Piec konwekcyjno-parowy elektryczny Convotherm maxx pro eD 6.10 ES
Piece Convotherm to jedne z lepszych urządzeń na rynku maszyn gastronomicznych. Sprzęt który właśnie oglądasz może pracować w trzech podstawowych trybach. Konwekcyjno-parowym, pary oraz gorącego powietrza. Dodatkowo, pięciostopniowe funkcje zapewniają możliwość odwilżania, nawilżania, tradycyjnego pieczenia oraz regulacji prędkości nawiewu wentylatora. Panel obsługi pozwala na dostęp do wszystkich opcji tego modelu z jednego poziomu zarządzania. Dzięki temu twoja praca jest jeszcze szybsza i prostsza.
Maszyna wyposażona została w półautomatyczny system czyszczenia. To jednak nie wszystko, ponieważ dodatkowe bezpieczeństwo zapewnia stosowanie powierzchni antybakteryjnych. Komunikacja ze sprzętem odbywa się za pomocą złącza USB zintegrowanego z panelem obsługi. Cały czas jesteś też informowany o aktualnym stanie pracy maszyny dzięki wskaźnikowi pierścieniowemu Tricolor. Wytwarzanie pary odbywa się za pomocą natrysku wody do komory pieca. Poza seryjnym wyposażeniem warto też zapoznać się z dostępnymi opcjami oraz akcesoriami, o których więcej możesz dowiedzieć się od obsługi naszego sklepu.
Cechy:
- Natural Smart ClimateTM (ACS+) Rodzaje przyrządzania: Para, tryb konwekcyjno-parowy, gorące powietrze
- Natural Smart ClimateTM (ACS+) z funkcjami dodatkowymi:
- Crisp&Tasty – 5-stopniowe odwilżanie
- BakePro – tradycyjna, 5-stopniowa funkcja pieczenia
- HumidityPro – nawilżanie 5-stopniowe
- Prędkość wentylatora – regulacja 5-stopniowa
- easyDial: dostęp do wszystkich funkcji na jednym poziomie
- Półautomatyczny system czyszczenia
- HygieniCare
- Złącze USB zintegrowane z maskownicą panelu obsługi
- Wskaźnik pierścieniowy TriColor wskazuje aktualny stan pracy
- Wytwarzanie pary poprzez wtryskiwanie wody do komory pieca
- LED-owe oświetlenie komory pieca
- Drzwi urządzenia z potrójnym szkłem, prawostronne
Wyposażenie:
- Rodzaje przyrządzania
- Para (30-130 °C) z gwarantowanym nasyceniem pary
- Tryb konwekcyjno-parowy (30-250 °C) z automatycznym dostosowaniem wilgoci
- Gorące powietrze (30-250 °C) ze zoptymalizowanym przenoszeniem ciepła
- Obsługa interfejsu easyDial
- Centralna jednostka sterowania Convotherm-Dial (C-Dial)
- Wyświetlacz cyfrowy
- Climate Management
- Natural Smart ClimateTM (ACS+), HumidityPro, Crisp&Tasty
- Quality Management
- Airflow Management, BakePro, wielopunktowy czujnik do mierzenia temperatury rdzenia
- Production Management
- 99 profili przyrządzania, w każdym przypadku złożonych nawet z 9 etapów
- Zapis danych HACCP
- Interfejs USB
- Funkcja regenerowania – regenerowanie produktów na najwyższym poziomie
- Funkcja wstępnego nagrzewania i Cool down
- Cleaning Management
- Półautomatyczny system czyszczenia
- HygieniCare
- Higieniczne uchwyty
- Konstrukcja
- Drzwi urządzenia z potrójnym szkłem, zamknięciem ochronnym, funkcją domykania, pozycją wentylacji, prawostronne z LED-owym oświetleniem komory pieca
- Wytwarzanie pary poprzez wtryskiwanie wody do komory pieca
- Nogi urządzenia regulowane w zakresie od 100 do 125 mm
- Wielopunktowy czujnik do mierzenia temperatury rdzenia
- Zintegrowana samozwijalna myjka ręczna