Wykonany z wysokiej jakości niemieckiej stali węglowej
Specjalny stop stali chirurgicznej chromowo-molibdenowo-wanadowej X50CrMoV15 gwarantuje: doskonałe właściwości tnące, bardzo ostre i trwałe ostrze, łatwe ostrzenie, odporność na zabrudzenia,
Higieniczna zgodna z HACCP konstrukcja rękojeści uniemożliwia gromadzenie się resztek w miejscach łączeń
Proces produkcyjny noży składa się z 50 etapów. Precyzyjne wykonanie noża, szlifowanie i polerowanie zapewnia idealną krawędź tnącą
Kute na gorąco z jednego kawałka stali
Każdy nóż jest w osobnym estetycznym blistrze
Można myć w zmywarkach
Rączka z tworzywa POM
Opis funkcjonalności ostrza:
Przednia część ostrza jest odpowiednia do krojenia niewielkich warzyw, np. czosnku.
Grubego grzbietu można użyć do łamania małych kostek bądź otwierania skorupiaków.
Boczną stroną ostrza można spłaszczać filety, podnosić posiekane zioła itp.
Miękkie i twarde produkty można kroić przy użyciu środkowej części ostrza. Ostrze o zakrzywionym kształcie jest idealne do siekania ziół.
Gruby grzbiet do łamania małych kostek bądź otwierania skorupiaków