- -19%
powered by
SITA I SITKA
Filtry
Sitko z lejkiem do syfonów iSi iSi 500009
- -16,25%
Sitko do herbaty i ziół - zamykane Hendi 570807
- -9,1%
Sito do przesiewania, stalowe, Ø 310 mm Stalgast 073300
- -10,2%
Sito stalowe z podwójną siatką, Ø 360 mm Stalgast 074350
- -16,25%
Sito stożkowe, chińskie, Ø 240 mm Stalgast 075241
- -10,2%
Sitko z uchwytem, Ø 150 mm Sunnex 076150
- -10,2%
Sitko z uchwytem, Ø 200 mm Sunnex 076200
- -10,2%
Sito do przesiewania, stalowe, Ø 250 mm Stalgast 073250
- -10,2%
Sito stalowe z podwójną siatką, Ø 300 mm Stalgast 074300
- -10,2%
Sito stożkowe, chińskie, Ø 200 mm Stalgast 075201
- -10,2%
Sitko z uchwytem, Ø 120 mm Sunnex 076120
- -10,2%
Sitka i sita stosowane w gastronomii
Sita i sitka z oferty naszego sklepu internetowego:
• Sitka z lejkiem do syfonu
• Chińskie sitka stożkowe
• Sita do przesiewania produktów sypkich
• Sitka Julep do odcedzania
Poznaj kategorię sit i sitek, które stosujemy w profesjonalnej gastronomii. Znajdziesz tu między innymi sitka z lejkiem do syfonu. Nasz sklep internetowy może Ci również zaoferować wiele rodzajów sit do przesiewania produktów sypkich - bułki tartej, mąki czy cukru pudru. Posiadamy bogatą ofertę chińskich sitek stożkowych, również w wersji siatkowej. Znajdziesz też u nas sitka Julep służące do odcedzania, ale również wiele innych rodzajów tych akcesoriów gastronomicznych. Zapraszamy do szerszego poznania tej kategorii oraz do zakupów.
Stożkowe sito chińskie siatkowe
Sitka chińskie z gęstymi oczkami idealnie nadają się do przygotowywania sosów, kastardów, puree, zup, ale również drinków. Wykonane są ze stali nierdzewnej. Część z nich posiada konstrukcję, która pozwala myć je w zmywarkach. Różnią się średnicą, która może wynosić od 160 do 245 milimetrów. Różni je również rodzaj oczek. W przypadku akcesoriów siatkowych są one bardzo gęste, natomiast sita chińskie perforowane posiadają oczka o średnicy 1,8 milimetra.
Sitko barmańskie Julep do odcedzania
To jedne z tych akcesoriów kuchennych, które stosujemy głównie w barach. Służą one do odcedzania niechcianych produktów z powstającego napoju i mają kształt łyżki z otworami. Może je to nieco zbliżać z wyglądu do łyżek cedzakowych. Dzięki takiemu specjalnemu kształtowi sito Julep łatwo jest dopasować do kształtu szklanki, co pozwala barmanowi nie rozlać zawartości naczynia podczas procesu odcedzania. Najczęściej służą do przelewania koktajli z shakera – płyn przelewa się przez otwory sitka, a lód jest na nim zatrzymywany.
Sitko z lejkiem do syfonu do bitej śmietany
Dodawanie uprzednio przetartych składników do syfonu do bitej śmietany może nastręczać pewnych trudności. Na szczęście powstały akcesoria, które znacząco ułatwiają ten proces. Narzędzia te składają się z dwóch idealnie dopasowanych do siebie elementów: lejka oraz sitka. Zazwyczaj lejek jest najłatwiej dopasować do syfonów do bitej śmietany tego samego producenta.
Sito do przesiewania bułki tartej, mąki i cukru pudru
Mąka na chleb lub ciasto, bułka tarta, cukier puder – wszystkie te produkty wymagają przesiewania. Zadanie te można bez trudu zrealizować dzięki sitom do przesiewania. Mogą być one przypisane do jednego, konkretnego produktu lub spełniać uniwersalną funkcję. Niektóre z akcesoriów stanowią zestaw sit do przesiewania. W takim przypadku część sprzętu jest wymienna i można instalować w nim sita o różnych wielkościach oczek – od dużych 3-milimetrowych po takie, które nie mają nawet jednego milimetra średnicy.