Kocioł warzelny pośredni elektryczny 80 l 12,5kW 800x700x900 Kromet 700.BEK-80
- -15%
powered by
Najważniejszą zaletą kotłów warzelnych jest możliwość jednoczesnego przygotowania znacznych ilości potraw płynnych. Dzięki kotłowi warzelnemu z jednej strony oszczędzasz czas, z drugiej zaś jesteś w stanie lepiej zorganizować przestrzeń swojej kuchni. Zapraszamy do zapoznania się z naszą szeroką ofertą kotłów warzelnych o zasilaniu elektrycznym… oraz do zakupów.
Kotły warzelne zasilane elektrycznością są urządzeniami do obróbki termicznej, które bez trudu znajdą miejsce w zakładach żywienia zbiorowego. Mowa tu o stołówkach szkolnych i firmowych a także kuchniach szpitalnych. To jednak nie wszystko, bo mogą z powodzeniem pracować w trakcie wielkich imprez organizowanych na świeżym powietrzu. Sprzęt ten znacznie ułatwia przygotowanie potraw płynnych w dużej ilości. Jeśli zatem Twoja firma gastronomiczna gotuje duże ilości zup, kocioł warzelny sprawdzi się w niej idealnie.
Dlaczego warto skorzystać z kotłów warzelnych zasilanych elektrycznie? Jednym z argumentów jest istnienie niewielkich kociołków na prąd. Jeśli nie jest Ci potrzebne urządzenie, które może przygotować znaczne ilości potraw, będzie to prawdopodobnie Twój naturalny wybór. Inny ważny argument stanowi niemożność doprowadzenia do Twojego lokalu instalacji gazowej. Kocioł zasilany elektrycznie to także dużo większy stopień bezpieczeństwa niż urządzenia, korzystające z instalacji gazowej. Urządzenia elektryczne są też bardziej mobilne od gazowych. Możesz ich używać wszędzie tam, gdzie nie masz możliwości lub po prostu nie chcesz korzystać z zasilania gazem. Przykład stanowić mogą tu chociażby zamknięte kuchnie. Kotły elektryczne są bardziej ekonomiczne zawsze wtedy, gdy nie pracują w trybie ciągłym lub do niego zbliżonym. Urządzenia elektryczne zazwyczaj wymagają też mniej troski przy konserwacji. Często są także łatwiejsze w obsłudze, jeśli zajdzie konieczność ich naprawy.
Skojarzenie płaszcza wodnego z ochroną gotowanych potraw jest jak najbardziej na miejscu. Potrawa nie jest bezpośrednio poddawana wysokiej temperaturze, co z kolei chroni ją przed przypalaniem. Kotły warzelne są standardowo wyposażone w płaszcz wodny. Jak już można było wywnioskować, pełni on rolę bariery. Wykonanie ze stali nierdzewnej sprawia, że zarówno płaszcz, jak i całe urządzenie doskonale pracuje w wysokich temperaturach. Dostęp do pojemnika urządzenia nie zawsze jest najłatwiejszy, jednak dzięki wykonaniu ze stali nierdzewnej jego czyszczenie nie nastręcza trudności.