• -30%
Piec konwekcyjno-parowy RATIONAL iCombi Pro

Piec konwekcyjno-parowy Elektryczny GN 10x1/1 RATIONAL iCombi Pro10-1/1

Dostępność: 48h

Producent

: Rational

Kod produktu

: CD1ERRA.0000868
Loading...
82 323,90 zł
57 626,73 zł
46 851,00 zł bez VAT
Najniższa cena w okresie 30 dni przed promocją: 49 394,34 zł
Piec konwekcyjno-parowy Elektryczny GN 10 x 1/1 RATIONAL iCombi Pro10-1/1
  • Około 50% większa wydajność produkcyjna
  • Do przygotowania idealnego dania wystarczy znać rezultat, który chcesz osiągnąć
  • Możliwość przyrządzania różnych produktów jednocześnie
  • Do pieczenia, finishingu i przyrządzania potraw w niskich temperaturach

Piec konwekcyjno-parowy Elektryczny GN 10 x 1/1 RATIONAL iCombi Pro10-1/1

Nowa linia pieców konwekcyjno-parowych Rational. Urządzenia myślą, obserwują, uczą się i dostosowują. Nie zapominają przy tym raz zapamiętanych informacji. Wystarczy, by piec Rational znał rezultat, który chcesz osiągnąć. Na tej podstawie sprzęt automatycznie dostosuje wilgotność i prędkość powietrza. Można to nazwać inteligencją - maszyna potrafi dynamicznie reagować na Twoje wymagania. Jak to działa? Być może drzwi komory pieca są otwarte przez zbyt długi czas? A może stek, który należy przygotować, jest nieco grubszy niż zazwyczaj? Może też w związku z większą ilością gości umieściłeś w komorze większą niż zwykle ilość frytek? Piec Rational sam wybierze najlepsze parametry i przygotuje dokładnie to, co chciałeś osiągnąć. Zrobi to idealnie za każdym razem i zawsze będzie tak samo wydajny. A co Ty będziesz z tego miał? Swobodę pracy. Idealne rezultaty za każdym razem. Możliwość spełnienia wszystkich wymagań swoich klientów.

Funkcje pieca konwekcyjno-parowego Rational iCombi Pro

iDensityControl

To wydajna cyrkulacja powietrza i odprowadzanie wilgoci, które zapewniają o około 50% większą wydajność produkcyjną w czasie krótszym o około 10%. Gwarantują w ten sposób równomierne rezultaty przyrządzania w każdym narożu.

iCookingSuite

To inteligencja przyrządzania potraw. Na początek procesu przyrządzania należy wprowadzić pożądany rezultat, np. przyrumienienie czy stopień dogotowania. Inteligentne czujniki rozpoznają wielkość, ilość oraz stan potraw.

iProductionManager

Pomaga w inteligentnej i elastycznej organizacji pracy w trybie à la carte, mise en place oraz realizacji kompleksowych procesów produkcyjnych: umożliwia przyrządzanie różnych produktów jednocześnie, z optymalną energią lub czasem, wydajną organizację produkcji oraz utrzymanie zaplanowanego czasu pracy.

iCareSystem

Umożliwia między innymi błyskawiczne mycie w około 12 minut, po którym natychmiast można zacząć pracę z urządzeniem. Po całym dniu pracy system wskazuje, jakiego rodzaju czyszczenia wymaga piec. Czyszczenie eco albo standardowe, z odkamienianiem, w nocy - piec dostosowuje się do Twoich wymagań.

Zastosowania pieca konwekcyjno-parowego Rational iCombi Pro

Pieczenie w Rational iCombi Pro

Pieczenie zarówno słodkości, słonych przekąsek, jak i małych dodatków. Również przygotowanie bułek, chleba wiejskiego, pizzy albo quiche nie będzie już stanowiło dla Ciebie żadnego problemu. Podobnie jest w przypadku ciasta czekoladowego i ciasteczek.

Finishing przy pomocy Rational iCombi Pro

Finishing z wykorzystaniem iCombi Pro jest również niezwykle prosty. Rozdzielamy produkcję i wydawanie potraw. Dzięki temu smak, witaminy, kolory i struktura potraw nie ulegają zmianie. Jedzenie nie wysycha, a na talerzach nie powstają kałuże.

Załadunki mieszane w iCombi Pro

Załadunki mieszane pozwalają wybrać produkty z oferty danej kuchni, które można przyrządzać jednocześnie. Wystarczy dotknąć wybraną grupę produktów na ekranie, przeciągnąć potrawę na dany poziom, załadować iCombi Pro, a piec uruchomi się automatycznie.

Gotowanie w niskich temperaturach z pomocą iCombi Pro

Przyrządzanie potraw w niskich temperaturach nie stanowi wyzwania dla pieca Rational iCombi Pro. Urządzenie działa precyzyjnie, bezpiecznie i przez całą dobę. Nie wymaga więc nadzoru w nocy. Dzięki temu bez problemu przygotujesz w niskich temperaturach pieczone lub gotowane mięso oraz potrawy duszone. Wszystko będzie precyzyjnie dogotowane, delikatne i soczyste, a utrata wagi ograniczy się do minimum.

 

Funkcje

  • iCookingSuite z 6 trybami pracy: drób, mięso, ryby, potrawy jajeczne, dodatki i wypieki oraz 5 metodami przyrządzania: gotowanie, smażenie, pieczenie, grillowanie oraz Finishing umożliwiające łatwe wprowadzanie pożądanych rezultatów i automatycznego dostosowania optymalnej ścieżki przyrządzania i wypiekania.
  • Krajowe ustawienia domyślne parametrów przyrządzania, niezależne od wybranego języka obsługi. Wybór przykładów zastosowania z ustawieniami domyślnymi dla innych krajów.
  • Cockpit: Wyświetlanie etapów bieżącej inteligentnej ścieżki przyrządzania. Oznaczenie aktualnego etapu przyrządzania.
  • Messenger — dostarcza informacji o bieżących, automatycznych dopasowaniach procesu gotowania i pieczenia oraz wyświetla wezwania do działania w formie wyskakujących okienek
  • Automatyczna funkcja chłodzenia Cool Down gwarantuje inteligentne błyskawiczne dostosowanie klimatu, dzięki wtryskiwaniu wody (z możliwością wyłączenia)
  • Ręcznie wyłączane funkcje chłodzenia gwarantujące szybkie i niezawodne obniżanie temperatury w komorze
  • Aktywne zmiany w bieżących, inteligentnych ścieżkach przyrządzania potraw i dostosowanie parametrów przyrządzania jest w każdej chwili możliwe
  • Przejście z inteligentnej ścieżki przyrządzania do iProductionManager lub gotowania w trybie ręcznym. Przejście z gotowania w trybie ręcznym do iProductionManager
  • iProductionManager – inteligentna i elastyczna organizacja całego procesu produkcji. Wyświetlanie informacji o tym, które produkty można przyrządzać jednocześnie oraz indywidualne nadzorowanie poszczególnych załadunków, również w przypadku załadunków mieszanych. Przypomnienia o konieczności załadowania lub rozładowania urządzenia. Pozycjonowanie bonów w danym momencie lub w przyszłości, automatyczne sortowanie według najkrótszego czasu przyrządzania lub optymalnego zużycia energii. Alternatywnie: Pozycjonowanie bonów w taki sposób, aby potrawy były gotowe na określony czas docelowy.
  • Sygnalizacja załadunku w iProductionManager – Sygnalizacja załadunku gotowego do rozładowania lub gotowości do załadowania
  • Sygnalizacja załadunku w iCookingSuite lub tryb ręczny – Sygnalizacja kroków ścieżki przyrządzania, takich jak koniec podgrzewania, koniec ścieżki przyrządzania lub wezwanie do działania poprzez oświetlenie LED"
  • Inteligentne zarządzanie rozgrzewaniem i załadunkiem – zależny od produktu, natychmiastowy załadunek bez czasów oczekiwania przy zachowaniu najlepszej jakości potraw
  • iDensityControl – funkcja inteligentnego zarządzania klimatem zawsze gwarantuje odpowiednie warunki w komorze dzięki inteligentnym czujnikom, wysoce wydajnemu systemowi grzewczemu, generatorowi świeżej pary i aktywnemu odprowadzaniu wilgoci. Inteligentna cyrkulacja powietrza zawsze doprowadza energię tam, gdzie jest potrzebna.
  • Wysoce wydajne, aktywne odprowadzanie wilgoci: do 130 l na sekundę gwarantujące najlepsze rezultaty przyrządzania
  • Tryb pieca konwekcyjno-parowego z funkcjami: Para 30 °C–130 °C, gorące powietrze30 °C–300 °C, połączenie pary i gorącego powietrza 30 °C–300 °C
  • Automatyczne, inteligentne procesy Finishing do stosowania w ramach bankietów, bufetów, gotowania à la carte itp.
  • Przyrządzanie potraw w niskich temperaturach (również w nocy)
  • Gotowanie Delta-T umożliwiające delikatne przyrządzanie dużych kawałków mięsa, również w nocy


Obsługa

  • Lista 10 ulubionych, wybranych ścieżek przyrządzania iCookingSuite oraz programów ręcznych, łatwych do znalezienia pod gwiazdką ulubionych na ekranie startowym
  • Obszerne możliwości podejmowania ustawień do indywidualnego dostosowania urządzenia do konkretnego sposobu użytkowania
  • Tworzenie specyficznych dla użytkownika profili MyDisplay umożliwiających indywidualną konfigurację urządzenia i obsługę, np. indywidualny ekran startowy
  • Panel obsługi z możliwością samodzielnej konfiguracji zgodnie z wymogami użytkownika (zdjęcia, tekst, itp.)
  • Ustawienia dzwonka i kontrastu wyświetlacza
  • Obszerne możliwości dostosowania, np. ustawień energii, języka, sieci i ustawień systemowych
  • Kolorowy, szklany ekran pojemnościowy TFT 10,1'' ze zrozumiałymi symbolami umożliwiający łatwą i intuicyjną obsługę i sterowanie gestami przeciągania i przesuwania
  • Centralne pokrętło ustawień z funkcją „push” umożliwiającą dokonywanie ustawień i potwierdzanie wprowadzonych danych
  • Możliwość ustawiania przez użytkownika blokady obsługi i programów (3 poziomy)
  • Obszerna, kontekstowa funkcja wyszukiwania i pomocy
  • Cyfrowa instrukcja obsługi z praktycznymi wskazówkami i obszernymi przykładami zastosowania, które można uruchomić jako ścieżkę przyrządzania z instrukcji obsługi
  • Ergonomiczna obsługa innych urządzeń iCombi Pro na wyświetlaczu innego iCombi Pro, np. jednocześnie Combi-Duo
  • Zdalne sterowanie i nadzorowanie urządzeń z komputera, smartfona lub tabletu za pośrednictwem ConnectedCooking
  • Obsługa w ponad 55 językach do wyboru
  • Prowadzenie użytkownika wyraźnymi symbolami


Pielęgnacja i bezpieczeństwo użytkowania

  • iCareSystem – inteligentny system mycia i odkamieniania z funkcją rozpoznawania aktualnego stanu zabrudzeń oraz sugestiami optymalnego poziomu mycia i ilości preparatów chemicznych
  • 9 programów mycia: błyskawiczne mycie bieżące w 12 minut (iCombi Pro XS 6-2/3: <30 minut)
  • Mycie lekkie, średnie i intensywne, w trybie zwykłym lub z zastosowaniem zasobooszczędnych programów Eco
  • Mycie z tabletkami i bez
  • Automatyczne wyświetlanie optymalnego poziomu mycia i sugerowanej ilości tabletek myjących Active Green i tabletek pielęgnacyjnych Care
  • Automatyczne odkamienianie – bez konieczności zmiękczania wody i ręcznego odkamieniania generatora pary
  • Automatyczne wezwanie do mycia w zależności od sposobu użytkowania
  • Wyświetlanie aktualnego etapu mycia i pozostałego czasu
  • Tygodniowy plan mycia – ręczne ustawianie tygodniowego harmonogramu mycia urządzenia
  • Sterowanie i monitorowanie mycia z poziomu komputera PC, smartfona lub tabletu za pomocą ConnectedCooking
  • Produkty myjące i pielęgnacyjne w formie stałej – gwarancja maksymalnego bezpieczeństwa użytkowania
  • Tabletki myjące Active Green (opakowanie próbne) i tabletki Care (opakowanie próbne)
  • Zintegrowany, ergonomiczny spryskiwacz ręczny z automatycznym systemem zwijania, możliwością przełączenia strumienia (punktowy i prysznicowy) oraz zintegrowaną funkcją odcinania wody
  • ServiceDiagnose System (SDS) z automatycznym wyświetlaniem powiadomień serwisowych


Elementy/cechy wyposażenia

  • Czujnik temperatury rdzenia z 6-punktowym pomiarem
  • Indywidualne ustalanie możliwej minimalnej i maksymalnej temperatury rdzenia w ustawieniach systemowych
  • 1200 programów po maks. 12 kroków z możliwością dowolnego programowania i nazywania
  • Ręczne nawilżanie uderzeniowe
  • Precyzyjne nawilżanie umożliwiające ręczne programowanie na 4 poziomach od 30 °C– 260 °C w trybach pracy gorące powietrze lub kombinacji
  • 5 prędkości wentylatora, do zaprogramowania
  • Inteligentne ścieżki przyrządzania potraw z automatycznym rozpoznawaniem obciążenia
  • Możliwość ustawienia jednostek temperatury: °C lub °F
  • Cyfrowy wyświetlacz temperatury
  • Wskaźniki wartości rzeczywistych i nastawionych
  • Cyfrowy zegar nastawczy 0–24 h z ustawieniem pracy ciągłej
  • Zegar czasu rzeczywistego 24 h
  • Nastawienie czasu godz./min. lub min./sek.
  • Programowanie automatycznego startu urządzenia z uwzględnieniem daty i godziny
  • Możliwość redukcji poboru mocy do 1/2 (wyłącznie w urządzeniach elektrycznych)
  • Wysokowydajny generator pary z automatycznym poborem wody
  • Cichy, wysokowydajny palnik wentylatorowy (tylko urządzenia gazowe)
  • Automatyczne odprowadzanie kondensatu
  • Dynamiczna cyrkulacja powietrza z wysokowydajnymi wentylatorami obracającymi się w dwa kierunki (6 poziomów: 1 wentylator, 10 poziomów: 2 wentylatory, 20 poziomów: 3 wentylatory)
  • Automatyczne dostosowanie urządzenia do miejsca instalacji (wysokość nad poziomem morza) wraz z autotestem
  • Automatyczne dostosowanie do wysokości geograficznej w trybie pary gwarantujące najlepsze rezultaty gotowania na parze
  • Dopływ energii sterowany zależnie od potrzeb
  • Zdejmowana osłona wentylatora
  • Wbudowany hamulec wirnika gwarancją najwyższego bezpieczeństwa i szybkiej zmiany kierunku
  • Odśrodkowe, niewymagające filtra odprowadzanie tłuszczu
  • Drzwiczki komory do gotowania z 3 szybami i wentylowaną przestrzenią między szybami, specjalną powłoką odbijającą ciepło i odchylanymi szybami wewnętrznymi ułatwiającymi czyszczenie
  • Blokada drzwi w pozycji 110°/180° (urządzenia nablatowe), 120°/180° (urządzenia podłogowe) gwarantująca maksymalne bezpieczeństwo eksploatacji
  • Bezdotykowy wyłącznik drzwiowy
  • Nadzór czasu otwarcia drzwi przy załadunki oraz podczas przyrządzania potraw, z funkcją alarmową
  • Dowolne ustawienia czasu opóźnienia okapu wentylacyjnego lub kondensacyjnego RATIONAL
  • Wciskana, łatwa do wymiany uszczelka drzwi
  • Wzdłużny układ prowadnic typ 6-1/1, 10-1/1, 20-1/1, odpowiedni dla pojemników GN 1/1, 1/2, 1/3, 2/3, minimalna utrata energii i najmniejsze możliwe zapotrzebowanie na miejsce przy otwieraniu drzwi
  • Wzdłużny układ prowadnic typ 6-2/1, 10-2/1, 20-2/1, odpowiedni dla pojemników GN 2/1, 1/1, 2/4, minimalna utrata energii i najmniejsze możliwe zapotrzebowanie na miejsce przy otwieraniu drzwi
  • Pozbawiona fug higieniczna komora robocza z zaokrąglonymi narożami, zapobiegająca wylewaniu
  • Oświetlenie LED w komorze, oświetlenie załadunku
  • Zdejmowane stelaże zawieszane z dodatkową nakładaną prowadnicą na pojemnik do zbierania tłuszczu
  • Prowadnice w kształcie „litery U” z otworami pozycjonującymi, umożliwiającymi łatwy załadunek
  • Materiał zewnętrzny i wewnętrzny stal szlachetna – zgodny z DIN 1.4301
  • Złącze USB do transmisji danych HACCP i informacji serwisowych, a także do przesyłania programów do gotowania na pamięć USB RATIONAL oraz do łatwej aktualizacji oprogramowania
  • Przesyłanie koszyków, możliwość wczytania za pośrednictwem złącza USB zdjęć w celu indywidualizacji strony głównej
  • System informujący o działaniu urządzenia oraz ostrzegawczy, np. w przypadku braku wody

Opcjonalnie

  • Wzdłużny układ prowadnic typ 6-1/1 i 10-1/1, odpowiedni dla Norma piekarnicza (400 x 600 mm), minimalna utrata energii i najmniejsze możliwe zapotrzebowanie na miejsce przy otwieraniu drzwi
  • Prowadnice w kształcie „litery L”
  • Zestaw stelaży ruchomych
  • Zestaw stelaży ruchomych do Combi-Duo

Dostępne jako akcesoria:

  • Przyrząd do pozycjonowania czujnika temperatury rdzenia
  • Zewnętrzny czujnik temperatury rdzenia USB
  • Zewnętrzny czujnik temperatury rdzenia USB sous-vide do gotowania w próżni

 

Ustawianie urządzeń i dopuszczenia

  • Złącze WiFi umożliwiające zastosowanie nowoczesnego, opartego na chmurze rozwiązania sieciowego ConnectedCooking
  • Złącze Ethernet do podłączania do ConnectedCooking
  • Deklaracja zgodności: CE
  • Bezpieczeństwo elektryczne: Kiwa, UL, CUL, IRAM, EAC, EMC, PSE, KTL, INMETRO
  • Wydajność energetyczna: Energy Star
  • Bezpieczeństwo gazowe: Gastec QA, AGA, CSA, SVGW, JIA, EAC, KGS, SABS, SVCOO
  • Bezpieczeństwo urządzenia/obsługi: przetestowane zgodnie z dyrektywą maszynową 2006/42/WE
  • Ogólna higiena: NSF, HCV-EU
  • Certyfikat koszerności dla urządzeń i preparatów czyszczących
  • Ochrona wody pitnej: SVGW, KIWA, WRAS, EN1717, JET, Watermark
  • Germanischer Lloyd DNV GL
  • Wyposażenie dodatkowe przeznaczone do przechowywania żywności zgodnie z rozporządzeniem 1935/2004/WE
  • Stałe przyłącze odpływowe zatwierdzone przez SVGW EN1717
  • Poziom izolacji elektrycznej IPX 5
  • Podstawa urządzenia z uszczelką dookoła
  • Możliwość ustawienia na blatach o głębokości 700 mm (6-1/1 i 10-1/1 również z podwyższeniem RATIONAL)
  • Uchwyt ścienny (XS 6-2/3 i 6-1/1)
  • Gaz płynny lub ziemny

Opcjonalnie

  • Możliwość podłączenia do instalacji optymalizującej zużycie energii
  • Podłączenie do wskaźnika eksploatacji/ styku bezpotencjałowego np. do wewnętrznego systemu wentylacji lub nadajnika sygnału
  • Napięcia specjalne na zamówienie

 

Bezpieczeństwo pracy i ergonomia

  • Ogranicznik temperatury dla generatora pary i ogrzewania powietrza
  • Testowane zgodnie z krajowym i międzynarodowym standardem odnoszącym się do działania bezobsługowego
  • Obsługiwana jedną ręką, ergonomiczna klamka z możliwością zamykania zatrzaśnięciem drzwi (działa zarówno przy wychyleniu w prawo jak i w lewo)
  • Maksymalna wysokość najwyższego poziomu 1,60 m (urządzenia nablatowe na oryginalnej szafce RATIONAL)

Opcjonalnie

  • Drzwi komory (lewostronne)
  • Dwustopniowe otwarcie drzwi
  • Zintegrowany odpływ tłuszczu
  • Wersja więzienna SecurityLine (wersja zabezpieczona/więzienna)
  • Osłona panelu obsługi z zamknięciem
  • Odchylana osłona panelu obsługi
  • Wersja morska MarineLine (wersja okrętowa)
  • Wersja o wzmocnionej konstrukcji HeavyDutyLine

Dostępne jako akcesoria:

  • Zestaw Combi-Duo – możliwość ustawienia urządzeń jedno na drugim (w zależności od wariantu ustawienia i wysokości najwyższego poziomu 1,60 m)
  • Wersja mobilna MobilityLine - Mobilne urządzenia nablatowe na wzmocnionych podstawach
Wersja
elektryczna
Szerokość (mm)
850
Głębokość (mm)
842
Wysokość (mm)
1014
Pojemność
10 x 1/1 GN lub 20 x 1/2 GN
Dzienna liczba posiłków
80-150
Waga (kg)
127
Moc (kW)
18,9
Napięcie (V)
3 NAC 400 V
Kod producenta
CA1ERRA.0000866

Dopasowany do Twoich potrzeb harmonogram spłat.

Całkowicie on-line załatwisz wszystkie formalności - 24h/7/365.

Cała procedura nie zajmie Ci więcej niż 15 minut.

Nie wymagamy żadnych wniosków, dokumentów.

Weź leasing teraz
powered by
Dział sprzedaży +48 691 600 642
Dział sprzedaży sklep@gastronet24.pl
Dział serwisu +48 885 130 004
Dział serwisu serwis@gastronet24.pl