
- skonstruowana w oparciu o najnowsze rozwiązania techniczne,
- wyposażona w panel sterowania umożliwiająca wybór 1 z 4 zdefiniowanych prędkości przesuwu stołu w trybie półautomatycznym i ręcznym oraz ustawienie 1 z 4 określonych długości skoku stołu w trybie półautomatycznym,
- wyposażona w funkcję wspomagającą krojenie ręczne realizowaną za pomocą Joysticka
- wyposażona w mechanizm wykrywania braku materiału do cięcia zatrzymujący pracę maszyny w cyklu półautomatycznym,
- przeznaczona do użytku w dużych sklepach, supermarketach, cateringu, gastronomii i w zakładach zbiorowego żywienia
- maksymalnie prosta i lekka w obsłudze,
- idealna do krojenia wędlin i mięsa bez kości S2-712 i sera S2-712T,
- stół wyposażony w mechanizmy zapewniające stabilność położenia krojonego produktu,
- wydajność krojenia w trybie półautomatycznym przy minimalnym skoku 60 plastrów/min a w trybie krojenia ręcznego ze wspomaganiem zależna od obsługi operatora,
- wykonana z materiałów nierdzewnych o dużej gładkości
- pochylone ostrze o średnicy Ø 300mm
- idealny pochył stołu podawczego do noża 45o
- grubość krojonego plastra 0 – 24mm
- wbudowana ostrzarka o najnowocześniejszym rozwiązaniu w zakresie konstrukcyjnym i materiałowym
Półautomatyczna krajalnica żywności S3-712 jest precyzyjną maszyną umożliwiającą krojenie żywności na plastry różnej grubości. Umożliwia pracę w trybie półautomatycznym z regulowaną prędkością i skokiem stołu podawczego. Maszyna wyposażona jest w funkcję wspomagającą krojenie ręczne realizowaną za pomocą Joysticka. Wyposażona w panel sterujący, który umożliwia wybór prędkości jak i skoku stołu podawczego z pośród czterech zakresów. W trybie wspomagającym krojenie ręczne istnieje tylko możliwość zmiany prędkości stołu. Ponadto moduł sterujący posiada funkcję zatrzymania posuwu stołu w przypadku wykrycia braku materiału do cięcia lub skrojenia całego materiału.
Model S3-712T jest przeznaczony głównie do krojenia sera, różni się od modelu S3-712 tym, iż nóż, pokrywa noża, płyta oporowa są pokryte teflonem.
Krajalnica spełnia standardy CE w zakresie bezpieczeństwa i higieny.
Wykończenie
- Elementy krajalnicy mające kontakt z żywnością wykonano z blachy nierdzewnej
Materiał noża
Średnica noża
Ostrzarka noża
- Profesjonalna, integralna z maszyną.
Grubość plastra
Produkty krojone
Nie można kroić:
- produktów zamrożonych
- produktów z kością
- produktów nieżywnościowych
Wydajność
- W trybie półautomatycznym: 60 plastrów/min (przy minimalnym skoku).
- W trybie krojenia ręcznego ze wspomaganiem: Zależna od obsługi operatora.
Zalecenia
- Elementy maszyny stykające się z żywnością myć codziennie, po myciu osuszyć.
- Zabrania się mycia całej maszyny strumieniem wody.
- Codziennie smarować maszynę olejem maszynowym (nie stosować oleju jadalnego).
- Aby uniknąć przedwczesnego zużycia ściernic ostrzarki, nóż ostrzyć wyłącznie czysty (bez resztek krojonego produktu).
Zgodność z normami:
- Dyrektywa maszynowa 2006/42/WE
- Normy zharmonizowane:PN-EN 1974+A1:2010