- -15%
powered by
PIZZERIA
- -15%
- -15%
- -15%
- -15%
- -15%
- -15%
- -15%
- -15%
- -15%
- -15%
Łopata do pizzy kwadratowa 305x1320mm Hendi 617816
- -15%
Akcesoria i urządzenia przeznaczone do pracy w pizzerii
Poznaj naszą ofertę przyborów i maszyn wykorzystywanych w pizzerii:
• Noże, pojemniki na ciasto, skrobki, szpachelki i łyżki
• Szczotki do czyszczenia pieca do pizzy
• Siatki, blachy, formy i tace do pieczenia
• Torby termiczne i termosy do transportu pizzy
Pizzerie to jedne z najczęściej spotykanych rodzajów lokali gastronomicznych. Nic dziwnego – statystki pokazują, że pizza stale utrzymuje się na szczytach rankingów najchętniej zamawianych dań. Jeśli potrzebujesz akcesoriów lub maszyn, które pomogą Ci przygotować, upiec i dostarczyć doskonałą pizzę dla swoich klientów – możesz być pewien, ze znajdziesz je w naszym sklepie internetowym. Zapraszamy do zapoznania się z naszą oferta i do zakupów.
Urządzenia i akcesoria do przygotowania pizzy
Tak jak we wszystkim, również przygotowanie pizzy od czegoś trzeba zacząć - bez dobrego ciasta nie będzie smacznej potrawy i jako właściciel lokalu gastronomicznego świetnie o tym wiesz. Na tym etapie najbardziej potrzebne Ci będą zatem urządzenia, służące do wyrobu pizzy i przygotowania ciasta. Zaliczyć tu można wszelkiego rodzaju noże, pojemniki na ciasto, skrobki, szpachelki i łyżki. W pewnym sensie w przygotowaniu potraw pomagają też… szczotki do czyszczenia pieca. To dzięki nim w spożywanych potrawach czuć świeżo przyrządzone danie, a nie przypalone resztki.
Akcesoria niezbędne przy pieczeniu pizzy
Drugim i dla wielu zapewne najważniejszym etapem przygotowania pizzy jest jej pieczenie. Równomierne i szybsze pieczenie zapewnią Ci siatki do pizzy. Podobnie będzie też zresztą z blachami, formami i tacami do pieczenia. Łopaty mogą z kolei z jednej strony znacznie usprawnić proces obracania, z drugiej zaś – wyjmowania pizzy z pieca. Jeśli pieczemy w okrągłej formie, łatwo wyciągniemy ją przy pomocy chwytaka do blach. Płyty utrzymujące lub obracane talerze pomagają utrzymać ciepło przygotowanego już dania.
Transport pizzy do klienta
Gdy chodzi o transport pizzy, wiele zależy oczywiście od tego, czy wystarczy przenieść danie ze strefy kuchennej do sali gości, czy też myślimy o dostawie jedzenia na dowóz. Zarówno w pierwszym jak i w drugim przypadku najpierw skorzystamy z radełka, czyli noża krążkowego, by pociąć danie na kawałki. Proces ten da się znacznie przyspieszyć przy korzystaniu z urządzenia o nazwie Pizza Cutter. Żeby dostarczyć jedzenie na stolik klienta w lokalu skorzystamy oczywiście z deski do pizzy. Jeśli jednak danie zostało zamówione na dowóz, konieczne okażą się być torby termiczne albo termosy do transportu pizzy.
Podkategorie
Lista podkategorii