Filtruj według
Cena
Producenci
więcej... mniej
Szerokość (mm)
więcej... mniej
Głębokość (mm)
Wysokość (mm)
Filtruj
Leasing dla firm

Całość zakupu odpisz w koszty swojej firmy

Dowiedz się więcej

powered by

STOŁY ZE ZLEWEM

Nierdzewne stoły ze zlewem

Poznaj gastronomiczne stoły ze zlewem z oferty naszego sklepu internetowego:

  • Przeznaczone do pracy w trudnych, panujących w kuchni warunkach
  • O konstrukcji wytrzymałej na wysoką temperaturę pracy
  • Stoły ze zlewem cechujące się dużą odpornością na korozję
  • Jedno, dwu lub trzykomorowe

W profesjonalnej kuchni Twojej firmy najlepiej sprawdzą się meble praktyczne, funkcjonalne, odporne na wysoką temperaturę i korozję. Ważne też, by były one łatwe w utrzymaniu higieny, ale również by trudno było je uszkodzić. Te wszystkie cechy spełniają oferowane przez nas stoły ze zlewem. Zapoznaj się z ofertą naszego sklepu i wybierz ten ze stołów, który w Twojej kuchni najlepiej spełni swoje zadanie.

Gastronomiczne stoły ze zlewem - rodzaje

Stoły ze zlewem mogą występować w wielu różnych konfiguracjach wyposażenia w dodatkowe elementy. Podstawowym ich wyróżnikiem jest posiadanie wbudowanego zlewu, jednak nawet w tym przypadku występują pomiędzy nimi pewne różnice. Mogą to być bowiem stoły wyposażone w jedną komorę, dwa zlewy albo trzy komory zlewowe. Standardowo częścią wyposażenia takiego stołu jest ociekacz, przy czym istnieje możliwość zakupienia zarówno tak zwanego stołu lewego lub prawego – w zależności od tego, z której strony ociekacz zostanie umieszczony. Występują jednak również stoły ze zlewem bez ociekacza i są to tak zwane zlewy porządkowe.

Część stołów ze zlewem jest wyposażona w półkę ze stali nierdzewnej, jednak nie zawsze ma to miejsce. O ile tak nie jest, powierzchnia ociekacza – niezależnie lewa czy prawa – częstokroć może Ci dać możliwość wygospodarowania pod nim miejsca na lodówkę lub zmywarkę podblatową. W ofercie producentów stołów ze stali nierdzewnej ze zlewem istnieje wiele zestawów, łączących ze sobą różnorodne dodatkowe elementy – szafki z drzwiami skrzydłowymi lub suwanymi, półki, pojedyncze lub umieszczone w formie bloku szuflady, otwór na odpadki.

Nierdzewne stoły ze zlewem i ich funkcje

Stoły ze zlewem często wykorzystywane są na potrzeby zmywania wstępnego. Dzięki temu istnieje możliwość początkowego opracowania brudnych naczyń, zanim trafią one na przykład do zmywarki. Osobą, która najlepiej zna swój biznes i jego potrzeby, jest właściciel firmy, zatem producenci stołów dają mu różnorodne możliwości lepszego dobrania stołu ze zlewem do przyszłych potrzeb przedsiębiorstwa.

W niektórych przypadkach, gdy wiemy że w trakcie zmywania pojawi się wiele odpadków, dobrym rozwiązaniem będzie zatem zakup stołu z otworem na odpadki. W innych zastosowaniach przydatne mogą okazać się stoły, wyposażone w duże ilości przydatnych szuflad lub w szafkę. Jeśli zaś chcemy w trakcie zmywania umieszczać na przykład naczynia, szkło i sztućce w różnych komorach, świetnie sprawdzić może się w takim przypadku trzykomorowy stół ze zlewem.

Stosowanie stali nierdzewnej w stołach ze zlewami

Poziom odporności stołów ze stali nierdzewnej na trudne środowisko pracy jest w największym stopniu zależny od składu chemicznego materiału, z którego je wykonano. Dzięki domieszkom innych pierwiastków stoły robocze są odporne na pracę w wielu środowiskach kwasowych i zasadowych. Tam, gdzie potrzebny jest materiał nawet bardziej wytrzymały niż stal nierdzewna, doskonale sprawdzi się kwasoodporny stół ze zlewem. Może on pracować w każdym środowisku, w którym stwierdza się działanie kwasów o mniejszej mocy od kwasu siarkowego.

Stoły ze zlewem ze stali nierdzewnej jednak również są wykonane z niezwykle wytrzymałego materiału. Są one bowiem odporne na działanie korozji i wysokich temperatur. Na stali nierdzewnej nie pojawiają się płaty rdzy nawet pomimo pracy w wyjątkowo wilgotnym środowisku kuchni ponieważ materiał, z którego jest wykonana, broni się przed tym procesem za pomocą tak zwanej pasywacji. Dlatego właśnie stal nierdzewna jest materiałem, który jest z wyboru stosowany na potrzeby przemysłu gastronomicznego, w tym również stołów ze zlewem.

Stół ze zlewem, jak wybrać?

Duża część producentów w standardzie wyposaża swoje stoły ze zlewem w takie elementy jak przeciwrozbryzgowe ranty tylne bądź osłony komory zlewu. Wszystkie stoły są też wykonane z niezwykle wytrzymałej stali nierdzewnej. To, co powinno wpłynąć na Twoją decyzję, to możliwość wyboru różnej szerokości stołu ze zlewem oraz różnych elementów dodatkowych w postaci szafek, półek, szuflad bądź otworu na odpadki.

W niektórych pracach kuchennych nie bez znaczenia będzie również ilość komór zlewowych, dlatego w ofercie posiadamy zarówno stoły z jedną komorą, jak i z dwiema lub trzema. Warto wtedy zwrócić uwagę na wymiary komór, ponieważ w naszej ofercie znajdują się zarówno ich mniejsze, jak i większe warianty.

Pokazano 1-12 z 1920 pozycji