URZĄDZENIA GYROS / KEBAB

Urządzenia gyros, kebab i hot-dog

Poznaj ofertę naszych urządzeń z kategorii gyros, kebab oraz hot-dog:

  • Gyros i kebab elektryczny lub zasilany z instalacji albo butli gazowej
  • Urządzenia gyros i kebab z możliwością załadunku od kilkudziesięciu do ponad stu kilogramów mięsa
  • Urządzenia hot-dog do jednoczesnego ogrzewania bułek i parówek oraz oddzielne urządzenia do bułek lub parówek
  • Grille rolkowe do parówek oraz pojemniki do podgrzewania parówek parą

Popularność różnego rodzaju lokali typu fast-food nie słabnie, ponieważ ich dania można przygotować szybko, a przy tym są one wyjątkowo smaczne. Sprawdź ofertę naszego sklepu internetowego i wybierz z naszej szerokiej gamy urządzeń te, z pomocą których przygotujesz dla swoich klientów dania kebab, gyros czy też hot-dog.

Gyros, kebab oraz hot-dog - niezbędne w lokalach fast-food

Popularność potraw gyros i kebab sprawia, że powstaje coraz więcej lokali gastronomicznych, oferujących je swoim klientom. Są to bardzo podobne potrawy, jednak kebab wywodzi się z kuchni tureckiej, gyros zaś z greckiej, będąc najprawdopodobniej greckim odpowiednikiem potrawy kebab. To, co łączy te potrawy, to metoda opiekania mięsa na wielkim, pionowym rożnie, który obraca się wokół własnej osi. Do opiekania mięsa korzystamy z zasilanych energią elektryczną lub paliwem gazowym promienników. Gdy mięso jest już wystarczająco opieczone, jego fragmenty skrawane są nożem.

Hot-dog to równie szybka w przygotowaniu potrawa, chociaż cechuje ją nieco inny rodowód. Wydawać by się mogło, że jest to jedynie parówka w bułce, jednak jej odpowiednie przygotowanie wymaga również pewnej wprawy. Bułka musi być ciepła, jednak jeśli będzie się podgrzewała zbyt długo, może stać się czerstwa. Parówki z kolei mogą podgrzewać się przez dłuższy czas, jednak dzięki specjalnym urządzeniom jesteś w stanie sprawić, że nie będą one traciły swoich wartości odżywczych.

Urządzenia kebab i gyros - na gaz czy prąd?

Od dawna myślisz o otworzeniu lokalu gastronomicznego, który będzie serwował któreś z dań gyros albo kebab, nie wiesz jednak, które z przeznaczonych do tego celu specjalistycznych urządzeń wybrać? Dzięki tym informacjom będziesz w stanie sam zadecydować, jakiego rodzaju opiekacz spełni Twoje wymagania, a w razie gdyby pojawiły się jeszcze jakiekolwiek wątpliwości, specjaliści z naszego sklepu internetowego udzielą Ci wszelkich niezbędnych informacji. Nie trzeba chyba wspominać, że urządzenia te wykonane są ze stali nierdzewnej. Jako niezwykle trwały i odporny na korozję materiał, jest ona idealna do tworzenia wszelkiego rodzaju urządzeń gastronomicznych.

Jeśli wiesz, że Twój lokal gastronomiczny będzie pracował bardzo intensywnie, możesz spośród dostępnych opcji zasilania wybrać kebab gazowy. W tym przypadku możesz zdecydować się na zasilanie z instalacji gazowej, bądź też zasilanie z butli. Dzięki niskim kosztom tego paliwa będziesz miał pewność, że nawet jeśli początkowy koszt zakupu urządzenia będzie wyższy, jego cena szybko zwróci się w postaci znacznie mniejszych rachunków bieżących. Dzięki zaworowi bezpieczeństwa zawsze będziesz miał też pewność, że urządzenie nie stwarza zagrożenia dla Ciebie i Twoich klientów.

Urządzenia kebab i gyros - różnice

Czym różnią się między sobą urządzenia z tej kategorii? Te same urządzenie może służyć zarówno do przygotowywania potraw gyros, jak i kebab, jednak różny zakres działalności sprawia, że producenci wprowadzili różne usprawnienia, które znajdują się jedynie w niektórych z dostępnych na rynku modeli. Jeśli weźmiemy pod uwagę wielkość wsadu, czyli pojemności urządzenia, może on wynosić zaledwie kilkadziesiąt, a może ponad sto kilogramów. Dobrze jest więc, jeśli już przed otworzeniem działalności gastronomicznej jesteś w stanie wstępnie określić, jakie będzie zapotrzebowanie na oferowane przez Ciebie potrawy.

Opiekane mięso traci w trakcie tego procesu pewne ilości tłuszczu. Dzięki zamontowanej tacce bądź szufladzie na tłuszcz możesz mieć pewność, że urządzenie cały czas będzie zachowywało należyty poziom higieny. Urządzenia różnią się też pomiędzy sobą ilością stref grzewczych. Producenci zawsze jednak dbają o to, by mięso było opiekane w sposób równomierny, tak by szybko i sprawnie móc przygotowywać kolejne porcje gyrosa lub kebaba.

Profesjonalne urządzenia hot-dog

Teoretycznie przygotowanie potrawy hot-dog nie powinno nastręczać żadnych trudności, w praktyce jednak nie zawsze okazuje się to takie łatwe. Dlatego właśnie powstały specjalistyczne urządzenia, dzięki czemu w łatwy sposób przygotujesz hot-dogi w swoim lokalu gastronomicznym. Dzięki swojej specjalizacji są w stanie pomóc Ci przygotowywać hot-dogi szybko i mieć pewność, że za każdym razem będą one miały taki sam, idealny smak. Hot-dogi są bowiem najbardziej popularne wszędzie tam, gdzie potrawy muszą być wykonane niezwykle szybko - na stacjach benzynowych czy też w barach typu fast-food. Urządzenia hot-dog podnoszą temperaturę parówek, a następnie są w stanie utrzymywać ją na tym samym poziomie przez długi czas. Dlatego też parówki są w stanie czekać nawet do paru godzin na klienta. Bułki z kolei najlepiej podgrzewać bezpośrednio przed przygotowaniem hot-doga.

Solidne urządzenia z tej kategorii wykonane są ze stali nierdzewnej. Dzięki temu masz pewność, że nawet jeśli wykonywać będą one swoją pracę przez wiele godzin każdego dnia, bezawaryjnie posłużą Ci przez długi czas. Możesz w nich łatwo regulować temperaturę podgrzewania - tak, by jeszcze lepiej dopasować się do wymagań każdego ze swoich klientów. Podgrzewacze w postaci szpikulców nagrzewają się i w ten sposób przekazują energię cieplną umieszczonym na nich bułkom. Tego typu podgrzewacze z bolcami tostowymi można kupić w wersjach na różne ilości bułek. Jeśli zaś chodzi o podgrzewacze do parówek, istnieje tu podział na grille rolkowe do parówek oraz pojemniki do podgrzewania parówek. W tym drugim przypadku parówki są umieszczane pionowo, zaś podgrzewanie odbywa się w sposób pośredni - za pomocą pary wodnej.

Pokaż jako

Produkty na stronie

Produkty na stronie

Categories

Filtr produktów