- -15%
powered by
SITA I SITKA
Sitko do herbaty i ziół - zamykane Hendi 570807
- -15%
Sito chińskie z dodatkową rączką śr. 235 mm Hendi 547502
- -15%
Sito chińskie z dodatkową rączką śr. 185 mm Hendi 547304
- -15%
Sito chińskie siatkowe - gęste śr. 180 mm Hendi 647509
- -15%
Sito do formowania Ptasiego Gniazda dł. 395mm Hendi 646601
- -15%
Sito do przecierania warzyw śr. 200 mm Hendi 515501
- -20%
- -15%
Sito do solenia frytek Hendi 630006
- -15%
Sito do solenia frytek Hendi 630808
- -20%
Sito do zbierania tłuszczu - gęste dł. 340mm Hendi 646304
- -15%
Sito do zbierania tłuszczu - gęste dł. 350mm Hendi 646205
- -15%
Sitka i sita stosowane w gastronomii
Sita i sitka z oferty naszego sklepu internetowego:
• Sitka z lejkiem do syfonu
• Chińskie sitka stożkowe
• Sita do przesiewania produktów sypkich
• Sitka Julep do odcedzania
Poznaj kategorię sit i sitek, które stosujemy w profesjonalnej gastronomii. Znajdziesz tu między innymi sitka z lejkiem do syfonu. Nasz sklep internetowy może Ci również zaoferować wiele rodzajów sit do przesiewania produktów sypkich - bułki tartej, mąki czy cukru pudru. Posiadamy bogatą ofertę chińskich sitek stożkowych, również w wersji siatkowej. Znajdziesz też u nas sitka Julep służące do odcedzania, ale również wiele innych rodzajów tych akcesoriów gastronomicznych. Zapraszamy do szerszego poznania tej kategorii oraz do zakupów.
Stożkowe sito chińskie siatkowe
Sitka chińskie z gęstymi oczkami idealnie nadają się do przygotowywania sosów, kastardów, puree, zup, ale również drinków. Wykonane są ze stali nierdzewnej. Część z nich posiada konstrukcję, która pozwala myć je w zmywarkach. Różnią się średnicą, która może wynosić od 160 do 245 milimetrów. Różni je również rodzaj oczek. W przypadku akcesoriów siatkowych są one bardzo gęste, natomiast sita chińskie perforowane posiadają oczka o średnicy 1,8 milimetra.
Sitko barmańskie Julep do odcedzania
To jedne z tych akcesoriów kuchennych, które stosujemy głównie w barach. Służą one do odcedzania niechcianych produktów z powstającego napoju i mają kształt łyżki z otworami. Może je to nieco zbliżać z wyglądu do łyżek cedzakowych. Dzięki takiemu specjalnemu kształtowi sito Julep łatwo jest dopasować do kształtu szklanki, co pozwala barmanowi nie rozlać zawartości naczynia podczas procesu odcedzania. Najczęściej służą do przelewania koktajli z shakera – płyn przelewa się przez otwory sitka, a lód jest na nim zatrzymywany.
Sitko z lejkiem do syfonu do bitej śmietany
Dodawanie uprzednio przetartych składników do syfonu do bitej śmietany może nastręczać pewnych trudności. Na szczęście powstały akcesoria, które znacząco ułatwiają ten proces. Narzędzia te składają się z dwóch idealnie dopasowanych do siebie elementów: lejka oraz sitka. Zazwyczaj lejek jest najłatwiej dopasować do syfonów do bitej śmietany tego samego producenta.
Sito do przesiewania bułki tartej, mąki i cukru pudru
Mąka na chleb lub ciasto, bułka tarta, cukier puder – wszystkie te produkty wymagają przesiewania. Zadanie te można bez trudu zrealizować dzięki sitom do przesiewania. Mogą być one przypisane do jednego, konkretnego produktu lub spełniać uniwersalną funkcję. Niektóre z akcesoriów stanowią zestaw sit do przesiewania. W takim przypadku część sprzętu jest wymienna i można instalować w nim sita o różnych wielkościach oczek – od dużych 3-milimetrowych po takie, które nie mają nawet jednego milimetra średnicy.