Filtruj według
Producenci
Cena
Filtruj
Leasing dla firm

Całość zakupu odpisz w koszty swojej firmy

Dowiedz się więcej

powered by

SITA I SITKA

Dostępność: 48h
Producent: Hendi
Kod produktu: 637807

Sito do przesiewania 637807 Hendi

Cena podstawowa 56,58 zł Cena 48,09 zł
Netto 39,10 zł bez VAT
  • -15%
Dostępność: 48h
Producent: Hendi
Kod produktu: 630006

Sito do solenia frytek Hendi 630006

Cena podstawowa 146,37 zł Cena 124,41 zł
Netto 101,15 zł bez VAT
  • -15%
Dostępność: 48h
Producent: Hendi
Kod produktu: 630808

Sito do solenia frytek Hendi 630808

Cena podstawowa 212,79 zł Cena 170,23 zł
Netto 138,40 zł bez VAT
  • -20%
Pokazano 1-12 z 62 pozycji

Sitka i sita stosowane w gastronomii

Sita i sitka z oferty naszego sklepu internetowego:

         Sitka z lejkiem do syfonu

         Chińskie sitka stożkowe

         Sita do przesiewania produktów sypkich

         Sitka Julep do odcedzania

Poznaj kategorię sit i sitek, które stosujemy w profesjonalnej gastronomii. Znajdziesz tu między innymi sitka z lejkiem do syfonu. Nasz sklep internetowy może Ci również zaoferować wiele rodzajów sit do przesiewania produktów sypkich - bułki tartej, mąki czy cukru pudru. Posiadamy bogatą ofertę chińskich sitek stożkowych, również w wersji siatkowej. Znajdziesz też u nas sitka Julep służące do odcedzania, ale również wiele innych rodzajów tych akcesoriów gastronomicznych. Zapraszamy do szerszego poznania tej kategorii oraz do zakupów.

Stożkowe sito chińskie siatkowe

Sitka chińskie z gęstymi oczkami idealnie nadają się do przygotowywania sosów, kastardów, puree, zup, ale również drinków. Wykonane są ze stali nierdzewnej. Część z nich posiada konstrukcję, która pozwala myć je w zmywarkach. Różnią się średnicą, która może wynosić od 160 do 245 milimetrów. Różni je również rodzaj oczek. W przypadku akcesoriów siatkowych są one bardzo gęste, natomiast sita chińskie perforowane posiadają oczka o średnicy 1,8 milimetra.

Sitko barmańskie Julep do odcedzania

To jedne z tych akcesoriów kuchennych, które stosujemy głównie w barach. Służą one do odcedzania niechcianych produktów z powstającego napoju i mają kształt łyżki z otworami. Może je to nieco zbliżać z wyglądu do łyżek cedzakowych. Dzięki takiemu specjalnemu kształtowi sito Julep łatwo jest dopasować do kształtu szklanki, co pozwala barmanowi nie rozlać zawartości naczynia podczas procesu odcedzania. Najczęściej służą do przelewania koktajli z shakera – płyn przelewa się przez otwory sitka, a lód jest na nim zatrzymywany.

Sitko z lejkiem do syfonu do bitej śmietany

Dodawanie uprzednio przetartych składników do syfonu do bitej śmietany może nastręczać pewnych trudności. Na szczęście powstały akcesoria, które znacząco ułatwiają ten proces. Narzędzia te składają się z dwóch idealnie dopasowanych do siebie elementów: lejka oraz sitka. Zazwyczaj lejek jest najłatwiej dopasować do syfonów do bitej śmietany tego samego producenta.

Sito do przesiewania bułki tartej, mąki i cukru pudru

Mąka na chleb lub ciasto, bułka tarta, cukier puder – wszystkie te produkty wymagają przesiewania. Zadanie te można bez trudu zrealizować dzięki sitom do przesiewania. Mogą być one przypisane do jednego, konkretnego produktu lub spełniać uniwersalną funkcję. Niektóre z akcesoriów stanowią zestaw sit do przesiewania. W takim przypadku część sprzętu jest wymienna i można instalować w nim sita o różnych wielkościach oczek – od dużych 3-milimetrowych po takie, które nie mają nawet jednego milimetra średnicy.