Blog Gastronet24

Blog

  • Pakowanie próżniowe żywności

    Zobacz
  • Idealny piec konwekcyjno-parowy HENDI?

    Zobacz
  • Wybierz robot planetarny! Ranking

    Zobacz
  • Patelnie granitowe: wady i zalety

    Zobacz
jak działa zamrażarka szokowa?

Jak działa zamrażarka szokowa? Dlaczego warto posiadać ją w swoim lokalu gastronomicznym?

Jak działa zamrażarka szokowa? Dlaczego warto posiadać ją w swoim lokalu gastronomicznym? Jak działa zamrażarka szokowa? Zamrażarka szokowa, zwana również szybką zamrażarką, to urządzenie stosowane głównie w branży spożywczej do szybkiego obniżania temperatury produktów spożywczych. Działa poprzez wykorzystanie bardzo niskich temperatur oraz silnego obiegu powietrza,…

zastosowanie jaj w gastronomii

Wykorzystanie jaj w profesjonalnej gastronomii – gdzie znajdują zastosowanie?

Wykorzystanie jaj w profesjonalnej gastronomii – gdzie znajdują zastosowanie? Podstawowa rola jaj w kuchni Jaja to jeden z fundamentów kulinariów, niezastąpiony składnik w gastronomii o ogromnym potencjale kulinarnym. Ich wszechstronne zastosowanie sprawia, że są nieodłącznym elementem niemal każdej kuchni na świecie. W gastronomii wykorzystanie jaj…