze od kilkudziesięciu do ponad stu stopni i gorącego powietrza w temperaturze od kilkudziesięciu do kilkuset stopni Celsjusza. Takie rozwiązanie technologiczne pozwala zastosować prawie wszystkie znane nam metody przyrządzania potraw. Przy tych wszystkich zaletach urządzenia nie pozbawiają potraw ważnych składników odżywczych, zachowując w nich witaminy i minerały.

Także do małej gastronomii!

Posiadasz mały lokal gastronomiczny i zastanawiasz się, czy takie urządzenie zda w nim egzamin i stanie się pełnoprawnym członkiem Twojego zespołu, nie masz jednak pewności, czy potrzebujesz dużego pieca konwekcyjno-parowego? Doskonałym rozwiązaniem w Twoim przypadku może okazać się SelfCookingCenter® XS. Urządzenie to zapewnia tak samo wysoką jakość, jak jego pełno-gabarytowi kuzyni, a przy tym zajmuje od nich znacznie mniej miejsca. W lokalu, w którym panuje duży ruch, urządzenia takie są nie do zastąpienia. Kucharz ustawia rezultat, który chce osiągnąć i... to wszystko. Nie trzeba ustawiać parametrów wilgotności, temperatury ani przepływu powietrza. Nie trzeba pilnować ani regulować urządzenia. Nie musisz też posiadać wielu innych sprzętów, które do tej pory wydawały Ci się niezbędne w Twojej pracy. Możesz za to przyrządzić całe menu w jednym, prostym w obsłudze urządzeniu. Widzisz jakie to proste?

Pokazano 1-12 z 258 pozycji