Aktywne filtry

Cena

  • 448,00 zł - 288 289,00 zł

    -

Filtr producentów

Moc (kW)

Napięcie (V)

Pojemność

Szerokość (mm)

Szerokość - W (mm)

Wewnętrzna szerokość (mm)

Wysokość (mm)

Wysokość - H (mm)

Wewnętrzna wysokość (mm)

Głębokość (mm)

Głębokość - D (mm)

Wewnętrzna głębokość (mm)

Wymiary (mm)

Waga (kg)

Leasing dla firm

Całość zakupu odpisz w koszty swojej firmy

Dowiedz się więcej

powered by

Kompleksowe realizacje
obiektów
885 552 429

piec inox

PIECE DO PIZZY

Piec do pizzy do restauracji

Niezależnie od tego, jaki jest Twój pomysł na serwowaną klientom pizzę, skorzystanie z naszej oferty, okaże się dobrym wyborem. Co nas wyróżnia? Przede wszystkim będzie to bogata oferta bardzo popularnych wśród naszych klientów pieców elektrycznych. Proponujemy zarówno urządzenia podstawowe jak i te, które są w stanie wypiec w krótkim czasie znaczne ilości pizzy. 

Z pewnością zgodzisz się z nami, że piekarnik do pieczenia pizzy, to serce każdej pizzerii. Sprzedajemy zarówno urządzenia zasilane energią elektryczną, jak i te korzystające z zasilania gazowego. W naszym sklepie oferujemy Ci tylko uznane markowe sprzęty gastronomiczne pochodzące od czołowych producentów. Możesz wybierać spośród najlepszych urządzeń na rynku!

Profesjonalny piec do pizzy elektryczny i gazowy

Pizza to jedno z bardziej popularnych dań zamawianych na wynos. Ale nie tylko, ponieważ bardzo chętnie jemy ją również w lokalu. Do wypieku tego dania służy specjalna maszyna do pizzy, czyli piece. Urządzenia te podzielić możemy ze względu na metodę zasilania. Sprzęt ten może być elektryczny, jak również gazowy. Na który z nich się zdecydować? Czym powinien być uwarunkowany ten wybór?

Wybór konkretnego urządzenia uzależniony jest od wielu czynników, między innymi od dostępności przyłącza gazowego, jakości wentylacji czy też ilości pizzy, którą zamierzasz wypiekać. Najprostsze sprzęty posiadają jedną komorę, istnieją też maszyny dwukomorowe, a także urządzenia taśmowe. W przypadku tych ostatnich jesteś w stanie produkować naprawdę duże ilości pizzy, również na potrzeby innych firm czy lokali. 

Zastanawiasz się, czy lepszym wyborem będzie piec elektryczny, czy też gazowy? Wiele zależeć tu może również od możliwości korzystania z dostępu do gazu w miejscu, w którym zainstalowane ma być urządzenie. Jeśli nie mamy takiej możliwości - nasz wybór musi paść na sprzęt elektryczny. Czy to jednak jedyny przypadek, kiedy wersje elektryczne okazują się być lepszym wyborem? Niekoniecznie, ponieważ wiele zależeć będzie również od tego, jak często masz zamiar z niego korzystać. 

Piec do pizzy gazowy

Piece do pizzy gazowe okazują się być droższe w zakupie od ich odpowiedników elektrycznych. Instalacja gazowa wymaga przy tym też spełniania norm, dotyczących, chociażby kontroli jej sprawności. Piec gazowy wymaga jednocześnie zapewnienia dobrej wentylacji pomieszczenia, w którym został ustawiony. Jeśli jednak nie przestraszą Cię te początkowe niedogodności i planujesz prowadzić swoją pizzerię przez długi czas - piekarnik do pieczenia pizzy może okazać się najlepszym z możliwych wyborów.

Dlaczego? Zasilane gazem jest bowiem dużo bardziej oszczędne od zasilania

 energią elektryczną. Jeśli Twoja pizzeria ma w planach obsługę dużej ilości gości, może się okazać, że oszczędności poczynione przy zakupie tego rodzaju ruządzenia szybko zostaną zużytkowane na opłacanie bieżących rachunków. Musisz jednak wiedzieć, że urządzenia gazowe nie dają możliwości rozbudowy. Dlatego decyzję o docelowej wielkości pieca na pizze musisz podjąć w momencie jego zakupu.

Piece do pizzy elektryczne

Jak już wiemy, są one naszym jedynym wyborem wszędzie tam, gdzie nie mamy możliwości korzystania z przyłącza gazowego. Drugim argumentem, przemawiającym za ich zakupem jest to, że są one tańsze. Jeśli jednak przygotowanie pizzy nie jest główną częścią naszej działalności, piec elektryczny nie pociągnie za sobą znacząco większych kosztów bieżących.

Niewątpliwą zaletą w stosunku do pieca gazowego będzie tu też możliwość dokładniejszego dopasowania temperatury wypiekania pizzy. Łatwość obsługi również stanowi ważny argument - szczególnie w branży, w której istnieje ciągła potrzeba szkolenia pracowników. Proste urządzenie pozwoli Ci szybko wdrażać nowych pracowników. Unikniesz dzięki temu przestojów, spowodowanych długim procesem szkoleń.

Piec do pizzy do restauracji dwukomorowy

Posiadamy szeroką ofertę dwukomorowych pieców do pieczenia pizzy. Od podstawowych, prostych urządzeń aż po w pełni profesjonalne urządzenia, które mogą znaleźć swoje miejsce w lokalach gastronomicznych najwyższej klasy. Do tej drugiej kategorii zaliczyć można, chociażby piec do pizzy gazowy dwukomorowy MORETTI FORNI. To energooszczędne, zaprojektowane w przemyślany sposób urządzenie jest w stanie wykonać w przeciągu zaledwie jednej godziny 270 pizz o średnicy 30 centymetrów lub 48 blach piekarniczych o wymiarach 600 × 400 mm. Sprawdzi się zatem doskonale w profesjonalnej pizzerii, która przyjmuje klientów w lokalu i jednocześnie realizuje zamówienia na wynos. 

Jeśli jednak potrzebujesz pieca, w którym proces pieczenia pizzy będzie przebiegał taśmowo, może zainteresować Cię inne urządzenie tego samego producenta. Dzięki blatom odstawczym do pizzy MORETTI FORNI po gotową pizzę i inne wypieki nie będziesz już musiał sięgać samodzielnie - urządzenie zrobi to za Ciebie. Daje ono także możliwość dostosowania swojej mocy do wydajności. Będziesz też miał możliwość sprawowania zdalnej kontroli nad swoim urządzeniem.

Aktywne filtry

Dostępność
: 48h
Producent: GGF
Kod produktu: 782120

Piec do pizzy 2 komory GGF 782120

Cena podstawowa 6 118,02 zł Cena 4 772,06 zł
Netto 3 879,72 zł bez VAT
  • -22%
  • -22%
Dostępność
: 48h
Producent: GGF
Kod produktu: 782100

Piec do pizzy GGF, 2.2kW GGF 782100

Cena podstawowa 3 257,04 zł Cena 2 540,49 zł
Netto 2 065,44 zł bez VAT
  • -22%
  • -22%
Dostępność
: 48h
Producent: GGF
Kod produktu: 781502

Piec do pizzy E-Line 2x4x30 GGF 781502

Cena podstawowa 11 441,46 zł Cena 8 924,34 zł
Netto 7 255,56 zł bez VAT
  • -22%
  • -22%
Pokazano 1-12 z 241 pozycji