Filtruj według
Cena
Producenci
więcej... mniej
Szerokość (mm)
więcej... mniej
Głębokość (mm)
Wysokość (mm)
Filtruj
Leasing dla firm

Całość zakupu odpisz w koszty swojej firmy

Dowiedz się więcej

powered by

BASENY

Metalowe baseny w gastronomii

Zapoznaj się z ofertą stosowanych w gastronomii basenów nierdzewnych:

  • Zarówno jedno jak i dwukomorowe
  • W wersji stacjonarnej lub jako stół jezdny z basenem
  • Ze stali nierdzewnej lub nierdzewnej stali kwasoodpornej
  • Komory o zróżnicowanych pojemnościach

W ofercie naszego sklepu internetowego posiadamy różnorodne warianty nierdzewnych basenów gastronomicznych. Są to baseny zarówno stacjonarne, jak również mobilne baseny jezdne. Sprzedajemy baseny z jedną lub dwiema komorami cechującymi się zróżnicowanymi wymiarami, a co za tym idzie również pojemnościami. Zapoznaj się z oferowaną w naszym sklepie gamą stosowanych w gastronomii basenów nierdzewnych.

Nierdzewne baseny w gastronomii

Nierdzewne baseny gastronomiczne występują najczęściej w wariancie jedno lub dwukomorowym. Jeśli posiadasz wystarczająco dużo miejsca na stół z basenem dwukomorowym, jego zakup otwiera przed Tobą możliwość oddzielnego wykorzystywania każdej z komór basenu w celu wykonywania dwóch całkowicie odmiennych zadań. To, co bezpośrednio wynika z zewnętrznych wymiarów tych mebli, to pojemność dostępnych w ofercie basenów.

Szeroka gama różnorodnych wymiarów dostępnych basenów sprawia, że jesteś w stanie ustalić, jakiego z nich dokładnie potrzebujesz i na tej podstawie dokonać wyboru zakupowego. To, co przede wszystkim różni nierdzewne baseny gastronomiczne, to ich szerokość, głębokość oraz wysokość komory. Baseny o pojedynczej komorze mogą mieć zaledwie 60 centymetrów szerokości, ale może ona dochodzić nawet do 120 centymetrów. W przypadku basenów dwukomorowych te rozmiary mogą wynosić od 120 aż po 160 centymetrów. Głębokość to dwa standardowo proponowane przez producentów wymiary – 60 albo 70 centymetrów, zaś wysokość komory może wynieść 30 lub 40 centymetrów.

Funkcjonalne rozwiązania basenów nierdzewnych

Czasami dobrze by było, gdyby basen razem z zawartością dał się przetransportować z jednego miejsca w Twojej kuchni w drugie. Ciężar wody lub innej zawartości jest jednak tak duży, że w przypadku standardowych basenów gastronomicznych byłoby to raczej niewykonalnym zadaniem, dlatego właśnie powstały stoły jezdne z basenem. Basen jezdny ze stali nierdzewnej pozwala Ci szybko, sprawnie i ze stosunkowo niewielkim wysiłkiem przetransportować zawartość basenu w kuchni, sklepie lub na zapleczu, wszędzie tam gdzie w danym momencie jej potrzebujesz.

Innym niezwykle funkcjonalnym rozwiązaniem, stosowanym w basenach nierdzewnych, jest wyposażenie ich w dno ze spadkiem w kierunku syfonu. To zwane kopertą rozwiązanie sprawia, że po opróżnieniu basenu na jego dnie nie gromadzą się żadne pozostałości Twojej pracy, gdyż same spływają w kierunku syfonu lub też wyjątkowo łatwo jest je później spłukać. Dzięki temu znacznie łatwiej jest Ci zachować higienę wewnątrz komory basenu.

Baseny ze stali nierdzewnej

Baseny gastronomiczne występują w dwóch możliwych wariantach materiału, z którego zostały wykonane. Większość z nich stworzona została ze stali nierdzewnej. Dzięki wysokiej odporności na korozję baseny nierdzewne mogą być stosowane w niezwykle wymagającym środowisku pracy. Stal nierdzewna w przeciwieństwie do zwykłej stali nie ulega bowiem jednolitej korozji, gdy pracuje w pomieszczeniu o dużym poziomie wilgoci.

Dzięki wysokiej zawartości chromu stal nierdzewna posiada też dużą odporność na wysokie temperatury pracy. Stół z basenem kwasoodpornym jest bardziej odporny na działanie kwasów od standardowego stołu nierdzewnego dzięki zastosowaniu stali kwasoodpornej. Pozwala ona bowiem skutecznie pracować z wszystkimi kwasami, które posiadają moc mniejszą od mocy kwasu siarkowego.

Basen nierdzewny – który sprawdzi się w Twojej firmie?

Stal nierdzewna jest standardowym materiałem, wykorzystywanym na potrzeby przemysłu gastronomicznego. Jest łatwa w sterylizacji oraz czyszczeniu, co pozwala zapobiec zanieczyszczeniu żywności czynnikami chorobotwórczymi. Możesz mieć pewność, że wszystkie baseny z naszej oferty będą wytrzymałe, trwałe, łatwe w czyszczeniu oraz odporne na działanie wysokiej temperatury.

W trakcie podejmowania decyzji o zakupie musisz zwrócić uwagę głównie na ilość oraz pojemność komór nierdzewnego basenu. Ustalisz je na podstawie podanej przez producenta wysokości komory oraz dodatkowych wymiarów w postaci szerokości i głębokości basenu. Jeśli potrzebujesz rozwiązania innego niż stal nierdzewna, skorzystaj z możliwości zakupu basenu ze stali kwasoodpornej.

Praktyczne baseny nierdzewne do lokali gastronomicznych

W naszej ofercie posiadamy szeroki wybór basenów gastronomicznych nierdzewnych przeznaczonych do gastronomii. Te uniwersalne i niezastąpione elementy wyposażenia znajdują swoje zastosowanie wszędzie tam, gdzie istnieje potrzeba umycia dużych naczyń, niepasujących swoją wielkością do tradycyjnych zlewozmywaków czy zmywarek. Baseny gastronomiczne spełniają swoją rolę w różnego rodzaju obiektach - od małych bistro, poprzez restauracje, po duże hotele i ośrodki wypoczynkowe.

Baseny nierdzewne są wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej lub stali kwasoodpornej, dzięki czemu są niezwykle trwałe i odporne na korozję. Oferta gastronet24.pl zawiera modele jednokomorowe i dwukomorowe, stacjonarne oraz stoły jezdne z basenem, zgodnie z potrzebami różnych typów przedsiębiorstw gastronomicznych. Każdy produkt charakteryzuje się inną pojemnością komory, dzięki czemu jesteś w stanie wybrać model idealny dla Twoich potrzeb i specyfiki pracy.

Solidne wykonanie i trwałość basenów

Baseny ze stali nierdzewnej są niezwykle istotnym elementem każdego lokalu gastronomicznego - oferują nie tylko wyjątkową funkcjonalność, ale również wytrzymałość i estetykę. Stal nierdzewna wyróżnia się nie tylko swoją trwałością, ale także łatwością utrzymania w czystości. Wybierając baseny ze stali nierdzewnej, zyskujemy produkt, który doskonale sprawdzi się w intensywnym użytkowaniu każdej działalności gastronomicznej. Stal nierdzewna jest łatwa do czyszczenia, nie ulega uszkodzeniom nawet pod wpływem dużych temperatur, a niewielka waga sprawia, że nawet duże modele basenów z nierdzewki są łatwe do przenoszenia.

Wybierz basen z oferty gastronet24.pl

Stoły z gastronomicznym basenem jednokomorowym od Stalgast i Hendi to funkcjonalne i niezbędne wyposażenie każdej profesjonalnej kuchni gastronomicznej, ułatwiające organizację pracy i utrzymanie czystości. Model Stalgast o wymiarach 1000x600x850 mm i głębokości komory 400 mm charakteryzuje się solidną konstrukcją spawaną, oferując wytrzymałość i długotrwałość użytkowania. Wyposażony w otwór pod baterię o średnicy 33 mm na środku komory, zapewnia wygodę w użytkowaniu i możliwość dostosowania do indywidualnych potrzeb poprzez wycięcie otworu pod rozdrabniacz odpadów, co jest dodatkowym atutem w kuchniach o wysokiej przepustowości.

Z kolei stół z basenem od Hendi, o wymiarach 1000x700x850mm, wyróżnia się nie tylko spawaną konstrukcją, ale także wykorzystaniem wysokiej jakości stali nierdzewnej AISI 304 do wykonania komory basenu, co gwarantuje odporność na korozję i łatwość w utrzymaniu higieny. Szkielet i korpus wykonane z AISI 430 o wymiarach 40x40 mm zapewniają stabilność i trwałość konstrukcji. Dodatkowo, przetłoczenie w dnie basenu na tzw. kopertę znacząco ułatwia odpływ wody, co jest kluczowe w zapewnieniu efektywnego i higienicznego środowiska pracy. Oba modele, dzięki swojej konstrukcji i materiałom, są idealnym rozwiązaniem dla kuchni wymagających niezawodnego i łatwego w utrzymaniu wyposażenia, które będzie służyło przez długie lata.

Pokazano 1-12 z 81 pozycji