FRYTOWNICE

Elektryczne i gazowe frytownice gastronomiczne

Frytownice gastronomiczne, które znajdziesz w ofercie naszego sklepu:

  • Kranik spustowy lub wyjmowany pojemnik na fryturę... to Ty decydujesz, jakie urządzenie wybierzesz
  • Do ciągłej produkcji frytek lub też do bardziej okazjonalnego użytku
  • Zarówno te, które przetwarzają kilka, jak i kilkadziesiąt kilogramów mrożonych lub świeżych frytek w ciągu godziny
  • Z wieloma wbudowanymi systemami, zapewniającymi Ci bezpieczeństwo podczas pracy

Frytownica to jedno z urządzeń gastronomicznych, które muszą się znaleźć w praktycznie każdej nowoczesnej kuchni. Doskonale sprawdzają się w różnego rodzaju lokalach: i tych typu fast food albo z kebabem, ale też w barach, a nawet restauracjach. Praktycznie wszystkie dzieci uwielbiają frytki. Wprowadzenie frytek do oferty sprawi więc, że Twój lokal gastronomiczny stanie się przyjaznym miejscem do spędzania wspólnego czasu przy rodzinnych obiadach.

Frytownice gastronomiczne i pełnione przez nie funkcje

Jeśli przygotowujesz frytki co pewien czas, może się zdarzyć, że klienci czekają, aż kolejna porcja frytek będzie gotowa do podania. Zdarza się jednak, że różny czas dostarczania klientom poszczególnych dań sprawi, że masz potrzebę dopasowania czasu dostarczenia frytek do czasu przygotowania reszty potrawy. Dobry wybór stanowi wtedy frytownica podwójna. Posiada ona dwie, niezależne komory, nie zaś komorę pojedynczą.

Te urządzenia gastronomiczne posiadają zestaw wspólnych cech, które pozwolą Ci zidentyfikować dobrej jakości frytownicę. Jedna z istotnych cech tego typu to wyposażenie sprzętu w termostat bezpieczeństwa, który chroni frytownicę przed przegrzaniem. Jeśli zaś chodzi o Twoją ochronę - tu niezwykle ważny jest izolowany uchwyt, dzięki któremu możesz mieć pewność, że bezpiecznie wyjmiesz gotowe frytki z urządzenia.

Frytownice gastronomiczne - dowiedz się o ważnych detalach

Kran spustowy jest niezwykle ważnym elementem nowoczesnej frytownicy. Czasami bowiem wyjmowany pojemnik na fryturę, w który część producentów wyposaża swoje urządzenia nie jest tym, co spełnia Twoje oczekiwania. Często masz potrzebę pozbyć się zimnej, zużytej frytury, jest ona jednak trudna w usuwaniu. Gdyby rozlała się na podłogę lub na meble kuchenne, całkowite usunięcie powstałych zanieczyszczeń byłoby niezwykle problematyczne. Kran spustowy ratuje nas od tych problemów - zawsze masz pewność, że usunięcie zużytej frytury będzie szybkie i łatwe. Nigdy nie będziesz się już musiał martwić, czy stara frytura sprawi Ci jeszcze dodatkowe kłopoty.

Oferowane przez nas urządzenia z tej kategorii mogą różnić się i innymi cechami. Niektóre wyposażone są w zabezpieczające pokrywy, co wydatnie zwiększa Twoje bezpieczeństwo przed ewentualnym dotknięciem gorącego tłuszczu. Z kolei inne frytownice mogą posiadać tak zwany system zimnej strefy. Pozwala on oddzielać pozostałości smażenia poniżej poziomu grzałek. A co za tym idzie, zwiększa się wydajność tłuszczu.

Frytownice gastronomiczne, zalety urządzeń

Szczególną cechą, która odróżnia frytownice, jest forma zasilania tego urządzenia. Frytownica elektryczna to możliwość montażu wszędzie tam, gdzie istnieje dostęp do energii elektrycznej. Jest to urządzenie ekonomiczne zawsze wtedy, gdy nie pracuje stale. Wymaga też niewiele troski w zakresie konserwacji. Frytownica gazowa to z kolei rozwiązanie bardzo ekonomiczne, gdy jest ona stale użytkowana. Co prawda wymaga od Ciebie nieco więcej uwagi przy konserwacji, jednak odpłaci Ci za ten niewiele większy wysiłek niższymi kosztami bieżącymi.

Możliwość zamienienia zwykłych ziemniaków we frytki jest tym, za co najbardziej cenimy frytownice. Frytki to bowiem dodatek, świetnie sprawdzający się w zestawieniu z wieloma różnorodnymi rodzajami dań. Wybrane frytownice różnią się jednak między sobą dodatkowymi zaletami. Niektóre mniejsze urządzenia doskonale sprawdzą się jako dodatkowy sprzęt, pomagający przygotować posiłki w Twoim lokalu - urządzenia, które wyprodukują po kilka kilogramów frytek w godzinę. Możesz jednak zdecydować się na frytownicę, która będzie pracować w sposób praktycznie ciągły w zastosowaniu przemysłowym.

Frytownica gastronomiczna - na co zwrócić uwagę?

Jaką rolę przewidujesz dla frytownicy w Twojej firmie? To jedno z podstawowych pytań, które musisz sobie zadać przed jej zakupem. Jeśli głównym zadaniem tego urządzenia będzie okazjonalna produkcja frytek, dlaczego nie zdecydować się na nieco mniejszą frytownicę o pojemności do kilku litrów? Na potrzeby Twojego lokalu przetworzą one po kilka kilogramów mrożonych albo świeżych frytek w godzinę. Inaczej jednak ocenisz swoje potrzeby w sytuacji, gdy potrzebujesz produkować duże ilości świeżych frytek jednocześnie.

Zastanów się wtedy nad dużo bardziej wydajnymi urządzeniami z grupy frytownic. Jeśli jest taka potrzeba, przetwarzają one do kilkudziesięciu kilogramów mrożonych albo świeżych frytek w godzinę. Cechuje je też pojemność, która czasem wynosi nawet czterdzieści litrów. Korzystając z tych właściwości masz pewność, że dla Twoich gości nie zabraknie frytek nawet w tych momentach, gdy będą oni wyjątkowo liczni.

Pokaż jako

Produkty na stronie

Produkty na stronie

Categories

Filtr produktów