- -15%
powered by
ZASTAWA STOŁOWA STALOWA
- -15%
Dyspenser do parnezanu / cukiernica Hendi 465370
- -15%
Dzbanek do kawy/herbaty pokrywką 2 Hendi 453100
- -15%
Dzbanek do kawy/herbaty pokrywką Hendi 453209
- -15%
Dzbanek do kawy/herbaty pokrywką Hendi 453308
- -15%
Dzbanek do kawy/herbaty pokrywką 5 Hendi 453407
- -15%
Dzbanek do kawy/herbaty pokrywką Hendi 453001
- -15%
- -15%
- -15%
- -15%
- -15%
Zastawa stołowa ze stali nierdzewnej
Niezwykle szeroki wybór naczyń, wykonanych ze stali nierdzewnej:
- - Wysoka odporność na uszkodzenia mechaniczne
- - Lśniąca i estetyczna powierzchnia
- - Odporne na wpływ kwasów i zasad
- - Duża odporność na działanie wysokiej temperatury
W naszym sklepie znajdziesz niezwykle szeroki wybór naczyń, które wykonano ze stali nierdzewnej. Znajdziesz tu również naczynia emaliowane lub pokryte miedzią, a także te wykonane z aluminium. Oferta ta obejmuje cukiernice, talerze, patery, dzbanki, wazy, miski, kubki i wiele innych stalowych elementów zastawy stołowej. Zapoznaj się z pełną prezentacją metalowych naczyń z naszego sklepu internetowego i wybierz z niej te, które najlepiej spełnią swoje zadanie w Twoim lokalu gastronomicznym. Zapraszamy do zakupów!
Stosowanie stali nierdzewnej w gastronomii
Stal nierdzewna to materiał, który bardzo często wykorzystuje się w przemyśle gastronomicznym. Nie dość, że jest łatwa w czyszczeniu i sterylizacji, jest również bardzo trwała. Czyni ją to idealnym materiałem nawet do najcięższych kuchennych zadań. Trudno się więc dziwić, że znalazła szerokie zastosowanie nie tylko w komercyjnych kuchniach. Dzięki odporności na korozję lśniący połysk stalowych akcesoriów kuchennych utrzymuje się bardzo długo. Wszystko to nawet pomimo tego, że naczynia pracują w wymagającym, wilgotnym środowisku zaplecza restauracyjnego.
Stal nierdzewna w zastawie stołowej
Zastawa stołowa może być wykonana z różnych materiałów. Naczynia ze stali nierdzewnej z powodzeniem służą nam zarówno w lokalach gastronomicznych, jak i w gospodarstwach domowych. Zawierają domieszki niklu i chromu, dzięki czemu są one całkowicie bezpieczne dla gości restauracji. Stal powstrzymuje rozwój mikroorganizmów, jest bardzo łatwa w utrzymaniu czystości oraz w sterylizacji. Wykazano również, że jest materiałem całkowicie nietoksycznym. Odporność na korozję jest również ważnym argumentem, przemawiającym za stosowaniem materiałów nierdzewnych w gastronomii. Naczynia oferowane przez nas w tej kategorii produktów spełniają ten konieczny warunek.
Rodzaje naczyń ze stali nierdzewnej
Stal nierdzewna sprawdza się w niektórych zastosowaniach lepiej, w innych zaś nie stosuje się jej praktycznie w ogóle. Jakie zatem naczynia wykonane z tego materiału możemy znaleźć na rynku? Większość z nich to pomocnicze elementy zastawy kuchennej – takie, z których bezpośrednio nie jemy. Mogą to być zatem przesiewaki do mąki, sosjerki oraz solniczki, stalowe cukiernice. Do podawania ciast, owoców i owoców morza posłuży nam któraś z jedno lub wielopiętrowych pater. W ofercie zastawy ze stali nierdzewnej nie może też oczywiście zabraknąć dzbanków i waz do różnego rodzaju napojów, a do podawania dań: talerzy, misek i półmisków. Jeść bezpośrednio można z kubków na frytki albo z kieliszków do jajek. Ułatwić konsumpcję mogą nam zapewniające odpowiednie światło świeczniki oraz serwetnice, dzięki którym z łatwością utrzymamy należytą higienę.
Podkategorie
Lista podkategorii