Filtruj według
Producenci
Cena
Filtruj
Leasing dla firm

Całość zakupu odpisz w koszty swojej firmy

Dowiedz się więcej

powered by

POZOSTAŁE KRAJALNICE

Pokazano 1-4 z 4 pozycji

Krajalnice do warzyw, owoców i mięsa oraz piły gastronomiczne

Sprawne krojenie mięsa, kości, jaj, warzyw i owoców:

  • Krajalnice do świeżego mięsa
  • Piły przeznaczone do krojenia mięsa, drobiu, ryb oraz kości
  • Krajacze do jajek
  • Maszynki do krojenia warzyw i owoców

Krojenie wędlin i serów nie jest jedyną usługą, którą można wykonywać za pomocą krajalnic. Urządzenia specjalnie dedykowane do krojenia innych produktów pozwalają ciąć surowe mięso, kości, jaja, warzywa czy owoce. Możemy Ci zaoferować sprzęty, które są łatwe zarówno w użytkowaniu, jak i czyszczeniu. Zapewniają też niezbędną ochronę obsługującym je pracownikom. W naszym sklepie internetowym znajdziesz wszystkie niezbędne w Twojej firmie urządzenia z tej kategorii. Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą oraz do zakupów.

Krajalnice do świeżego mięsa

Do krojenia świeżego mięsa nie można korzystać z tych samych urządzeń, których używamy do krojenia wędlin. Sprzęty te muszą posiadać specjalnie zaprojektowany stół podawczy. Stół taki pozwala na higieniczne krojenie świeżego mięsa. Krew i osocze z mięsa zbierają się w dolnej części stołu. Upraszcza to późniejsze mycie i czyszczenie zarówno urządzenia, jak i blatu na którym zostało umieszczone. Zastosowanie specjalnego noża prostego pozwala uzyskać identyczne plastry krojonego mięsa. Dzięki temu łatwiej jest serwować klientom praktycznie identyczne porcje potraw z mięsa. Krajalnice do świeżego mięsa najlepiej sprawdzają się w dużych i średnich sklepach, gastronomii oraz przemyśle. Urządzenia te są łatwe w czyszczeniu. Ma to duże znaczenie w przypadku kontaktu z mięsem. Zalegające w krajalnicy resztki mogłyby bowiem łatwo ulec zepsuciu.

Piły do mięsa, ryb, drobiu i kości

Krojenie niektórych produktów żywnościowych wymaga użycia specjalnych maszyn. Kości, surowe lub zamrożone mięso czy ryby mogłyby stanowić zbyt duże wyzwanie dla standardowych krajalnic do mięsa, szybko prowadząc do uszkodzenia tych sprzętów. Na szczęście profesjonalne piły do mięsa, ryb, drobiu i kości idealnie spełniają się w tej roli. Urządzenia cechują się różnymi maksymalnymi wymiarami cięcia i wielkościami stołu roboczego. Pozwala to łatwo dobrać idealny sprzęt do swojego sklepu, restauracji albo zakładu: gastronomicznego, przetwórstwa mięsnego czy też rybnego. Piły do mięsa i kości zapewniają wysoki standard bezpieczeństwa, co nie pozostaje bez znaczenia w przypadku urządzeń z ruchomymi, ostrymi elementami. Są też niezwykle łatwe w obsłudze i czyszczeniu. Wykonanie nierdzewne daje Ci z kolei pewność, że urządzenie nie podda się korozji.

Krajalnice do jajek, ziemniaków, cytrusów i pomidorów

Krajalnice służyć mogą też do krojenia mniej oczywistych produktów. Specjalnymi urządzeniami można pokroić ziemniaki w słupki i frytki. Można nimi ciąć również inne twarde warzywa o budowie podobnej do ziemniaków. Do krojenia na plastry pomidorów i owoców miękkich służą z kolei inne urządzenia. Posiadamy również w sprzedaży krajalnice do cytryn i limonek. Krajacze do jaj dają możliwość cięcia jajek w plastry i cząstki.