Jaką witrynę wybrać do cukierni?
Chciałoby się powiedzieć: “Najlepszą, na jaką Cię stać!”… tylko jak określić, która z nich będzie najlepsza? Czy można w ogóle uznać, że któreś z urządzeń będzie w każdej kategorii najlepsze? Oczywiście nie – dlatego w tym artykule skoncentrujemy się na tym, która właściwie witryna cukiernicza będzie najlepsza. Jednak nie dla wszystkich, ale konkretnie w Twoim przypadku. Ty bowiem znasz swój biznes najlepiej i jesteś osobą, która powinna w ostatecznym rozrachunku być zadowolona z zakupu, którego dokonałeś.
Żeby zakończyć proces wyboru i kupna sukcesem, warto najpierw zaznajomić się z kilkoma informacjami o omawianych sprzętach. W naszym sklepie znajdują się bowiem dziesiątki maszyn chłodniczych z tej kategorii. Poznanie sekretów chłodziarek z tej grupy pomoże Ci zdecydować, która z nich stanie w Twojej cukierni. A jeśli nadal będziesz miał wątpliwości? Wystarczy wysłać do nas zapytanie lub zadzwonić do zatrudnionych w naszym sklepie ekspertów i uzyskać potrzebne wyjaśnienia. Zapraszamy do lektury!
Czym się charakteryzuje dobra lada cukiernicza?
Dobra lada cukiernicza czyli taka, z której pracy będziesz zadowolony Ty, Twoi pracownicy – a przede wszystkim Twoi klienci. Podczas wyboru trzeba zwrócić uwagę na charakteryzujące ją parametry. Poszczególne sprzęty cechują się różnymi temperaturami pracy – zarówno minimalnej, jak też maksymalnej. Różnice mogą tu wynosić nawet kilka stopni Celsjusza, co nie pozostaje bez wpływu w przypadku różnych typów żywności.
Przed zakupem warto zatem sprawdzić ten zakres. Pozwoli to mieć pewność, że Twój sprzęt idealnie spełni swoje późniejsze zadania. Kolejną ważną sprawą jest oświetlenie. Często słyszy się, że kupujemy oczami. Szczególnie widać to podczas zakupów internetowych. Jeśli produkt posiada słabe i źle oświetlone zdjęcia, możemy nawet zrezygnować z jego zakupu.
Podobnie jest z Twoimi klientami – przed jedzeniem chcieliby oni dokładnie zobaczyć to, co kupują. Dlatego zazwyczaj bardziej korzystne będzie wybranie urządzenia z odpowiednim oświetleniem LED. Z tego samego powodu ważne jest też dobre przeszklenie urządzenia. Gdy można dokładnie zobaczyć Twoje wypieki, obejrzeć je z kilku stron – klient częściej zdecyduje się na większe zakupy.
Z punktu widzenia Ciebie i Twoich pracowników niezwykle ważne jest też automatyczne odszranianie. Dzięki temu nie musisz cały czas martwić się, czy na szybach, ściankach lub dnie lady nie osadza się szron. Z jednej strony zaoszczędza Ci to dużo pracy, z drugiej zaś – Twoja oferta efektownie prezentuje się przed oczami klientów.
Co wziąć pod uwagę kupując witrynę do cukierni?
Wymieniliśmy już kilka ważnych parametrów, którymi musi cechować się urządzenie chłodnicze do cukierni. Czy warto podczas zakupu brać pod uwagę coś jeszcze? Tak, jest jeszcze kilka istotnych cech, które należy sprawdzić. Pierwszą z nich będzie oczywiście wielkość oraz powiązana z nią pojemność sprzętu.
Z jednej strony musisz bowiem brać pod uwagę Twoje warunki lokalowe – maszyna po prostu może się nie zmieścić w przeznaczonym na nią miejscu, jeśli będzie zbyt duża. Z drugiej zaś strony chcesz przecież mieć możliwość umieszczenia na widoku klientów jak najwięcej oferowanych przez siebie wypieków, nie zadowolisz się więc najmniejszym modelem.
Kolejnym, niejako powiązanym z poprzednim parametrem, jest ilość dostarczanych w komplecie półek. W zestawie mogą być 2, 4, a także więcej. Istotna jest tu także możliwość ich regulacji, dzięki której będziesz mógł dopasowywać urządzenie do swoich aktualnych, zmieniających się przecież potrzeb. Ważne jest przy tym też maksymalne obciążenie, jakie może przyjąć na siebie pojedyncza półka.
Niektóre z wypieków są lżejsze, inne z kolei bardzo ciężkie. Jeśli znasz ten parametr, będziesz wiedział jak uniknąć uszkodzenia półek przez nadmierne ich obciążanie. Niezwykle ważny jest też typ chłodzenia. W niektórych sprzętach zastosowano chłodzenie statyczne, podczas gdy w innych – wymuszony obieg powietrza za pomocą wentylatora. Poszczególne modele różnią się pomiędzy sobą również klasami klimatycznymi, które mówią nam w jakiej temperaturze otoczenia urządzenie będzie pracowało bez wahań temperatury wnętrza.
Oferowane w Polsce sprzęty doskonale sprawdzają się w naszym klimacie, mogą jednak bardziej efektywnie pracować w nieco niższych lub w nieco wyższych temperaturach. Gdy znasz swoje warunki lokalowe pod tym względem, możesz wybrać urządzenie które jest lepiej dopasowane i dzięki temu jego praca będzie bardziej optymalna.
Na co jeszcze zwrócić uwagę?
Omówiliśmy już najważniejsze parametry sprzętów, nadal pozostało jednak jeszcze wiele do powiedzenia. Poruszymy teraz zatem tematykę pozostałych charakterystyk witryn, które warto znać przed ich zakupem. Na ich wyposażeniu zazwyczaj znajduje się pojemnik na skropliny. Jego obecność ułatwia obsługę urządzenia.
Sprzęty najczęściej zasilane są standardowym napięciem o wysokości 230 V. Przy zakupie warto również zwrócić uwagę na oferowaną moc maszyny chłodniczej. Wszyscy wiemy chyba, że starsze czynniki chłodnicze nie były przyjazne środowisku i przyczyniały się do powstawania dziury ozonowej. Od tego czasu wiele się zmieniło i wprowadzono do obrotu nowe czynniki.
W naszym sklepie internetowym podajemy informacje, w jaki czynnik chłodniczy jest wyposażona dana witryna chłodnicza cukiernicza. Dzięki temu będziesz mógł samodzielnie wybrać, który z nich znajdzie się w Twoim sprzęcie – a co za tym idzie, również i w Twoim lokalu gastronomicznym.
Inną ciekawą charakterystyką tych maszyn jest możliwość doboru koloru urządzenia. Wiele z nich daje Ci tę możliwość. Możesz wtedy zdecydować się na jeden z wielu różnych dekorów albo kolorów, na które zostanie pomalowana lada. Może się wydawać, że to mało ważny szczegół. Tak jednak nie jest, ponieważ opcja ta daje możliwość idealnego wpasowania się w wystrój Twojego wnętrza.
Pokazuje zatem, że nic nie jest w nim przypadkowe – co z kolei zwiększa prestiż Twojej firmy. Dodatkową charakterystyką, na którą warto zwrócić uwagę są będące na wyposażeniu niektórych urządzeń innowacyjne systemy utrzymywania wilgoci. Pozwalają one regulować ten parametr, który jest bardzo ważny podczas przechowywania wypieków.
Witryna cukiernicza jaka najlepsza?
Mamy nadzieję, że teraz wiesz już wszystko, czego chciałeś się dowiedzieć o witrynach cukierniczych. Twoja cukiernia nie może się bez nich obyć – pozostaje więc jedynie sprawdzić, które z ich cech są dla Ciebie ważne i wybrać sprzęt, którego charakterystyka wpisuje się w Twoje potrzeby.
Jeśli podczas tego procesu napotkasz na swojej drodze jakiekolwiek wątpliwości – skontaktuj się z naszym działem obsługi klienta. Chętnie pomożemy Ci wybrać idealną witrynę na potrzeby Twojej cukierni.