WARNIKI

Warniki i zaparzacze


Warniki i zaparzacze, które znajdziesz w naszej ofercie internetowej:

  • Warniki z przeznaczeniem zarówno do napojów ciepłych, jak i zimnych
  • Warniki o specjalnym przeznaczeniu: przechowanie grzanego wina, mleka albo czekolady nie sprawi Ci już problemu
  • Zaparzacze, dzięki którym przygotujesz kawę, zioła lub herbatę a także podgrzejesz wodę
  • Zarówno jednościankowe, jak i dwuściankowe zaparzacze o wielu dodatkowych zaletach

Dzięki oferowanym w naszym sklepie warnikom bez problemu przechowasz wszelkiego rodzaju napoje, zarówno te ciepłe, jak i zimne - nie utracisz dzięki nim temperatury trzymanych płynów. Specjalne przeznaczenie, jak chociażby przechowywanie grzanego wina albo automat do zimnej wody gazowanej - one również nie będą już dla Ciebie wyzwaniem. Jeśli jednak chcesz nie tyle utrzymać temperaturę płynu, co zaparzyć kawę, herbatę albo zioła – wybierz jeden z oferowanych przez nas zaparzaczy. Zapraszamy do zapoznania się z ofertą naszego sklepu internetowego oraz do kontaktu.

Warniki gastronomiczne

Warniki to urządzenia przeznaczone do podgrzewania lub zagotowywania wody. Większość z nich wyposażona jest w grzałkę, która zapewnia stałą temperaturę wewnątrz warnika. Termostat bezpieczeństwa sprawia, że nasza praca z urządzeniem jest bezpieczna, ponieważ urządzenie nie ulegnie przegrzaniu. Dzięki bezkropelkowym kranikom mamy pewność, że gorący płyn nie rozleje się ponad miarę w trakcie nalewania go z warnika.

Termostat można regulować w różnych zakresach temperatur, jednak zazwyczaj będzie to przedział pomiędzy 30 a 100 stopniami Celsjusza. Zaletą warników jest ich wyjątkowo prosta, intuicyjna wręcz obsługa. Wykonane częstokroć ze stali nierdzewnej obudowy sprawiają, że urządzenia te mogą nam bezproblemowo służyć przez długi czas.

Zaparzacze - do czego ich potrzebujesz?

Zaparzanie kawy, herbaty czy ziół nie sprawi Ci problemu, jeśli zaopatrzysz swój lokal w jeden z naszych zaparzaczy gastronomicznych. Co więcej, po zakończeniu procesu parzenia wiele urządzeń z tej kategorii przełącza się w sposób automatyczny w tryb podgrzewania tak powstałego, gorącego napoju. Temperatura zaparzania kawy wynosi tutaj zazwyczaj do 90 stopni Celsjusza. Kiedy urządzenie rozpozna, że proces zaparzania został zakończony, przejdzie w tryb podtrzymania ciepła wewnątrz zaparzacza. Waha się ona najczęściej w okolicach od 70 do 80 stopni Celsjusza. Lampki kontrolne funkcji grzania i podtrzymania temperatury sprawią, że we właściwym momencie dowiesz się, na jakim etapie znajduje się obecnie proces przygotowania napojów.

Zaparzacze gastronomiczne mogą cechować się pojedynczymi lub podwójnymi ściankami. Izolowane, podwójne ścianki takich urządzeń dwuściankowych sprawiają, że znacząco zmniejsza się utrata ciepła. Co za tym idzie, zmniejsza się zużycie energii elektrycznej w Twoim lokalu. W niektórych przypadkach możesz zmniejszyć dzięki temu zużycie energii przez zaparzacz nawet o 30%. Ponadto, takie urządzenie będzie miało znacząco niższą temperaturę obudowy. Co za tym idzie, mniejsza będzie szansa że ktokolwiek poparzy się, dotykając zaparzacza. Podobne zastosowanie ochronne ma w niektórych modelach zaparzaczy pokrywka z bezpiecznym systemem zamykania typu Twist-Lock. W zależności od nabytego modelu, zaparzacze mogą przyrządzić zarówno kilka, jak i kilkanaście litrów zaparzanych napojów.

Warniki o specjalnym przeznaczeniu

Warniki do mleka

Jest to urządzenia do podgrzewana mleka. Warnik do mleka zapewni Ci elektryczne podgrzewanie z możliwością ręcznej regulacji temperatury. System Bain-Marie z kolei sprawi, że podgrzewane przez Ciebie mleko nie będzie się przypalać. Urządzenie jest w stanie zapewnić 20 litrów gorącego mleka szybko i w odpowiedniej temperaturze, korzystając z systemu płaszcza wodnego.

Warniki do grzanego wina

Warniki tego typu są w stanie zapewnić Ci gorące napoje na każdą okazję. Warnik do wina nadaje się świetnie do utrzymywania ciepła nie tylko grzanego wina, ale też herbaty myśliwskiej czy nawet wody na herbatę.

Warniki do czekolady

Jeśli Twoi klienci uwielbiają gorącą czekoladę, warto zastanowić się nad urządzeniem, którym jest warnik do czekolady. Posiada on system Bain-Marie, dzięki któremu czekolada nie przypala się i nie przywiera, ale podgrzewa się z wykorzystaniem systemu płaszcza wodnego z możliwością ręcznej regulacji temperatury. Mieszanie tak ogrzanej czekolady odbywa się za pomocą magnetycznego mieszadła automatycznego.

Zaparzacze - czym się charakteryzują?

Proces powstawania zaparzanych napojów cały czas możesz śledzić za pomocą kontrolek: temperatury oraz wskaźnika poziomu napełnienia, czyli ilości napoju w zbiorniku zaparzacza. Kontrolka zakamienienia oraz zasilania sprawi z kolei, że będziesz wiedział, czy urządzenie nadal pracuje sprawnie i wydajnie. Pamiętać przy tym należy, by używać wody o twardości do 6 st. dH w skali niemieckiej. Twardsza woda powoduje bowiem osadzanie się kamienia na grzałkach urządzenia, a co za tym idzie - może spowodować jego uszkodzenie. Część z urządzeń posiada grzałkę umieszczoną pod dnem zaparzacza – dzięki temu jest ona w pełni zabezpieczona przed zakamienieniem. Cały czas masz też pewność, że nad działaniem zaparzacza działa termostat bezpieczeństwa, zabezpieczający urządzenie przed przegrzaniem.

Obudowy wielu z zaparzaczy wykonane są z trwałej i łatwej w utrzymaniu czystości wysoko polerowanej stali nierdzewnej, jednak często są to również urządzenia, których korpus i pokrywa zostały wykonane z tworzywa sztucznego. Wykonanie również wewnętrznego filtra na grubo mielona kawę ze stali nierdzewnej da nam pewność, że sprawnie posłuży on naszemu biznesowi przez długi czas. Jeśli zaś chodzi o elementy, z którymi Ty lub Twoi pracownicy będziecie mieli kontakt, dobrze jest, by urządzenie posiadało nienagrzewające się uchwyty oraz rączkę pokrywy. Dobrym przykładem może być wykonanie takich elementów z polipropylenu.

Pokaż jako

Produkty na stronie

Produkty na stronie

Categories

Filtr produktów