- -15%
powered by
SZTUĆCE
Łyżeczka do dipów "TAPASMINI" 6 szt. Hendi 785324
- -15%
Łyżka do serwowania KITCHEN LINE dł. 325 mm Hendi 526309
- -15%
Łyżka do serwowania PROFI LINE dł. 480 mm Hendi 542507
- -15%
- -15%
Widelec do mięs KITCHEN LINE dł. 350 mm Hendi 526200
- -15%
Widelec do mięs PROFI LINE dł. 350 mm Hendi 542705
- -15%
Widelec do mięs KITCHEN LINE 175 mm Hendi 781364
- -15%
Widelec do mięsa Profi Line 150 mm Hendi 844229
- -15%
Widelec KITCHEN LINE dł. 345 mm Hendi 529102
- -15%
Widelec, kuty, L 180 mm Stalgast 211189
- -10,2%
- -10,2%
Sztućce stołowe, serwingowe oraz do przygotowywania potraw
Sztućce restauracyjne, oferowane przez nasz sklep internetowy:
- - Oferowane zarówno jako pojedyncze sztuki, jak i w kompletnych zestawach
- - Szeroki wybór różnorodnych form i kształtów
- - Sztućce zarówno do konsumpcji, jak też przygotowania i serwowania potraw
- - Wykonane z niezwykle trwałej stali nierdzewnej
Nasz sklep zapewnia szeroki wybór różnorodnych sztućców. Dzięki temu na potrzeby swojego lokalu gastronomicznego dobierzesz te, które najlepiej dopasują się do zastawy stołowej oraz wystroju całości Twojego lokalu. Posiadamy w sprzedaży zarówno sztućce pojedyncze, jak i w kompletach. Nasz sklep może Ci też zaproponować specjalne sztućce, które są przeznaczone do przygotowywania i serwowania potraw. Polecamy zapoznać się z oferowanymi przez nas sztućcami restauracyjnymi oraz zapraszamy do zakupów w naszym sklepie internetowym.
Sztućce restauracyjne
Najlepsze sztućce do restauracji charakteryzują się niezwykle starannym wykonaniem. Dzięki zapewnionej przez producentów dbałości o każdy detal i dopracowanej ergonomii są bardzo wygodne w użytkowaniu. Co więcej, za sprawą możliwości wyboru z szerokiej gamy kształtów i rodzajów masz możliwość dobrać idealne sztućce do potrzeb Twojego lokalu gastronomicznego. Oferowane przez nas sztućce wykonane są z wysokogatunkowych materiałów przeznaczonych do użytkowania w gastronomii. W przeważającej mierze oznacza to stal nierdzewną, która nie ulega korozji w wilgotnym środowisku, z którym sztućce restauracyjne spotykają się niezwykle często.
Trudno bowiem wyobrazić sobie użytkowanie sztućców, które są pokryte łuszczącą się i odpadającą rdzą. Na szczęście sztućce, wykonane ze stali nierdzewnej, są całkowicie odporne na ten proces. Stal taka nie wpływa na smak ani właściwości chemiczne potraw i dlatego jest materiałem, który niezwykle często stosuje się w przemyśle gastronomicznym. Sztućce takie łatwo również czyścić, a nawet sterylizować, dzięki czemu w prosty sposób można wyeliminować potencjalne skażenie bakteryjne żywności. Są one też wyjątkowo trwałe i odporne na wysoką temperaturę.
Sztućce do restauracji: widelce, łyżki i noże
Czasami możemy znać potrzeby swojego lokalu gastronomicznego tak dobrze, że łatwiej jest nam samemu skomponować potrzebny zestaw sztućców, niż kupować gotowe komplety, przygotowane przez producentów. Samodzielne kompletowanie zestawów sztućców może być też świetnym rozwiązaniem wtedy, gdy regularnie tracimy część z nich. W takich przypadkach kupowanie kompletnych zestawów mogłoby sprawić, że posiadalibyśmy znaczący nadmiar jednego lub dwóch rodzajów sztućców.
Łatwo jednak uniknąć tego problemu, jeśli istnieje możliwość bieżącego dokupowania jedynie brakujących elementów wyposażenia. Można w ten sposób nabyć nie tylko takie podstawowe sztućce, jak łyżeczka do herbaty lub kawy, widelec, nóż czy łyżka stołowa, ale również sztućce deserowe do ciasta.
Sztućce - komplety
Pięknie prezentujący się, a przede wszystkim składający się z elementów o spójnym designie zestaw sztućców pokazuje gościom, że w Twoim lokalu gastronomicznym nic nie dzieje się za sprawą przypadku. Dzięki różnorodnym stylom wykończenia widelców, noży, łyżek i łyżeczek można skomponować z nimi zestawy, które będą doskonale się prezentować z porcelanowymi naczyniami.
Podobnie bowiem jak w przypadku naczyń, tak i w przypadku sztućców można zdecydować się na zestawy o designie retro lub nowoczesnym, minimalistycznym bądź bogato zdobionym, technicznym albo o przyjemnych, obłych kształtach. Dzięki takiemu zabiegowi możesz zadbać o każdy szczegół wystroju, panującego w Twoim lokalu gastronomicznym, co z kolei zapewni jego gościom wrażenie obcowania z dobrze przemyślanym miejscem. Miejscem, które posiada swój unikalny charakter i do którego warto wracać.
Sztućce do przygotowania i serwowania potraw
Poza sztućcami przeznaczonymi do konsumpcji istnieje również znaczna ilość narzędzi, które służą do przygotowania i serwowania potraw. Na sali gości świetnie sprawdzają się sztućce serwingowe, które są przeznaczone do podawania do stołu. Wymienić tu można chociażby szczypce serwingowe oraz widelce o specjalnych zastosowaniach: do serwowania wędlin, sałaty, sałatek bądź ślimaków.
Wśród łyżek również znajdziesz sztućce potrzebne Ci do specyficznych zadań. Mogą to być zatem łyżki wazowe lub cedzakowe, do sosów i bulionów, sałaty i sałatek, warzyw lub do spaghetti. Do deserów z kolei świetnie sprawdzą się łopatki do przekładania tortów i ciasta.
Podkategorie
Lista podkategorii