- -26%
- -30%
Niektóre z produktów żywnościowych warto schłodzić dużo szybciej niż pozostałe. Dzięki temu można uniknąć między innymi namnażania się mikroorganizmów w trakcie zbyt powolnego schładzania żywności. Wszyscy wiemy bowiem, jak wolna jest praca standardowej zamrażarki. Proces mrożenia przebiega dość powoli. Na szczęście istnieje rozwiązanie tego problemu - i mrożenie produktów da się znacząco przyspieszyć. W tym celu stworzono urządzenia nazywane zamrażarkami szokowymi. Działają one niezwykle szybko i stąd pochodzi ich nazwa. Oferowany przez nas sprzęt należy do tej właśnie kategorii maszyn mroźniczych.
Chłodziarkę dopracowano w każdym calu. Wykonano ją ze stali chromowo-niklowej 18/10 zgodnie z wytycznymi HACCP. Chłodzenie wnętrza oparte jest na powietrzu obiegowym. Dzięki temu zimne powietrze jest natychmiastowo rozprowadzane po całej komorze maszyny chłodniczej. Sprawia to, że we wnętrzu panuje optymalny dla żywności rozkład temperatury. W ramach szybkiego cyklu chłodzenia temperatura potraw może być obniżona z 90 do 3 stopni Celsjusza. Wydajność szokowa wynosi z kolei od 90 do - 18 stopni Celsjusza.
Dopasowany do Twoich potrzeb harmonogram spłat.
Całkowicie on-line załatwisz wszystkie formalności - 24h/7/365.
Cała procedura nie zajmie Ci więcej niż 15 minut.
Nie wymagamy żadnych wniosków, dokumentów.