Piekarniki

Wolnostojące piekarniki dla gastronomii

Elektryczny czy też gazowy, nasze piekarniki z pewnością spełnią Twoje wymagania:

  • Posiadamy w ofercie bardziej ekonomiczne w eksploatacji piekarniki o zasilaniu gazowym
  • Nasza oferta to także wygodne i komfortowe w użytkowaniu modele o zasilaniu elektrycznym
  • Urządzenia te możesz wykorzystać jako podstawę pod urządzenia TOP
  • W ofercie naszego sklepu znajdują się również urządzenia parowe

Twój lokal gastronomiczny nie może obyć się bez niezawodnego i łatwego w obsłudze piekarnika. Doskonale się składa, ponieważ nasz sklep posiada różnorodne modele tych urządzeń gastronomicznych. Znajdziesz u nas zarówno piekarniki gazowe, jak i elektryczne, a nawet piekarniki z grillem czy piekarniki niskotemperaturowe z sondą temperatury.

Piekarnik gastronomiczny gazowy

Piekarniki gastronomiczne mogą występować z zasilaniem zarówno gazowym, jak i elektrycznym. Oba te rozwiązania mają zarówno wady, jak i zalety, stąd też obecność obu tych wariantów sprzętu na rynku urządzeń gastronomicznych. Doskonałym przykładem produktu z tej kategorii może być piekarnik gastronomiczny gazowy Kromet. Zasilać może go gaz ziemny oraz propan-butan. To kompaktowe, wykonane ze stali nierdzewnej urządzenie o standardowej w Gastronorm pojemności pojemników o wymiarze GN 1/1, w którym moc piekarnika to 4.5 k.W

Decydując się na piekarnik zasilany gazem zaoszczędzisz na bieżących kosztach działalności w dłuższym horyzoncie czasu, ponieważ gaz jest tańszą niż energia elektryczna formą zasilania pieców. Będzie miało to miejsce szczególnie w tych przypadkach, gdy od Twojego piekarnika gastronomicznego zależy powstanie wiele potraw i czy w związku z tym pracuje przez długi czas każdego dnia.

Piekarnik gastronomiczny elektryczny

Większość z piekarników w naszej ofercie to urządzenia, zasilane energią elektryczną. Nie ma w tym jednak nic dziwnego, bowiem z punktu widzenia klienta jest to wyjątkowo racjonalny wybór. Brak konieczności przyłączania urządzenia do instalacji gazowej a później wykonywania regularnych kontroli z pewnością sprawia, że bezpieczniej czujemy się, posiadając urządzenie o zasilaniu elektrycznym.

Urządzenia te niekoniecznie muszą generować wysokie koszty użytkowania. Piekarniki elektryczne pracują też znacznie szybciej od gazowych wersji tych urządzeń. Sprawdzą się również wszędzie tam, gdzie za zadanie mamy pieczenie lub podgrzanie dań, piekarnikom gazowym pozostawiając prymat w dziedzinie pieczenia ciast, w przypadku których bardzo istotnym czynnikiem jest stałość temperatury w komorze piekarnika.

Piekarnik wolnostojący gastronomiczny

W swojej działalności potrzebujesz piekarnika gastronomicznego, który nie wymaga od Ciebie myślenia o jego zabudowie. Możesz postawić go, gdzie tylko zechcesz i później, w razie potrzeby, dowolnie zmienić jego położenie. Dobrze trafiłeś, ponieważ z takich właśnie urządzeń składa się nasza oferta piekarników. Wolnostojące piekarniki mają dodatkowo jeszcze jedną, bardzo ważną zaletę. Większość z tych urządzeń możesz bez problemu wykorzystać jako podstawę do urządzeń TOP.

Stawiając jedno urządzenie na drugim sprawiasz, że miejsce, w którym wykonujesz większość swoich prac, staje się dużo lepiej zagospodarowane.Niektóre z piekarników posiadają wyraźne obostrzenie - nie można stosować ich jako podstawy do urządzeń indukcyjnych, inne natomiast w zależności od potrzeb dają możliwość dowolnego zagospodarowania przestrzeni poprzez umieszczanie na piekarnikach różnych urządzeń w wybranych przez Ciebie konfiguracjach

Piekarnik parowy gastronomiczny

Jeśli myślisz o parowym piekarniku gastronomicznym, doskonałym wyborem może być jeden z naszych pieców konwekcyjno-parowych. Są one przystosowane do obsługi nawet przez początkujących kucharzy, dzięki czemu wszelkie potrawy przygotujesz szybko i przede wszystkim z zachowaniem ich najwyższej jakości - zarówno w smaku, jak i biorąc pod uwagę zachowanie wartości odżywczej oraz witamin.

Przy tym wszystkim zajmują one bardzo niewielką powierzchnię. Pozwalają przygotować całą gamę różnorodnych potraw, korzystając z większości dostępnych obecnie technik gotowania, pieczenia, duszenia, blanszowania i wielu innych metod. To wszystko czyni je niezastąpionymi piecami, które samodzielnie mogą zastąpić wiele innych urządzeń gastronomicznych.

Pokaż jako

Produkty na stronie

Produkty na stronie

Categories