Patelnie gazowe

Ekonomiczne gazowe patelnie gastronomiczne

Patelnie gazowe gastronomiczne, które możesz znaleźć w naszej ofercie:

  • Urządzenia o wysokiej wydajności, dzięki czemu przygotujesz wiele porcji jednocześnie
  • Od niewielkich urządzenia zasilanych z butli gazowej po duże patelnie przeznaczone do prac profesjonalnych
  • Gdy chcesz korzystać z niezwykle ekonomicznej metody zasilania patelni gastronomicznej gazem
  • O wysoce praktycznych rozwiązaniach, dzięki którym usuniesz z urządzenia zużyty olej

Zwykła, pracująca na kuchni gastronomicznej patelnia nie wchodzi w grę w przypadku Twojej kuchni, ponieważ codziennie przygotowujesz tą techniką kucharską bardzo wiele potraw? W takim przypadku warto zastanowić się nad wyborem urządzenia, które sprawdzi się przy takich zadaniach znacznie lepiej. Patelnia gazowa jest odpowiedzią na Twoje potrzeby. Zapoznaj się z ofertą naszego sklepu, by znaleźć najlepsze urządzenie dla siebie.

Patelnie gastronomiczne - elektryczna czy gazowa?

Podjąłeś już decyzję o zakupie patelni gastronomicznej, cały cas jednak wahasz się pomiędzy dwoma rozwiązaniami. Czy powinieneś zdecydować się na patelnię o zasilaniu elektrycznym, czy może w Twoim przypadku lepsze będzie zasilanie gazowe? Zapoznaj się z poniższymi informacjami, by przekonać się, która z tych opcji lepiej sprawdzi się w Twoim przypadku. Podstawową różnicą pomiędzy tymi dwiema technologiami jest metoda ich podłączenia.

Patelnie gazowe doskonale sprawdzą się wszędzie tam, gdzie korzystasz z dostępu do instalacji lub butli z gazem. Gazowe patelnie gastronomiczne są urządzeniami niezwykle ekonomicznymi w obsłudze. Jeśli tylko smażysz dużo, a zarazem masz możliwość dostępu do zasilania gazowego - wybór patelni gazowej będzie najlepszym wyborem na potrzeby Twojej kuchni. Nawet w przypadkach, gdy nie masz dostępu do instalacji gazowej, nie zawsze musi być to powodem odrzucenia myśli o zakupie patelni gazowej. Istnieje bowiem możliwość zasilania urządzenia za pomocą butli gazowej. Część z kucharzy preferuje metodę przyrządzania potraw na ogniu. Uważają, że potrawy tak przygotowane są smaczniejsze od tych, które pochodzą z urządzeń elektrycznych.

Patelnie gazowe gastronomiczne i ich funkcje

Gazowe patelnie gastronomiczne dają Ci pewność, że w krótkim czasie przygotujesz wiele smażonych lub duszonych dań. Są to trwałe urządzenia wykonane ze stali nierdzewnej, możesz mieć więc pewność, że będą one spełniały swoją funkcję przez długi okres czasu. Patelnia gastronomiczna to bardzo wydajne urządzenie. Bardzo szybko przygotowuje potrawy, zawsze sprawdzi się więc w warunkach, w których nie zdałyby egzaminu tradycyjne kuchnie i pracujące na nich patelnie.

Dlaczego patelnie gazowe są w stanie przygotować w krótkim czasie tak duże ilości smażonych bądź duszonych dań? Jest to związane przede wszystkim z ich dużą w stosunku do zwykłych patelni pojemnością. Dzięki płynnej regulacji temperatury możemy z kolei mieć pewność, że w wyjątkowo łatwy sposób dobierzemy idealne warunki smażenia tworzonych przez nas potraw.

Patelnie gazowe gastronomiczne - producenci

Posiadamy w sprzedaży wiele patelni gazowych, które pochodzą od renomowanych producentów sprzętu gastronomicznego. Jeśli w Twojej firmie potrzebna jest patelnia gazowa 3 palnikowa, doskonałym rozwiązaniem będzie patelnia gazowa Bartscher. Ta patelnia grillowa w zestawie posiada system zapalający z zapalnikiem piezoelektrycznym. Urządzenie przystosowane jest do pracy z gazem płynnym.

Jeśli w Twoim lokalu najlepiej sprawdzi się patelnia gazowa przechylna, świetnie sprawdzi się w tym przypadku patelnia gazowa Lozamet. Przechył misy następuje w tym przypadku ręcznie, a całość urządzenia zintegrowana jest w ramach stalowej szafy, którą możesz ustawić w linii razem z innymi sprzętami gastronomicznymi. Jeśli zaś potrzebne jest Ci jedynie niewielkie urządzenie z tej kategorii, Twoje wymagania spełnić może patelnia gazowa Hendi. Ta emaliowana patelnia o niewielkich wymiarach sprawdzi się wszędzie tam, gdzie korzystać chcesz jedynie z zasilania butlą gazową.

Patelnie gazowe gastronomiczne - jak wybrać?

Co zrobić, by zapewnić czystość naszej patelni gazowej? Łatwo ją zachować, jeśli mamy możliwość sprawnego usuwania niechcianego oleju z misy patelni. Doskonałym rozwiązaniem w takim przypadku jest patelnia, posiadająca misę uchylną. Misa taka może charakteryzować się przechyłem elektromechanicznym lub ręcznym. Podobnym rozwiązaniem może być tu też zawód spustowy oleju. Dzięki takiemu wyborowi techniki pozbywania się oleju z misy patelni sam możesz zadecydować, które rozwiązanie lepiej sprawdzi się w prowadzonej przez Ciebie firmie.

Przed zakupem patelni gastronomicznej warto rozważyć też jeszcze jedną jej funkcję. Niektóre z tych urządzeń, chociaż nie wszystkie z nich, wyposażone są w praktyczną pokrywę uchylną. Dzięki niej temperatura wewnątrz urządzenia jest rozłożona równomiernie, co ma wpływ na ostateczny efekt smażenia tą metodą. Jeśli w Twoim lokalu będzie to czynnik decydujący o jakości potraw, weź go pod uwagę podczas dokonywania wyboru o zakupie patelni gazowej.

Pokaż jako

Produkty na stronie

Produkty na stronie

Categories

Filtr produktów