Aktywne filtry

Cena

  • 3,00 zł - 38 087,00 zł

    -

Filtr producentów

Pojemność (l)

Moc (kW)

Szerokość (mm)

Szerokość - W (mm)

Wysokość (mm)

Wysokość - H (mm)

Głębokość (mm)

Głębokość - D (mm)

Średnica (mm)

Wymiary (mm)

Waga (kg)

Leasing dla firm

Całość zakupu odpisz w koszty swojej firmy

Dowiedz się więcej

powered by

Kompleksowe realizacje
obiektów
885 552 429

piec inox

PODGRZEWACZE

Ogrzewanie posiłków lub talerzy z pomocą podgrzewaczy gastronomicznych

Podgrzewacze oferowane w naszym sklepie internetowym:

  • Do wykorzystania w cateringu, bufetach i podobnych
  • Ogrzewanie posiłków lub talerzy
  • Zróżnicowane przeznaczenie urządzeń do podgrzewania: na zupy, parówki i inne
  • Podgrzewanie pastą lub ogrzewane elektrycznie

Utrzymanie temperatury lub podgrzanie potrawy albo talerzy może być osiągnięte z pomocą prostego sprzętu gastronomicznego. Podgrzewacz, bo o nim mowa, do osiągnięcia tego celu korzysta zazwyczaj z pasty lub paliwa, może również być zasilany elektrycznie. Zapraszamy do naszego sklepu internetowego po szeroki wybór podgrzewaczy. Doskonale sprawdzą się one w Twoim hotelu, bufecie oraz wszędzie tam, gdzie śniadania można podgrzewać w urządzeniach roll-top.

Czy podgrzewacz to to samo co bemar?

Podgrzewacze i bemary pełnią podobne funkcje, stąd przez wiele osób sprzęty te mogą być ze sobą mylone. Jak jednak rozdzielić jedne od drugich? Jedną linią podziału jest to, gdzie je najczęściej znajdziesz. Jeśli będzie to raczej zaplecze kuchenne albo ciąg wydawania posiłków w lokalu gastronomicznym, będzie to zazwyczaj bemar. Podgrzewacz dużo częściej spotkamy w bufecie, obsługiwanym przez firmę cateringową. Będzie on służył do prezentacji potrawy z jednej strony, z drugiej zaś do utrzymania temperatury posiłku, która czeka na klienta w bufecie hotelu. Jest to właśnie drugi z czynników, po którym można rozróżnić oba sprzęty. Podgrzewacz ma za zadanie utrzymać temperaturę stosunkowo niewielkiej porcji jedzenia, podczas gdy bemar może służyć do przechowywania wielu porcji jednocześnie.

Rodzaje podgrzewaczy gastronomicznych

Ze względu na przeznaczenie podgrzewacze można podzielić na dwie główne grupy. Te niezbędne w praktycznie każdym biznesie gastronomicznym sprzęty mogą służyć do ogrzewania talerzy lub do utrzymania stałej temperatury potraw przechowywanych wewnątrz podgrzewacza. Inną linią podziału jest metoda, dzięki której utrzymywana jest temperatura wewnątrz sprzętu. W jednym przypadku może to być zasilanie energią elektryczną, w drugim zaś korzystanie z pasty i paliwa do podgrzewaczy.

Pasty i paliwo do podgrzewaczy

Podgrzewacze pozwalają Ci w estetyczny sposób prezentować potrawy swoim klientom. Do ich ogrzewania bardzo często wykorzystuje się specjalne pasty i paliwo. Składają się one z czystego etanolu. Materiał ten jest bezzapachowy i nietoksyczny, a ponadto nie osmala podgrzewanych naczyń. Niektóre z paliw wyposażone są w bawełniany knot, dzięki któremu istnieje możliwość ponownego ich rozpalenia, a co za tym idzie – wielokrotne użycie. Czasy palenia się są różne, zazwyczaj od 3 do 8 godzin. Jeśli nie chcesz kupować za każdym razem nowych puszek pasty, możesz wybrać wielorazowe pojemniki na paliwo. Są one wykonane ze stali nierdzewnej i będziesz mógł je później wielokrotnie uzupełniać paliwem do napełniania.

Aktywne filtry

Dostępność: 48h
Producent: Hendi
Kod produktu: 209509

Płyta grzewcza GN1/1

Cena podstawowa 701,10 zł Cena 666,05 zł
Netto 541,50 zł bez VAT
  • -5%
  • -5%
Dostępność: 48h
Producent: Stalgast
Kod produktu: 437021

Podgrzewacz Roll Top okrągły 437021

Cena podstawowa 399,75 zł Cena 379,76 zł
Netto 308,75 zł bez VAT
  • -5%
  • -5%
Dostępność: 2 tygodnie
Producent: APS
Kod produktu: ALV-12292

Grzałka do podgrzewaczy 600W.

Cena podstawowa 685,11 zł Cena 513,83 zł
Netto 417,75 zł bez VAT
  • -25%
  • -25%
Pokazano 1-12 z 272 pozycji