Mieszadło hakowe do KitchenAid Heavy Duty Bartscher A150034
- -5%
powered by
Hak do miksera to niezbędny element każdej gastronomi samodzielnie wyrabiającej ciasta. W obecnych czasach samodzielne ugniatanie ciasta jest przeżytkiem, a w naszej ofercie znajdują się końcówki, które pozwolą wyrobić praktycznie każdy rodzaj ciasta. Dzięki dobrze dopasowanemu hakowi nasze ciasto będzie zawsze odpowiednio ugniecione. Stosując nasze mieszadła, możemy przygotować dowolne ciasto na pizze lub chleb własnej roboty.
Mieszadło hakowe pozwala na wyrobienie ciasta drożdżowego bez konieczności ręcznego ugniatania ciasta. Wystarczy wsypać do miski składniki i założyć odpowiedni hak do robota planetarnego a ciasto zostanie wyrobione praktycznie bez naszej ingerencji. Jest to duże ułatwienie dla wszystkich właścicieli gastronomi, którzy muszą codziennie wyrabiać duże ilości ciasta na potrzeby swoich wypieków. Dzięki zastosowaniu mieszadła możemy wykonać dużą ilość pracy w szybkim tempie, nie brudząc przy tym całej kuchni. W trakcie wyrabiania ciasta możemy się spokojnie zająć innymi czynnościami, miksery z odpowiednimi hakami zrobią wszystko za nas. Efekt nie różni się od tego, który uzyskujemy podczas klasycznego ugniatania ciasta, a oszczędność czasu sprawia, że jest to idealne rozwiązanie dla każdego kucharza.
Wielkość haka powinna być dostosowana do wielkości miski. Hak miksera planetarnego musi się mieścić w misce, żeby prawidłowo działać. Nie możemy również wybrać zbyt małego haka, ponieważ może to uniemożliwić dokładne wymieszanie wszystkich składników. Najlepiej dopasować wielkość haka bezpośrednio do modelu miksera planetarnego, który posiadamy. Wybierając mikser haki do ciasta drożdżowego, nie musimy przejmować się kształtem haka. Każda końcówka mimo różnego działania daje praktycznie jednakowe efekty, które spełnią nasze oczekiwania. Dzięki zastosowaniu miksera planetarnego wyposażonego w odpowiedni hak uzyskamy idealną konsystencję ciasta drożdżowego, które zaspokoi nawet największe wymagania.