Aktywne filtry

Filtr producentów

Cena

  • 80,00 zł - 406,00 zł

    -
Leasing dla firm

Całość zakupu odpisz w koszty swojej firmy

Dowiedz się więcej

powered by

Kompleksowe realizacje
obiektów
885 552 429

piec inox

SITKA DO MASZYNKI DO MIĘSA

Kiełbasa, kotlety mielone, tatar? Aby samodzielnie przygotować niektóre z mięsnych dań, najpierw należy określony rodzaj mięsa odpowiednio zmielić. Takie potrawy jak włoska lasagne czy spaghetti, polskie mielone czy meksykańskie chilli wymagają zmielenia mięsa wieprzowego/wołowego, aby było odpowiednie do przygotowywania takich dań. Podobnie jest z kiełbasą, do której mięso musi być mielone grubiej niż do wcześniej wspomnianych dań mięsnych.

Aby prawidłowo zmielić mięso, należy używać, oczywiście, maszynki, ale to sitka do maszynki do mięsa odpowiadają za jego mielenie w określonej grubości. W naszej ofercie znajdują się różnego rodzaju sitka do maszynki 22, 32, 10, 8, 5 Hendi i wielu innych producentów. Oferujemy sitka z oczkami o średnicy:

- 2,0 mm;

- 2,5 mm;

- 3,0 mm;

- 4,0 mm;

- 4,5 mm;

- 6,0 mm;

- 8,0 mm

- 10 mm.

Sitko do maszynki do mięsa z naszej oferty przybiera więc różne formy, a średnicę oczek sitek z łatwością dopasowuje się do mielenia mięsa (i innych produktów spożywczych). Przy samodzielnym robieniu na przykład kiełbasy swojskiej zachodzi konieczność (w zależności od przepisu) używania wielu sitek z różną wielkością oczek.

Zastosowanie sitka do mielenia

Aby zmielić chude mięso wieprzowe na kiełbasę, należy używać sitka do wilka o średnicy na przykład 10 mm. Mięso tłuste warto przemielić, używając sitka z oczkami o średnicy 4 mm, natomiast najbardziej ścięgniste mięso warto mielić za pomocą sitka do mielenia mięsa o najmniejszych, a więc dwumilimetrowych oczkach.

To tylko jeden z przykładów zastosowań akcesoriów i części z naszej oferty. Każde sitko do maszynki do mielenia mięsa pochodzi wyłącznie od uznanych i wartościowych dostawców, którzy używają najwyższej jakości materiałów. Sitka z asortymentu naszego sklepu wykonywane są ze stali nierdzewnej. Jest bardzo odporna na uszkodzenia mechaniczne i intensywne użytkowanie. Nie wchodzi w żadne niepożądane reakcje chemiczne z przetwarzaną żywnością, dzięki czemu zachowuje ona (zwłaszcza mięso!) wszystkie swoje właściwości odżywcze, zapachowe oraz smakowe.

Sitka do maszynek do mięsa z naszej oferty są odpowiednie do mielenia nie tylko surowych mięs, ale także innych produktów spożywczych. Dzięki dużej różnorodności rozmiarowej oczek sitek klienci mają możliwość mielenia w swoich maszynkach także:

- różnego rodzaju grzybów;

- kapusty;

- serów;

- mięs gotowanych;

- ryb;

- szpinaku;

- soczewicy i wielu innych dodatków.

Drobne oczka będą w stanie poradzić sobie z mieleniem maku czy innych bakali takich jak migdały, a także orzechów. Nieco większe/grubsze oczka efektywnie przemielą biały ser na twarożek o aksamitnej, delikatnej i puszystej konsystencji, na przykład na sernik bądź inne dania z tym produktem.

Szukasz sitek odpowiednich do twojej maszynki do mielenia mięsa? Chcesz samodzielnie przygotowywać potrawy mięsne wymagające mielenia? Tworzysz własne przepisy na kiełbasy, a może nie możesz znieść maku z puszki, więc kupujesz surowy i sam go mielisz? W takim razie koniecznie przejrzyj naszą ofertę. Z pewnością znajdziesz odpowiednie produkty, z których działania będziesz więcej niż usatysfakcjonowany!

Aktywne filtry

Pokazano 1-12 z 61 pozycji