- -30%
- -30%
Wody zasilające hotele, restauracje są to często wody z ujęć głębinowych. Wody takie charakteryzują sie dużą twardością (zawartością wapnia i magnezu), wtedy bardzo korzystne jest zainstalowanie urządzenia Mijar TA 120 CI WS1.25 PARALLEL na wlocie wody do budynku. Zainstalowanie stacji zmiękczania wody na głównym ujęciu jest bardziej ekonomiczne od założenia kilku małych stacji do poszczególnych urządzeń (np. zmywarki, ekspresu, piecyka konwekcyjnego itd.). Ponieważ zmiękczacze stosowane miejscowo chronią przed kamieniem tylko te urządzenia, do których są podłączone.
Centralny zmiękczacz automatyczny CSZW jest urządzeniem bezobsługowym, zapewnia miękką uzdatnioną wodę wcałym obiekcie. CSZW chroni przed kamieniem wszystkie elementy mające kontakt z wodą między innymi: kotły co., instalacje sanitarne, baterie, kabiny prysznicowe, pralnice, podgrzewacze wody itd. Również używanie miękkiej wody przyczyni się do dwukrotnego zmniejszenia zużycia detergentu zarówno podczas mycia w zmywarkach, mycia podłóg, sanitariatów oraz prania. Miękka woda wzmacnia działanie detergentu, trudne do usunięcia plamy czy zabrudzenia nie stanowią już problemu. Podsumowując można powiedzieć, że stosowanie miękkiej wody przynosi korzyści zarówno pod względem jakości i oszczędności. Miękka woda poprawi komfort kąpieli klientów hotelu, skóra jest miękka delikatna nie swędzi i nie wymaga nakładania kremówi balsamów.
Centralna stacja zmiękczania wody, Mijar TA 120 CI WS1.25 PARALLEL składa się ze zbiornika na środek regenerujący oraz z dwóch kolumn zmiękczających, pracujących naprzemiennie (Twin) lub równolegle (Parallel). Podczas gdy jedna kolumna zmiękcza wodę druga kolumna regeneruje się. Stacja pracuje bezobsługowo w sposób ciągły czyli nie ma przerwwdostawie miękkiej wody. CSZW montowana na głównym ujęciu dla danego obiektu powinna uzdatnić wystarczającą ilość wody i nie powodować zarazem spadków ciśnienia, szczególnie podczas maksymalnego zapotrzebowania. Dlatego bardzo ważny jest dobór odpowiedniego urządzenia. Charakterystyczną cechą zużycia wody w obiektach restauracyjnohotelowych jest nierównomierne jej zużycie zarówno chwilowe jak i dobowe. Wynika to z różnego obłożenia gośćmi hotelowymi i restauracyjnymi zależnego od wielu czynników. Są to między innymi rodzaj lokalu przykładowo dom weselny charakteryzuje się okresowym weekendowym dużym poborem wody. Inaczej wygląda sytuacja np. w restauracji zlokalizowanej w supermarkecie, tutaj jest raczej stałe dzienne zużycie wody.°
Stacja jest montowana za licznikiem wody oraz za zbiornikiem hydroforowym. Model należy dobrać indywidualnie w zależności od parametrów wody, jej zużycia chwilowego oraz dobowego.
Elektroniczna głowica sterująca Proces regeneracji odbywa się w trybie automatycznym logicznym. Należy zaprogramować zbadaną twardość wody w °DH, a sterownik na podstawie średniego zużycia wody z ostatnich 7 dni sam wybierze najodpowiedniejszy dzień regeneracji. Proces regeneracji rozpoczyna się o ustalonej godzinie (np. 2:00 w nocy). Podczas regeneracji dostępna jest twarda woda. Głowica może być wyposażona w mieszacz wody.
Dopasowany do Twoich potrzeb harmonogram spłat.
Całkowicie on-line załatwisz wszystkie formalności - 24h/7/365.
Cała procedura nie zajmie Ci więcej niż 15 minut.
Nie wymagamy żadnych wniosków, dokumentów.