BEMARY

Bemary i podgrzewacze dla zachowania temperatury potraw

W naszym sklepie posiadamy szeroką ofertę urządzeń z grupy bemarów i podgrzewaczy:

  • Możliwość wyboru pomiędzy bemarem gazowym a elektrycznym
  • Różnorodne urządzenia z grupy bemarów, zarówno stacjonarne, jak i całkowicie mobilne
  • Podgrzewacze zarówno w wersji z ogrzewaniem elektrycznym jak i ogrzewanym pastą
  • Urządzenia do podgrzewania o różnym przeznaczeniu - do parówek, zup i inne

Posiadamy w naszej ofercie szeroką ofertę bemarów oraz podgrzewaczy. Zapraszamy do zapoznania się z dostępnymi w naszym sklepie modelami oraz wyboru urządzenia o najbardziej interesujących Cię parametrach.

Bemar czy podgrzewacz - z czego skorzystać?

Dwoma głównymi czynnikami, które powinny w tym przypadku decydować o naszej decyzji zakupowej, jest ilość potraw, które chcemy jednocześnie podgrzewać oraz miejsce, w którym mają być one podgrzewane. W przypadku bemarów podgrzewamy znacznie większe ilości potraw, niż ma to miejsce przy zastosowaniu podgrzewaczy. Drugim z tych czynników jest miejsce, w którym wspomniane potrawy będą podgrzewane.

Bemary umiejscowione są zazwyczaj w kuchni lub też na zapleczu lokalu gastronomicznego, ale mogą być też obsługiwane przez obsługę firmy, która wydaje klientom potrawy. Podgrzewacze z kolei świetnie sprawdzają się jako prezentacja potrawy z jednej strony, z drugiej zaś - proste urządzenie, które może utrzymać temperaturę posiłku, który czeka nas nas w hotelowym bufecie.

Bemary gastronomiczne

Nasz sklep posiada wyjątkowo rozbudowaną ofertę urządzeń do obróbki termicznej. Znajdziesz w niej również niezwykle przydatny w gastronomi produkt, jakim jest bemar. W każdej działalności gastronomicznej, której oferta polega na żywieniu zbiorowym ten rodzaj podgrzewacza jest sprzętem niezbędnym. Pozwala on bowiem na długotrwałe utrzymanie ciepła wydanych z kuchni potraw, a co za tym idzie - istnieje możliwość ich wcześniejszego przygotowania, a później jedynie wydawania ich na bieżąco klientom.

W naszej ofercie znajdziesz różnorodne modele tych urządzeń - zarówno gazowe, jak i elektryczne, o parametrach technicznych, które pozwolą Ci wybrać urządzenie, najlepiej spełniające Twoje potrzeby. Bemary wyposażone mogą być w termostat bądź bezpiecznik, zapobiegający przegrzaniu. Część z urządzeń posiada wyjątkowo praktyczny pojemnik z pokrywką, który zapobiega stratom ciepła we wnętrzu urządzenia. Inne urządzenia charakteryzują się rozsuwanymi blatami albo są całkowicie otwarte. Wszystkie znajdujące się w naszej ofercie bemary wykonane zostały ze stali nierdzewnej lub ze stali chromowo-niklowej.

Bemary stacjonarny czy mobilny?

Bemary podzielić można na te, które umiejscowione są w jednym, stałym miejscu w Twojej kuchni, ale i takie, które umożliwiają Ci transport podgrzewanych potraw. Do tych urządzeń, które pozostają zazwyczaj w jednym miejscu, zaliczyć można bemary nastawne i stacjonarne. Nastawny bemar stołowy łatwo jest umieścić na powierzchni już istniejących blatów kuchennych, nie musisz więc wydzielać na nie dodatkowej przestrzeni swojej kuchni. Dla łatwości użytkowania mogą być one wyposażone w praktyczny kran spustowy. Innym rodzajem bemara stacjonarnego jest urządzenie wolnostojące. Istnieje tu możliwość wybrania bemaru z otwartą podstawą, która może stać się miejscem przechowywania niezbędnych Ci przy pracy przedmiotów.

Całkowicie innym rozwiązaniem będą bemary z kategorii urządzeń mobilnych. Bemar jezdny służyć czyli tak zwany wózek bemarowy może do wydawania potraw wszędzie tam, gdzie muszą być one dostarczone możliwie blisko klienta. Taki bemar jezdny może występować na przykład z szafkami, które w zależności od opcji będą ogrzewane lub nieogrzewane. Możesz wybrać model z pojemnikami Gastronorm lub też z jednym, dwoma, trzema lub czterema wkładami. Niektóre urządzenia posiadają niezależnie ogrzewane zbiorniki, co pozwala Ci oddzielnie regulować temperaturę poszczególnych potraw. Inne z kolei charakteryzuje wspólny zbiornik wodny.

Podgrzewacze gastronomiczne

Podgrzewacze gastronomiczne są jednymi z niezbędnych elementów wyposażenia każdej kuchni. Ze względu na ich zastosowanie dzielimy podgrzewacze na dwa rodzaje. Jeden z nich jest odpowiedzialny za podgrzewanie talerzy, drugi rodzaj natomiast pozwala utrzymać stałą temperaturę przechowywanych w nim potraw. Oferowane przez nas podgrzewacze gastronomiczne do trzymania temperatury wykorzystują paliwo w postaci pasty lub też energię elektryczną.

To nie wszystko, bowiem posiadamy także w naszej ofercie podgrzewacz gastronomiczny wyposażony w lampy grzewcze. Podgrzewacze sprawdzą się wszędzie tam, gdzie potrzebujemy w estetyczny sposób zaprezentować potrawy klientom. Sprawdzą się zatem w hotelach, bufetach, gdzie śniadania można podgrzewać w urządzeniach typu podgrzewacz roll-top.

Pokaż jako

Produkty na stronie

Produkty na stronie

Categories

Filtr produktów