Blog Gastronet24

Blog

  • Blender kielichowy – ranking

    Zobacz
  • Pistolet wędzarniczy i palnik HENDI

    Zobacz
  • Jaki piec do pizzy do pizzerii?

    Zobacz
  • Wyciskarka czy sokowirówka?

    Zobacz
zastosowanie jaj w gastronomii

Wykorzystanie jaj w profesjonalnej gastronomii – gdzie znajdują zastosowanie?

Wykorzystanie jaj w profesjonalnej gastronomii – gdzie znajdują zastosowanie? Podstawowa rola jaj w kuchni Jaja to jeden z fundamentów kulinariów, niezastąpiony składnik w gastronomii o ogromnym potencjale kulinarnym. Ich wszechstronne zastosowanie sprawia, że są nieodłącznym elementem niemal każdej kuchni na świecie. W gastronomii wykorzystanie jaj…

dezynfekcja i odkażanie w gastronomii

Porady dotyczące dezynfekcji i odkażania w gastronomii – jak robić to poprawnie?

Porady dotyczące dezynfekcji i odkażania w gastronomii – jak robić to poprawnie? Znaczenie dezynfekcji w branży gastronomicznej Dezynfekcja stanowi nieodłączny element branży gastronomicznej, mający kluczowe znaczenie dla zachowania bezpieczeństwa zarówno klientów, jak i personelu. W środowisku, które cechuje się ciągłym kontaktem z żywnością oraz obecnością…

koszt otwarcia kawiarni

Planowanie i koszty otwarcia kawiarni

Planowanie i koszty otwarcia kawiarni Zastanawiasz się, ile kosztuje otwarcie kawiarni? Proces otwierania lokalu serwującego kawę obejmuje kilka kroków: wstępne przygotowania (badania lokalnego rynku, wyliczenia finansowe, dokumentacja i tym podobne), urządzanie wnętrza (zarówno w wymiarze technicznym, jak też wystroju) oraz finalne przygotowania i pierwsze dni…