Zmywarko wyparzarka, do szkła, dozownik płynu myjącego, P 2.77 kW, U 230 V Stalgast 801350
- -30%
powered by
![]()
W tym sezonie brud nie ma szans! Zmywarki Stalgast to prawdziwe potwory czystości – stworzone, by bezlitośnie rozprawiać się z tłuszczem, szkłem i porcelaną po najbardziej szalonych nocach w gastronomii.
Wybierz model dopasowany do Twojego lokalu:
Niech Twoja kuchnia zostanie oczyszczona z brudu szybciej niż czarownica odleci na miotle!
Skorzystaj z promocji Halloween i wybierz zmywarkę Stalgast, która pokona każdy koszmar gastronomii.
Przy wyborze profesjonalnej zmywarki do naczyń warto zwrócić uwagę na jej rozmiar i przeznaczenie. Niektóre modele, szczególnie kompaktowe zmywarki do szkła, są mniejsze od urządzeń domowych i mają kosz o wymiarach 35×35 cm. Tego typu zmywarki przeznaczone są głównie do mycia szkła, filiżanek i sztućców – nie pomieszczą większych talerzy. Wysokość komory myjącej (ok. 25 cm) sprawia, że sprzęt nie nadaje się do dużych naczyń czy pojemników GN. Przed zakupem należy dokładnie określić, jakie elementy będą myte w zmywarce, aby uniknąć problemu z niedopasowaniem urządzenia do potrzeb kuchni gastronomicznej.
Zmywarki bez pompy odprowadzają wodę grawitacyjnie, dlatego odpływ powinien być na poziomie podłogi lub niżej względem zmywarki. Jeśli odpływ w lokalu jest wyżej, trzeba wybrać model z pompą zrzutową. Pompa wypycha wodę z urządzenia i zapobiega jej cofaniu się. Brak pompy przy podniesionym odpływie może powodować, że woda zostanie w zmywarce i urządzenie nie będzie działać prawidłowo. Przed zakupem warto sprawdzić, gdzie znajduje się odpływ, aby dobrać właściwy model.
Każdy producent zmywarek gastronomicznych wymaga stosowania uzdatniacza wody, który chroni urządzenie przed osadzaniem się kamienia. Twarda woda może powodować awarie grzałek, dysz i pomp, a w razie reklamacji brak uzdatniacza może być powodem odrzucenia naprawy gwarancyjnej. Jeżeli obiekt posiada centralne uzdatnianie wody, dodatkowy uzdatniacz nie jest potrzebny.